بررسی بازی Marvel’s Avengers
با ارائه ی بازی Marvel’s Avengers، آخرین اثر کمپانی که قرار است بازارها را فتح کند به بازارها آمده، ولی تفاوتش با باقی آثار دنیای کامیک این است که اینبار شاهد حضور ابرقهرمان های دنیای Marvel در کتب مصور Comic یا صفحه ی تلوزیون و پرده ی سینما نیستیم، بلکه Marvel با آخرین اثرش پا به عرصه ی بازی های کامپیوتری گذاشته. فراموش نکنید که در این عرصه بازی های زیادی براساس ابر قهرمانان و دنیاهای عظیم آنها وجود دارد، ولی فقط تعداد کمی از آنها واقعا آثاری قابل توجه هستند. بازی های پر تعداد لگو که بر اساس این دنیاها ساخته شده اند، بازی Guardians of the Galaxy: The Telltale Series یا بازی های کم تعداد Marvel vs. Capcom: Infinite در کنار عناوین تازه ی Spider Man تعدادی از این عناوین هستند و قبل از این برای دیدن بقیه ی این دنیای بزرگ که توسط Marvel ساخته شده باید سراغ فیلم ها و کتاب های مصور کامیک میرفتید. ولی حالا و با ارائه ی بازی Marvel’s Avengers، که یکی از بزرگترین بازی های به بازار آمده ی سال است، این موضوع قرار است به کل تغییر کند. اگر شما هم از طرفداران دنیای سینمایی یا کامیک های Marvel هستید، در بررسی بازی Marvel’s Avengers با آرسان گیم باشید.
در همین ابتدا باید گفت که یک مشکل وجود دارد، آنهم این است که بازخوردهای اولیه ای که از نمایش های اولیه ی بازی Marvel’s Avengers که توسط استودیو Crystal Dynamics ساخته شده دیده میشود چندان جالب نیست. در نمایشگاه E3 2019، این بازی به جای اینکه به صورت یک بازی تک نفره ی تمام عیار ارائه شود، بیشتر به عنوان یک بازی برای بدست آوردن بیشترین مقدار فروش آیتم های درون بازی ارائه شد. بعد از آن بود که برای طرفداران این ابرقهرمان ها، و خبرنگاران (حتی ما) دوست داشتن و لذت بردن از این عنوان، کاری سخت و حتی غیرممکن شد. بازی ای که میخواهد بازیکن را تا 100 ساعت پای خود نگه دارد، منطقا باید اندازه ای بزرگ و مدت زمان زیادی برای تکمیل داستانش لازم داشته باشد. اما بازی Marvel’s Avengers چقدر در این زمینه موفق بوده؟ و این بازی برای چه افرادی ساخته شده؟ برای جواب به این سوال ها بهتر است تجربه ی این بازی را به 2 بخش تقسیم کرد. بخش اول، تجربه ی حالت تک نفره ی فوق العاده موفق آن است، و بخش دوم هم قسمت پایانی بازی است، که فقط تا مقداری راضی کننده است. ولی بیشتر ماجرای ما حول داستان Kamala Khan و جمع شدن دوباره ی اعضای تیم Avengers است.
بررسی بازی Marvel’s Avengers توسط آرسان گیم
پس از بررسی بازی Marvel’s Avengers باید بگویم که در حالی که حداقل بخاطر اسمش ممکن است فکر کنید این بازی زمینه ای مناسب برای نمایش قدرت معروفترین و محبوبترین تیم ابرقهرمان جهان ( شامل Captain America، Iron Man، Thor، Black Widow و Hulk) باشد، ولی داستان اصلی این بازی حول Kamala Khan است، که بیشتر با نام ابرقهرمانی اش یا همان Ms.Marvel شناخته میشود. در ابتدای بازی ما Kamala ی نوجوان را دنبال میکنیم، که یک طرفدار پر و پا قرص Avengers است، و با پدرش به دیدن روز A-Day رفته، روزی با تدارکات زیاد در San Francisco. به عنوان Kamala میتوانید در بازی های متفاوتی که در این روز در حال برگزاری هستند، برنده ی تعدادی کتاب مصور شوید و حتی خیلی جاها شانس ملاقات با قهرمان های مختلف را داشته باشید. داستان پیش میرود و چیزی نمیگذرد که با استیو راجرز یا Captain America ملاقات میکنیم. اما این ملاقات زیاد طولانی نیست و روز جشن A-Day با حمله ی تروریست ها و انفجار گازی بزرگی بهم میریزد، استیو راجرز در جریان انفجار کشته میشود، تعداد زیادی مردم بیگناه هم همینطور، و تیم Avengers با مرگ Captain America از هم میپاشد. افرادی که به مرگ استیو راجرز متهم شده اند، بی سر و صدا ناپدید میشوند. از آنجا به بعد هم کمپانی تکنولوژی AIM کنترل اوامر مردم و سیاست را بدست میگیرد. بخاطر انفجار مهیب و اثراتش تعداد زیادی از افرادی که آن روز در جشن حضور داشته اند هم تبدیل به inhumans شده و قدرت های ابر انسانی بدست میآورند. ماجرای اصلی داستان این بازی اکشن از حدود 5 سال بعد از اتفاقات آن روز شروع میشود. Kamala به مدارکی دست مییابد که نشان میدهد تیم Avengers در تله افتاده و پی به هدف AIM میبرد. مالک اصلی کمپانی همان Dr. George Tarleton است که بعدها به موجودی به نام MODOK تغییر شکل میدهد. از آنجا Kamala تصمیم میگیرد تک تک اعضای تیم Avengers را جمع کرده و تیم را دوباره دور هم جمع کرده، و در ضمن کار AIM را هم یکسره کند.
ولی نقشه های این نوجوان پاکستانی – آمریکایی جور در نمیآید و کارها خیلی سخت تر از انتظاراتش میشود. اعضای تیم Avengers نه تنها از هم جدا شده اند بلکه باهم اختلاف هم دارند، و این اختلافات باعث شده که هر روز بین اعضا جدال و دشمنی بیشتر و بیشتر شود. اولین کسی که Kamala سمتش میرود، Bruce Banner است. Bruce از زمان انفجار در هویت Hulk باقی مانده و هنوز در حال سوگواری برای دوستش – استیو راجرز – است. چیزی که جلب توجه میکند، تلاشی است که Kamala برای برقراری یک رابطه ی عاطفی خوب با اعضای تیم Avengers از خود نشان میدهد. ولی بگذارید در بررسی بازی Marvel’s Avengers بیشتر از این وارد ماجرای داستان بازی نشویم، چون این داستان شاید بهترین بخش بازی باشد و ما نمیخواهیم آن را برای طرفدارانش لو بدهیم.
داستان ده الی دوازده ساعته ی بازی، که توسط Shaun Escayg – نویسنده ی داستان بازی Uncharted: The Lost Legacy – نوشته شده، با آن زیر و بم های زیبایش خوش میدرخشد. صحنات دراماتیک و عظیم زیادی را در سبک بازی هایی مثل Tomb Raider یا Uncharted شاهد هستیم. همچنین باید از حساسیت سازندگان برای رعایت نکات ظریف دنیای Marvel هم قدردانی کرد، حساسیتی که مطمئنا موجب جلب توجه طرفداران این دنیا و داستانهایش خواهد بود. هر روز کاراکترهای معروف کتب مصور Marvel را در این داستان خواهید دید، و البته دنیای بازی Marvel’s Avengers پر از Easter Egg هم هست که شاید فقط طرفداران چندین ساله ی Comic های کمپانی Marvel قادر به یافتن و رمزگشایی آنها باشند.
در طول بررسی بازی Marvel’s Avengers مشخص است که قلب تپنده ی داستان بازی بدون شک همان Kamala است. کاراکتری که نه تنها عالی نوشته شده که توسط هنرپیشه ی معروف Sandra Saad هم به شکلی عالی به انگلیسی دوبله شده. این دختر قهرمان دل و جرات و شادابی ای دارد که نمادی از سن اوست و خودش را به عالی ترین شکل به عنوان یک دختر جوان در نقش اول بازی معرفی میکند. بزرگترین اتفاقات داستان، اتفاقات کوچکی هستند که در زندگی روزانه ی این قهرمان تازه کار رخ میدهند. وقتی Kamala اولین لباس مخصوصش را میسازد، جلوی آینه میایستد و نگران است که نکند خنده دار به نظر برسد. و بعد وقتی Tony Stark به او میگوید که همه در لباس ابر قهرمانیشان مسخره به نظر میرسند، قلبتان از جایش بیرون میجهد. “تا به حال Thor را دیده ای؟”. در طول داستان ما شاهد رشد یک جوان بی اعتماد به نفس و تبدیل شدنش به یک قهرمان تازه وارد هستیم. عدم اعتماد به نفسش، شک داشتن به قابلیت هایش و همینطور بیش از حد از خود توقع داشتنش او را به شدت شبیه یک انسان واقعی جلوه میدهد، که البته این موضوع خیلی هم عالیست چون باعث ارتباط بهتر مخاطب با قهرمان داستان میشود. اینها یکی از قدرتهای Ms Marvel در کتب مصور، فیلم و بازی هستند. اینکه ریشه های دین اسلام این شخصیت هم در تمام مکالمات و حرکاتش به چشم میخورند هم هم به شدت باعث خوشحالی است. با وجود اینکه سال 2020 است و تکنولوژی در کنار عقاید پیشرفت زیادی داشته، ولی وجود چنین قهرمان داستانی آنقدر خوب است که ما حتی خودمان هم تا قبل از تجربه ی بازی با او نمیدانستیم که به او نیاز داشته ایم!
شش بازی ابرقهرمانی در یکی؟!
اما بعد از بررسی بازی Marvel’s Avengers میتوان به وضوح دید که در زمینه ی گیم پلی نظرات افراد باهم خیلی متفاوت هستند. از یک طرف، اینکه حس میکنیم در یک بازی، چند بازی مختلف به طور همزمان برای ما ارائه شده تجربه ای خوشایند است. مرحله ای که با Black Widow باید یک پایگاه زیر زمینی AIM را از کار بیاندازیم، یک مرحله ی مخفی کاری است. یا مرحله ی پر هیجانی که با Tony Stark و آن لباس مرد آهنینش از بین کوه ها و تپه ها پرواز کرده و اسلحه های سیستم ضد هوایی AIM را از کار میاندازیم – در حالی که Jarvis آهنگ راک مناسبی را در گوش او پخش میکند. بازی Marvel’s Avengers گیم پلی های بسیار متفاوتی را ارائه میدهد و سیستم قابلیت های بزرگی را برای هر شش کاراکتر قابل هدایت در اختیارتان میگذارد. ولی بعد از چند ساعت روی دیگر بازی خودش را نشان میدهد. این مراحل بعضا به شدت غیر خلاقانه اند و برای رد کردن آنها فقط لازم است تعداد زیادی دشمن را از سر راه بردارید. در واقع کمپانی Crystal Dynamics به ندرت شما را با ارائه ی رویکردهای جدید شگفت زده میکند.
این تکراری بودن یکی از بدترین معایبی است که یک بازی ماجراجویی بتواند با آن دست به گریبان باشد. وقتی از حالت داستانی خارج شوید، با تعداد زیادی ماموریت روبرو هستید: ماموریت های War Zone، که ماموریت هایی طولانی هستند، ماموریت های Drop Zone، یا همان ماموریت های کوتاه، ماموریت های Hero Missions، که ماموریت هایی غیر خلاقانه، تکراری و مخصوص هر کاراکتر هستند، و چالش های HARM که دوره های تمرینی با دشمنانی دیجیتالند. تمام این ماموریت ها نه تنها در نقشه های مراحل قسمت داستانی برگزار میشوند، که حتی دشمنان هم همان ها هستند و به همان ترتیب سرتان میریزند…انگار که یک خط تولید روباتیک آنها را به ترتیب ساخته و به داخل نقشه پرت کند. بجای اینکه مراحلی جدید را شاهد باشیم، اینجا هم باید با همان غول ها و امواج دشمنان تکراری مبارزه کنیم، تنها هدف از انجام این ماموریت ها هم آیتم هایی است که در انتها بدست میآورید.
این آیتم ها شاید در بازی های دیگر به عنوان هدفی برای سرگرم نگه داشتن بازیکن برای مدت طولانی خوب باشند ولی پس از بررسی بازی Marvel’s Avengers باید اعتراف کرد که اینجا دو اشکال اصلی وجود دارد: اول اینکه این آیتم ها، خودشان چندان جذاب نیستند و دوم اینکه با اینکه تمام مدت در حال باز کردن قفل قابلیت ها و حرکات جدید برای قهرمان ها هستیم، ولی گیم پلی بازی فاقد آن دقت و پرداخت لازم برای استفاده از این آیتم ها و قابلیت هاست. بله، در ابتدای بازی باز کردن قفل های کاراکتر و دستکاری قابلیت هایش برای بیشتر کردن قدرت او جذاب است، ولی بعدا مبارزات علیه AIM به مبارزه علیه سیستم عصبی خودتان تبدیل میشود، مخصوصا وقتی با بازه زمانی های غیرقابل استفاده ی Counter، و مشکلات دید آنهم در طوفان لیزهایی که از تفنگ دشمنان به سمتتان تابانده میشود، آشنا شوید. طرفداران Marvel احتمالا با اینها مشکلی نداشته و از بازی لذت خواهند برد، ولی تکرار بیش از حد و این مشکلات برای بقیه ی بازیکنان از سرگرم کننده بودن بازی میکاهد.
همانطور که روش مرسوم این نوع بازی هاست، بازی Marvel’s Avengers هم تا بعد از اتمام حالت داستانی روی اصلی خود را نشان نمیدهد. بعد از اتمام حالت داستانی، بی نهایت ماموریت برای مبارزه با AIM وجود دارد. زندانی ها را آزاد کنید، به مراکز AIM حمله کنید و کارخانه های آن را از کار بیاندازید … زندگی روزانه ی یک Avenger نباید کسل کننده باشد – البته این نقشه ای است که Crystal Dynamics برای کاربران دارد، نقشه ای که فقط تا حدودی جواب میدهد. اوایل کار، پیدا کردن ماموریت و انتخاب آن از بین تعداد زیادی ماموریت سخت خواهد بود. هر کاراکتر یک سری ماموریت های خاص خود را خواهد داشت، که البته تفاوت کمی با بقیه ی ماموریت ها دارد. هدف اصلی شما هم از انجام این مراحل، باز کردن لباس های مختلف، روش های مبارزه، Emote ها و چیزهای دیگر برای هر عضو Avengers است. این وسایل و لباس ها هم به زیبایی ساخته شده اند، و همگی منطبق بر کتب مصور Marvel هستند. برای سرگرمی بیشتر کاربر، در هر مرحله تعدادی چالش هم گنجانده شده، مثلا ماموریت War Zone را تکمیل کنید، با حرکات خاصی 20 دشمن را بکشید، یا پنج صندوقچه باز کنید. برای انجام این چالش ها در پایان مرحله به شما آیتم های Rare یا Epic داده خواهد شد.
در کنار این آیتم ها، در طول مراحل سطح کاراکتر هم بالاتر خواهد رفت، که Comboها، و حرکات جدید را باز خواهد کرد. در این زمینه باید از Crystal Dynamics قدردانی کرد، چون در درخت مهارت هر کاراکتر مقدار زیادی مهارت جالب برای آن در نظر گرفته شده. در کنار چالش ها، ماموریت های روزانه و هفتگی را هم داریم، که بعد از تکمیل کمی پول به شما میدهند. که از این پول میتوانید برای خرید آیتم های دیگر استفاده کنید. البته در بررسی بازی Marvel’s Avengers متوجه شدیم که این عنوان با داشتن قابلیت خرید آیتم با پول واقعی، به شما کمک میکند که مدت کمتری را برای بدست آوردن یک آیتم صرف کنید. این قسمت از بازی که معمولا از آن به عنوان پایان بازی یا End Game یاد میشود، از کم بودن محتوا رنج میبرد. ماموریت ها از روی ماموریت های قسمت داستانی کپی شده اند و برای بدست آوردن آیتم ها باید مدت زیادی را صرف کنید. البته طرفداران این ابر قهرمان ها معمولا به این چیزها اهمیت نمیدهند، ولی زمینه برای ارتقای این عنوان وجود دارد. در هر حال با وجود این پتانسیل بالا و احتمال ارائه ی محتوای مجانی، آینده ی بازی Marvel’s Avengers کمی نامشخص است. چیزی که امیدواریم Crystal Dynamics برطرفش کند، ماموریت های قدیمی و تکراری بازی، و مشکلات گیم پلی هستند.
با وجود گرافیک عالی، مخصوصا در زمینه ی نور پردازی، صدا پردازی عالی، و انیمیشن های خیلی خوب و مخصوص برای هر کاراکتر، بازی Marvel’s Avengers در نگاه اول یک بازی راضی کننده به نظر میرسد. ولی در مبارزات بزرگ شاهد رخ دادن مشکلاتی در این زمینه هستیم. بعلاوه اینکه جزئیات معمولا باعث ناامیدی میشوند…مخصوصا موهای کاراکترهای مختلف بازی. هرچه اتفاقاتی که در صفحه مانیتور میبینید، بیشتر باشند، تکنولوژی Crystal Dynamics هم مشکلات بیشتری از خود نشان میدهد. ترکیب این مشکلات و مقدار بیش از حد افکت های گرافیکی میتواند اذیت کننده باشد. نکته ی منفی دیگر این است که دوست داشتیم قدرت بیشتری را در افکت های صوتی بشنویم. گرز افسانه ای Thor از نظر صدا گذاری کمی مایوس کننده است، حتی موشک ها و وسایل Iron Man هم آنطور که انتظار دارید نیستند.
سخن آخر
بازی Marvel’s Avengers یک داستان عالی که در آن به جزئیات خیلی توجه شده را ارائه میدهد. فقط مشکلاتی مثل ماموریت های تکراری هستند که ممکن است باعث خسته کننده شدن این داستان شوند. از داستان که بگذریم، این بازی اکشن گاهی وقت ها هویت خودش را در میان آیتم ها و خریدهای درون بازی گم میکند. بهینه کردن ترکیب مهارت ها و آیتم های هر کاراکتر در ابتدا خیلی جذاب است، ولی بعد از اینکه با نواقص سیستم گیم پلی آن آشنا شوید میتواند باعث اعصاب خوردی شود. با این حال، بازی Marvel’s Avengers برای طرفداران این قهرمان ها ساخته شده. عنوان جدید کمپانی Crystal Dynamics مشکلات خود را دارد، ولی هنوز هم باید از آن به عنوان یک بازی بر طبق دنیای Marvel و منطبق بر آن یاد کرد. البته که در آینده شاهد بهینه سازی هایی روی بازی هم خواهیم بود، و ارائه ی محتوای جدید. چیزهایی مثل نقشه های جدید، ماموریت های تازه، و قهرمانانی که از دنیای Marvel به این بازی راه خود را خواهند یافت. همین الان هم 2 قهرمان به نام های Hawkeye و Spider-Man در مسیر ورود به این بازی هستند – گرچه Spider-Man مختص کنسول PlayStation خواهد بود.
اگر شما هم قصد خرید بازی Marvel’s Avengers را دارید میتوانید سی دی کی اوریجینال آن را از فروشگاه سایت آرسان گیم تهیه کنید. همچنین یادآور میشود که این بازی در ریجن های مختلف برای پلتفرم استیم در فروشگاه آرسان گیم موجود است.
منبع : آرسان گیم