بررسی بازی F1 2020
اولین چیزی که بعد از بررسی بازی F1 2020 به نظرم میاید این است که راننده ی مسابقات F1 بودن شغل پر استرسی است. فکر کنید چندین هزار ساعت وقت صرف ساختن خودروی مسابقه ی مخصوص شما شده باشد، و حالا این موقعیت را هم تصور کنید که رئیستان دارد شما را به خاطر کوباندن این خودرو به دیوار در اولین دور مسابقه موأخذه میکند…اصلاً تصویر خوشایندی نیست. ولی اگر شما خودتان آن رئیس باشید چه؟ بازی F1 2020 به شما اجازه میدهد که هم راننده و هم مدیر تیم خود باشید، پس میتوانید با خیال راحت مجازات کوبیده شدن خودرو به دیوار به خاطر رانندگی بدتان را به گردن تیم مهندسی ایرودینامیک انداخته و با قطع حقوقشان آنها را تنبیه کنید!
در بررسی بازی F1 2020 با آرسان گیم باشید
سری بازی های F1 کمپانی Codemasters چند سالی است که مقدار قابل ملاحظه ای از عمق را در حالت داستانی خود دارد، ولی قابلیت ساختن و مدیریت تیم خودتان در بازی F1 2020 باعث میشود حس تعلقی کاملاً متفاوت نسبت به آنها داشته باشید. از جوابهایی که به خبرنگاران بعد از هر مسابقه میدهید گرفته تا انتخاب هم تیمی، همه باعث میشوند که تنها مسئول نتایج نهائی فقط و فقط خودتان باشید، تا جائی که میتوانید سر رشته ی مشکلاتتان را تا آن انتخاب اشتباه که اول فصل مسابقات انجام داده اید دنبال کنید. ضمناً تمام متغیرهای بازی، از میزان توانایی تحسین کردن شما تا انتخاب اسپانسرتان، از انتخاب لباس و تجهیزات راننده ها تا اینکه تقویم فصلتان را در روزهائی که مسابقه ندارید با چه برنامه هائی پر میکنید، همه و همه در مجموع و در کنار بقیه ی سیستم های بازی، یک مجموعه ی پیچیده و غیرقابل تفکیک میسازند. ولی جالبتر از همه اینکه در نهایت همه چیز به مهارت رانندگی شما برمیگردد، که مسلماً باید همینطور هم باشد، چون این یک بازی اکشن مسابقه ای است.
جریمه ی 10 ثانیه ای
البته که منظورمان از “اکشن” به معنی شباهت با مسابقات مدرن F1 در دنیای واقعی است. در بررسی بازی F1 2020 شاهد بعضی صحنات هیجان آور بودیم، آنقدر که باعث میشوند از شدت هیجان نیم خیز شوید، مثل وقتی که رقیب اصلیتان با خروج از pit در پیچ شماره 1، درست در کنارتان ظاهر میشود. همچنین تعداد بیشماری قانون هست که باید رعایت کنید و حالا به این مجموعه لزوم مدیریت قطعات و زمان استفاده و عمر آنها را هم اضافه کنید تا بفهمید چرا به نظر من بازی F1 2020 از تمام هم نوعان خودش پیچیده تر است و نیاز به تفکر بیشتری دارد. برداشتن پا از روی پدال گاز و عبور بدون استفاده از پدال گاز از پیچ باعث شارژ سیستم ERS خودروی شما شده و به شما اجازه میدهد بعداً از این باتری برای افزایش ناگهانی سرعت یا برای موقعیت های تدافعی استفاده کنید. زیاد چرخاندن فرمان باعث بوجود آمدن رفتاری در خودرو به نام کم فرمانی میشود که این حالت تایرهای شما را ساییده و از بین میبرد، رد شدن از روی محدود کننده ها که همان لبه های برجسته ی قرمز و سفید داخل پیچ هستند هم میتواند باعث شکسته شدن و یا خرابی بعضی قطعات حساس شود. بعد از چندسال دستکاری، حالا باید گفت که بازی F1 2020 عالی ترین ترکیب از مدیریت و رانندگی را ارائه میدهد، و مد داستانی 10 ساله با فصلهای کوتاهترش، که هرکدام فقط 9 مسابقه دارند – که کوتاهتر از یک فصل کامل بازی F1 2019 است – بهترین حالت بازی تابحال محسوب میشود. البته این همه جزئیات میتواند برای بازیکنان تازه وارد کمی گیج کننده باشد، ولی کسی که ذره ای شناخت نسبت به این ورزش دارد از این جزئیات به شدت استقبال خواهد کرد. و با اضافه شدن یک حالت به اسم Casual برای رانندگان تازه وارد – که جزئیات گیج کننده ی بازی را غیر فعال میکند – دیگر لازم نیست برای لذت از رانندگی در F1 یک طرفدار پرسابقه ی این سری باشید. پس از انجام بررسی بازی F1 2020، آن را در حالت Casual در اختیار یک کودک 8 ساله و یک 11 ساله گذاشتم و باید بگویم آنها به شدت از آن لذت بردند.
البته چیزی که در طول بررسی بازی F1 2020 مشخص شد این بود که موتور رانندگی این بازی را به هیچ وجه نمیتوان بهترین و واقع گرایانه ترین در نوع خود دانست، حرکات خودرو ها در صحنات بازپخش مسابقات آنقدرها شبیه چیزی که از تلوزیون پخش میشود نیست، که با این پیشرفت تکنولوژی و سابقه ی تاریخی این عنوان شاید بتوان انتظار شباهت بیشتری بین این بازی با واقعیت را داشت. ولی با این حال بازی F1 2020 به همان اندازه ی دنیای واقعی زیباست، و برای نشان دادن این زیبائی نیازی به یک سیستم تا دندان مسلح هم ندارد. لپتاپ گیمینگ من با یک RTX 2070 میتواند بازی F1 2020 را روی رزولوشن 1080 با سطح جزئیات Ultra در نرخ فریم 70 تا 80 فریم بر ثانیه اجرا کند، حتی وقتی در بازی باران میبارد، و حتی توانست در مد Replay یا بازپخش به 50 فریم بر ثانیه برسد که این مورد برای نسخه ی کنسول نهایتاً 30 فریم بر ثانیه بود. همچنین مد تازه ای که صفحه نمایش را برای 2 بازیکن به 2 قسمت تقسیم میکند هم توانست از لپتاپ من 45 فریم بر ثانیه بازده بگیرد، در این حالت هم رزلوشن همان 1080 و سطح جزئیات Ultra باقی مانده بود. این را هم بگویم که اگر DirectX 12 برای شما غیرقابل دسترسی است، بازی میتواند روی DirectX 11 هم اجرا شود.
سیرک تایرهای Continental
حالت بازی آنلاین در بازی F1 2020، وقتی بتوانید وارد مسابقه شوید – وارد مسابقه شدن در هنگام نگارش این مقاله سخت است – لذت بخش است و با اینکه مسابقات، حتی وقتی به عنوان تماشاگر وارد بازی شده باشید به طرز شگفت آوری بدون لگ هستند، امّا سرورهای حالت آنلاین به نظر کمی مشکل دارند، مثلاً بعضی مواقع از بازی بیرون می افتید و یا میزبان مسابقه به صورت ناگهانی تغییر میکند. با این حال، بخاطر وجود قوانین سختتر در مورد طرز عبور از پیچ ها در حالت چند نفره، تعداد متقلب هائی که بجای رد شدن از پیچ از داخل چمن ها رد میشدند کمتر شده، گرچه هنوز هم افرادی هستند که بدون هیچ توضیح و یا دلیلی 5 ثانیه در هر دور سریعتر از بقیه باشند.
هوش مصنوعی بازی F1 2020 خوب است و از خود رانندگی تدافعی قابل قبولی را به نمایش میگذارد، همچنین در استفاده از موقعیت ها هم خوب عمل میکند. ولی بعضی مواقع، مخصوصاً وقتی به صورت حرفه ای از او سبقت میگیرید کمی کند است، که این باعث میشود بعد از رد شدن شما فرمان خود را بچرخاند و به همین دلیل با چرخ عقب خودروی شما برخورد داشته باشد. جدا از این (و مشکل من با پیت ها که باعث میشود در هر پیت 4 ثانیه زمان از دست بدهم)، مسابقات چالش برانگیز و جذاب هستند، و دکمه ی عقبگرد هم برای مواقعی که فکر میکنید خطای پیش آمده بخاطر اشتباه شما نیست، وجود دارد. البته اگر بخاطر اشتباه شما خطائی پیش آمده باشد هم میتوانید از این دکمه استفاده کنید، ولی با اینکار تمام جذابیت بازی را از آن میگیرید.
بازی F1 2020 را میتوان بهترین نسخه ی این سری دانست، و با اینکه برای رسیدن به این نقطه سری بازی های F1 فراز و فرودهای زیادی را طی 5 سال اخیر تجربه کردند، حالا باید گفت آن تلاش ها به نتیجه رسیده و این نسخه حاصل همان تلاش است. البته باید بگویم که محتوای مایکل شوماخر که در نسخه ی مخصوص ارائه شده ارزش پول اضافه اش را ندارد، مخصوصاً از این جهت که اینبار از بازسازی مسابقات و سناریوهای آنها خبری نیست (که البته بعد از بازسازی مسابقات سنا و پروست در سال قبل و شکست آن قابل درک است)، ولی اگر طرفدار مایکل شوماخر هستید، تجهیزات و خوشحالی بعد از بردش جذاب هستند، البته آن گاراژ پر از خودروهای کلاسیک را هم فراموش نکنیم، خودروهائی که سابقه ی شغلی درخشان مایکل را روایت میکنند. هیچکدام از این خودروها آنطور که در فیلم ها دیده ایم حرکت نمیکنند و احساس یک خودروی کلاسیک را ندارند ولی بسیار زیبا هستند، برای همین هم بیرون بردنشان جذابیت خاص خودش را دارد. خریداری این بسته کاملاً اختیاری است، فقط انتظار آن حالت بازگشت به گذشته ی بازی F1 2013 را نداشته باشید.
پایان بررسی بازی F1 2020
اگر نظرم را درباره ی بازی اصلی میپرسید، باید بگویم حتماً آنرا بخرید. بازی F1 2020 یک شبیه ساز مسابقات F1 است که هرچه بیشتر با آن وقت میگذرانید به جزئیات بیشتری در آن برمیخورید. عنوان F1 2020 برای طرفداران این سری بازی ای کاملاً آشناست، و البته در نشان دادن صدمات به خودرو ناشی از تصادفات همچنان همان ضعف 10 سال پیشش را دارد. همچنین میتوانست در ارائه ی خود کمی بیشتر بدرخشد. ولی اگر کسی خارق العاده بودن این بازی را کتمان کند، حتماً این حرف را از روی خصومت شخصی زده است. این بازی واقعاً بی نظیر است.
شما می توانید در صورت تمایل از فروشگاه آرسان گیم، سی دی کی بازی F1 2020 را خریداری کنید. یادآور میشود که این بازی در ریجن های مختلف برای پلتفرم استیم در فروشگاه آرسان گیم موجود است.
منبع : آرسان گیم