بررسی بازی Microsoft Flight Simulator
تا به حال به این فکر کرده اید که اگر چند سال خودتان را از بازی های کامپیوتری دور کنید، تا حدی که دیگر برایتان غریبه شوند، و بعد دوباره سراغشان برگردید چه حسی خواهد داشت؟ این حسی بود که بیشتر اوقات در هنگام بررسی بازی Microsoft Flight Simulator برای من ایجاد میشد. با بلاگ آرسان گیم در خصوص این بازی جذاب همراه باشید.
از نظر اندازه، مقیاس و دقت به جزئیات، انگار از آینده آمده، از زمانی که دسترسی داشتن به دنیایی مجازی که از روی عکس دنیای واقعی ساخته شده باشد و آزادی برای پرسه زدن در آن چیزی معمولی به حساب میاید.
وقتی بتوانید سوار یک هواپیمای مجازی شوید و از روی شهری که در آن سکونت دارید در شرایط جوی و وضعیت شبانه روزی که همان لحظه بر آن واقع است عبور کنید، آن وقت است که کلمه ی “Open World” یا جهان آزاد معنی ای تازه پیدا میکند.
شروع بررسی بازی Microsoft Flight Simulator
برای انتخاب این راه بازگشت، در آمدن بازی Microsoft Flight Simulator از زیر دست استودیو Dovetail و سیاست ارائه ی بسته های الحاقی آنها، و همچنین موفقیت عظیمی که توسط استودیو Asobo بدست آمده باید به این بازی تبریک گفت.
این بازی ای است که تا سالیان سال درباره ی نقشه ی مقیاس 1:1 (یا ساده تر بگوئیم: مقیاس واقعی اش) و درباره ی اینکه چطور با برنامه نویسی هوشمندانه اش طراحی محیط در بازی های کامپیوتری را برای همیشه تغییر داد، صحبت خواهیم کرد و آن را با بازی هایی که از میلیاردها میلیارد بایت حافظه یا عوامل ضعیف هوش مصنوعی برای نقشه ی واقعی شان استفاده میکنند مقایسه میکنیم.
با بررسی بازی Microsoft Flight Simulator به وضوح میتوان دید که این یک نقطه عطف در تاریخ بازی های کامپیوتری است. ولی چیزی که به شکلی مضحکانه واضح است این است که با تمام این احوال، بازی Microsoft Flight Simulator تازه در اول راهش قرار دارد، نقطه ای روی یک نقشه ی راه که در آن چیزهایی مثل به روز رسانی های مداوم و تصحیح خطاهای تکنیکی هم وجود دارد.
تاریخ انتشار فرارسیده، ولی اینکه محصول ارائه شده چیزی تمام و کمال است و یا بسته ای اولیه است که در طول زمان به تکامل میرسد بحثی است که نمیشود از آن گریخت.
ابزارهای بازی
در کل 20 هواپیما در نسخه ی استاندارد بازی در هنگام انجام بررسی بازی Microsoft Flight Simulator وجود داشت، که شامل 3 هواپیمای مسافربری، 2 جت، و 15 هواپیمای ملخی میشود.
با استفاده از هرکدام از این هواپیماها میتوانید خود را در خط پرواز هر باند فرودگاهی در هرکجای دنیا قرار دهید، به پرواز دربیایید، و شاهد اقتباسی با دقتی تکان دهنده و منطبق بر دنیای واقعی در زیر پای خود باشید. این خبری بسیار بسیار بد برای افرادیست که آن همه پول برای بسته های تغییر دهنده ی محیط برای FSX پرداخت کردند.
این یک راه جدید و در عین حال بدیهی جذب مخاطب است که خیلی فراتر از راه و روش های مرسوم نسخه های قبلی بازی Microsoft Flight Simulator رفته. اصلاً کسی هست که از پرواز در دنیایی خیالی و با کیفیت 4K که با ساختارهای نور و سایه ی دقیق حول نقشه های Bing طراحی شده و در آن وضعیت هوای فوق العاده با کیفیت و جذاب که همراه با ابرهای 3 بعدی هم هست، لذت نبرد؟
آیا کسی هست که در این دنیای مجازی قرار بگیرد و بلافاصله سعی نکند خانه ی خود را در آن پیدا کرده و از رویش پرواز کنان رد شود؟! (من هنوز خانه ی خودم را پیدا نکرده ام ولی دست از جستجو هم نکشیده ام). حدود سی سال از ارائه ی اولین نسخه ی این بازی میگذرد و حالا با این راه های جدید و جذاب، میتوان انتظار جذب خیل عظیم مخاطبین و کاربران متفاوت به نسخه ی جدید بازی Microsoft Flight Simulator را داشت.
بررسی بازی Microsoft Flight Simulator : ماجراجویی
بخاطر عدم وجود یک ساختار کامل از طرف بازی، شما مرتباً دعوت به چالش خلق ماجراجوئی های خود میشوید. قسمت داستانی بازی فقط تا اینجاست که مدرسه ی پرواز را تکمیل کنید، چالش های فرود را رد کنید، و مبارزه ی هوائی انجام دهید، که البته در نوع خود محتواهایی بی نظیر و عالی ارائه میدهند که با ارائه ی یک Leaderboard حالتی اعتیاد آور مثل خوردن شکلات دارند. ولی شما هیچوقت 100 ساعت وقت خودتان را صرف آنها نمیکنید.
به جایش میتوانید سفر توریستی و ترسناک حول نقشه ی دنیا داشته باشید، سری به چرنوبیل بزنید، Semipalatinsk قزاقستان که محل انجام 456 آزمایش هسته ای روسیه بوده را ببینید، یا بر فراز گذرگاه Dylatov که جان چندین کوهنورد را گرفته پرواز کنید. یا زمان برگزاری تمام مسابقات F1 را یادداشت کرده و در روز معین از روی پیست ها با هواپیما رد شوید.
خیلی میتوانید خوش بگذرانید. تصور گشت زنی در یک سیاره ی کامل میتواند کمی بیش از حد شوکه کننده باشد، برای همین امیدواریم که Asobo در آینده محتوای بسته بندی شده ی بیشتری برای بازی Microsoft Flight Simulator ارائه دهد تا با داشتن هدفی از مبدأ تا مقصد، کمی از این گیجی کاربران کاسته شود.
پس از بررسی بازی Microsoft Flight Simulator به نظرم بهتر است این بازی را یک شبیه سازی برای افرادی بدانیم که پرواز کردن را دوست دارند، و همچنین یک راه مجازی، برای افرادی که دوست دارند در حالی که با یک گیم پد هواپیمای خود را کنترل میکنند سری هم به معدن الماس Mir بزنند. تفاوت این 2، فقط در روش های کنترل هواپیما خلاصه شده است.
جزئیات
طبق معمول، جمعیت دوست داران بازی های شبیه سازی خیلی سریع و با پیش قضاوت به این سادگیِ هدایت برای افراد معمولی واکنش نشان میدهد – و من این را به عنوان کسی که تقریباً تجهیزات نصف یک اتاق هدایت هواپیما را روی میزم دارم میگویم – ولی واقعاً بازی Microsoft Flight Simulator عمق و کیفیت را فدای جذب مخاطب بیشتر نکرده.
حالت شبیه سازی از همیشه پر جزئیات تر است، اگر حرفم را باور نمیکنید کافیست حالتش را از Modern به Legacy در Settings بازی تغییر دهید تا خودتان متوجه شوید. واقع گرائی موجود در آن را هم میتوانید کم و زیاد کنید، که این قابلیت برای این در نظر گرفته شده که چه بخواهید با کنسول Xbox و کنترلرش سفری توریستی داشته باشید و یا با HOTAS یا Yoke پروازی دقیق و واقعی، بتوانید به هر دو برسید.
حقیقتش را بخواهید افرادی که از دسته های XBOX برای خلبانی در بازی Microsoft Flight Simulator استفاده میکنند، با توجه به اعمال لازم برای هدایت یک هواپیما، خیلی راضی خواهند بود. حرکت در راستای محور افقی و عمودی کمی بیش از حد حساس است، که این مشکل با کمی دستکاری آنها در منوی Options خیلی راحت رفع میشود.
در کل هدایت چنین حجمی آهن در هوا با یک دسته ی کنسول کمی عجیب به نظر میرسد، ولی نه تنها درست کار میکند که حسی عالی هم دارد.
از طرفی، تنظیم اهرم های پرواز یا HOTAS میتواند کمی چالش برانگیز باشید. مثلاً بازی به طور پیش فرض، چند عمل متفاوت را روی یک دکمه ی دسته ی Logitech X56 من انداخت، که از همه ی اینها آزار دهنده تر، کنترل قدرت و گاز بود. گرچه برطرف کردن این مشکل به اندازه کافی ساده بود.
آموزشی برای خلبان شدن
بعد از انجام این چرخه ی آزمون و خطا بالآخره توانستم مشکلات را حل کنم و از آنجا به بعد انجام بازی با دسته خلبانی یا همان HOTAS مثل آب خوردن بود، در حقیقت هدایت هواپیما با این دسته ها خیلی رویایی بود.
رویکرد بازی Microsoft Flight Simulator برای آموزش پرواز با هواپیما به شما، شبیه یک معلم نیست، بلکه بیشتر شبیه یک کلاس درس بدون استاد است. تمام چیزهایی که ممکن است برای یادگیری به آنها نیاز داشته باشید در این کلاس وجود دارد. میتوانید یک مسیر پروازی را با برج مراقبت هماهنگ کنید.
بعد یک هواپیمای مسافربری را از صفر شروع به آماده سازی کنید، ارتفاع درست را با همکاری برج مراقبت تنظیم کنید و حتی در هنگام رسیدن به مقصد و فرود از آنها اطلاعات گرفته و خود را با ترافیک هوایی هماهنگ کنید. تنها مشکل این است که بازی Microsoft Flight Simulator درباره ی هیچکدام از اینها به شما چیزی آموزش نمیدهد.
خب البته این کمی اغراق است. مدرسه ی پرواز در بازی Microsoft Flight Simulator مبانی پرواز را با یک هواپیمای Cessna 152 قدیمی و کوچک به شما آموزش میدهد که مجموعاً هشت درس بوده و این درس ها از رفتن در خط پرواز و بلند شدن تا طرز مسیریابی و فرودآمدن را شامل میشود.
ولی برای کاربران تازه وارد، دامنه ی وسیعی از چیزهائی وجود دارد که نمیتوانند برای استفاده از آنها از جائی مثل YouTube، آموزش نگاه کنند، نه به دلیل اینکه این آموزش ها در YouTube وجود ندارند، که بخاطر اینکه چون در بازی اسمی از این قابلیت ها برده نمیشود، این بازیکنان هم اطلاعی از وجود آنها در بازی ندارند.
بر فراز آسمان ها
مثلاً کنترل ترافیک هوائی در آموزش ها به کل نادیده گرفته شده، یا مسیریابی هوائی آنقدر دقیق و با جزئیات توضیح داده نمیشود که شما بتوانید بعد از آموزش ها مستقیماً به یک پرواز شخصی سازی شده بروید و در مسیر دلخواه پرواز کنید. البته این مشکلی نیست که همیشگی باشد، ولی سازندگان محتوای بین جمعیت طرفداران بازی هستند که آن را برطرف خواهند کرد، نه خود بازی.
هرچقدر هم که بین آن همه چراغ های اخطار و درجات گیج شوید، همیشه دلتان میخواهد از آنها سر در بیاورید. در حل معمای به پرواز درآوردن یک هواپیما چنان لذتی هست که هیچ جای دیگر وجود ندارد، و هربار که لیست قبل از پرواز را مرور میکنید، با جزئیات بیشتری از اتاق خلبان هم آشنا میشوید.
بعد از چند ساعت میزان سقوط های خودتان را کم میکنید و کمی بعد هم بدون فکر به آن، همه ی کارها را به طور اتوماتیک انجام خواهید داد.
اگر فکر میکنید پیچیدگی شبیه سازی باعث بوجود آمدن سدی جلوی بازیکن میشود، پس باید بگوئیم که این مشکلات تکنیکال بازی Microsoft Flight Simulator است که دور درب ورودی بازی سیم خاردار کشیده! اولتر از همه نصب بازی مشکل ساز است، شما یک فایل 500 مگابایتی دانلود میکنید که این فایل مجموعه ای 90 گیگابایتی را روی سیستم شما دانلود و نصب میکند.
وقتی نصب شد، چیزی حدود 3 دقیقه بین زدن دکمه ی Play تا رسیدن به صفحه ی اصلی روی سیستمی با قطعاتی مثل i7 9700k، 16GB RAM و کارت گرافیک RTX 2080TI فاصله زمانی وجود دارد…تمام اینها هم با این وجود است که بازی روی یک حافظه ی SSD نصب شده و همین سیستم میتواند در شهرهای بزرگ و فرودگاه های عظیم در تنظیمات Ultra و رزولوشن 1600 پیکسل حدود 25 فریم بر ثانیه بگیرد.
بررسی بازی Microsoft Flight Simulator: ماموریت های متنوع
در واقع این تنظیمات هنوز برای سیستم های فعلی کمی زیاد هستند. ولی با اینکه محتوای بصری و کیفیتش قابل کم و زیاد کردن میباشد، بازده این دستکاری آنطور که باید مطابق با میزان کم و زیاد شدن کیفیت، بالا و پائین نمیرود.
مثلاً فرود آمدن در فرودگاه JFK که یکی از فرودگاه های اصلی آمریکا است، با هر نوع تنظیمات و کیفیت تصویری بازهم تجربه ای پر از تیک و Lag است، حتی در تنظیمات Low، سیستم من در تنظیمات Low قادر است 30 الی 35 فریم بر ثانیه راندمان در شهرها داشته باشد و این راندمان در حال پرواز از مکان های بدون سکونت به 60 افزایش میابد.
مشکلات خروج از بازی یا ریستارت شدن سیستم هم چیزی عادی هستند، قطع یا وصل وسیله ای در میان بازی میتواند باعث ریستارت شدن سیستم شما یا خروج از بازی شود، همچنین بعضی مواقع در محیط هائی که بار پردازش و گرافیکی سنگینی داشتند بازی بسته شد یا سیستم ریستارت شد، که البته این مورد کمتر از مورد اول اتفاق افتاد.
بعد از ارائه ی بازی، Nvidia یک بسته ی بروزرسانی برای درایور کارت گرافیک های خود و همخوانی آنها با بازی Microsoft Flight Simulator ارائه کرد که در مجموع نرخ فریم را در بازی بهبود میبخشد، ولی این بهبود زیاد نیست. کم شدن نرخ فریم ها همیشه باعث اذیت بوده، امّا در این بازی به کل کنترل هواپیما را برای شما غیرممکن میکنند. فرود آوردن هواپیما به کنترلی سبک و ظریف نیاز دارد و اگر قرار باشد بازی را مثل صفحات کتاب فریم به فریم ببینید، نمیتوانید این کار را انجام دهید.
سخن آخر
این مشکلات راندمانی هرچقدر هم که اذیت کننده باشند، صدائی در سرتان میگوید “فقط چند لحظه صبر کن تا تمام دنیا را بارگذاری کند، مگر چه میشود؟” با این حال اینکه تنظیمات Low هم نمیتواند نرخ فریم ثابت 60 را روی بهترین سیستم های امروزی برای شما به ارمغان بیاورد، ما را مجبور میکند که بگوئیم این افت نرخ فریم باعث میشود کنترل هواپیما تحت تأثیر قرار بگیرد. بهتر بگوئیم: جمعیت گیمرهای کامپیوتر حالا به همان دردسری برخورده که هنگام ارائه ی Crysis با آن مواجه بود.
در سایه ی دستاوردهای عظیم بازی Microsoft Flight simulator، اذیت هایش، با اینکه به چشم میایند و قابل چشم پوشی نیستند، قابل بخششند. افت فریم بهانه ی خوبی برای کنار گذاشتن گشت و گذار در سیاره ای کامل و مطابق با واقعیت، به شیوه ای که هیچ بازی ای تا به حال به شما اجازه اش را نمیداده نیست، همچنین یادگیری کُند سیستم پرواز و هرکدام از هواپیماهایش خیلی لذت بخش است. فقط انتظار یک تجربه ی بی نقص از همان روز اول را نداشته باشید.
شما می توانید در صورت تمایل از فروشگاه آرسان گیم، سی دی کی بازی Microsoft Flight Simulator را خریداری کنید. یادآور میشود که این بازی در ریجن های مختلف برای پلتفرم استیم در فروشگاه آرسان گیم موجود است.
منبع : آرسان گیم