بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered
این بازی در زمان خودش یکی از بزرگترین و تاثیرگذار ترین بازی های دنیای کامپیوتر بود. قسمت تک نفره ی این بازی – که هیچوقت یکی از قسمت های اصلی سری بازی های Call of Duty نبوده و نیست – به خوبی میتوانست خودش را به حد هیجان قسمت آنلاینش برساند. در بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 با بلاگ آرسان گیم باشید.
شروع بررسی بازی Modern Warfare 2 Remastered
بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 بدون شک، گرچه نه بدون مشکل، زمان خودش خیلی موفق بود. داستان ها تاثیرگذارتر از همیشه بودند، مکان اتفاق آنها هم مکان های استراتژیک بود، و انرژی و هیجان حالت های مختلفش به حدی بالا رفته بود که قبل از آن سابقه نداشت.
حالا به این ترکیب بهترین صدا پیشه های صنعت دوبله و موسیقی متنی را اضافه کنید که فقط نابغه ی موسیقی، یعنی Hans Zimmer، میتوانست بسازد، تا یک حالت داستانی داشته باشید که هر گیمری را میتواند ساعت ها مبهوت خودش کند.
بازسازی یک اثر هنری
حالا سال 2020 است و ما 11 سال از آن موقع – یعنی اوج درخشش Call of Duty: Modern Warfare 2 – پیرتر شده ایم، اما امسال شاهد ارائه ی نسخه ی بازسازی این عنوان به اسم Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered هستیم.
بازی ای که برای ادای حق اسمش، و ظاهر شدن در حد یک نقطه عطف در ژانر بازی های اول شخص، راه سختی در پیش دارد. مخصوصا حالا که مخاطبان توقعی بسیار بالاتر از بازی های رایانه ای دارند.
اما اگر قصد خرید بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered را دارید و حوصله ی خواندن بقیه ی این نقد را ندارید، بگذارید خیالتان را راحت کنم، این عنوان بجز چند جا، در بقیه موارد به خوبی از پس این کار برآمده و در حد انتظارات ظاهر میشود. پس شما هم میتوانید با خیال راحت آن را از فروشگاه آرسان گیم تهیه کنید.
استودیو Infinity Ward سال 2009 دقیقا میدانسته میخواهد در Modern Warfare 2 چکار کند، و ضمنا آنها میدانستند که بعد از آن ماموریت سخت ساخت Call of Duty 4 را هم خواهند داشت. چطور ممکن بود بتوانند در این نسخه ی جدید چیزی فراتر از صحنه ی مرگ یک سرباز بر اثر مسمومیت رادیواکتیو یک انفجار اتمی را خلق کنند؟!
جوابش ساده است: ماموریت No Russian. مشابه این ماموریت را در هیچ بازی ای ندیده بودیم، و هنوز هم یکی از تکان دهنده ترین مراحلی است که در یک بازی کامپیوتری تجربه کرده ام. سردی فضایش، سرعت راه رفتن کم شخصیت، سکوت جنایت کاران، ناامیدی مردم. ترکیب این عناصر تقریبا دیوانه کننده است.
بازسازی کامل و بی نقص
بازسازی ای که توسط استودیو Beenox از آن صحنه ساخته شده هم، مثل بقیه ی این بازی، به شکل تمام و کمال جزئیات بازی اصلی را روایت میکند. تمام قسمت های داستان اینجا هستند، هیچ چیز دست نخورده، و حتی میتوان گفت اینجا با انیمیشن های جدید تر، با جزئیات بیشتر هم روایت شده اند.
البته استفاده از این انیمیشن های جدید، همه جا هم به نفع Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered نبوده. در چندین لحظه ی کلیدی حالت داستانی، انیمیشن ها و حالت های واکنشی ای در صورت کاراکترها وجود دارند که در این بازسازی به داستان اضافه شده اند، و هیچکدام برای بازی سودمند نیستند.
مخصوصا قطعه ی اضافه شده در انتهای مرحله ی Loose Ends به شکل واضحی ساختگی به نظر میرسد. چون این قسمت یک توضیح درباره ی اتفاقات ارائه میدهد که اصلا نیازی به توضیح ندارند، و بازی اصلی از وجود نداشتن این قسمت بیشتر سود برده بود تا وجودش!
تغییرات دیگر، مثل توضیح درباره ی علت حضور یک کاراکتر در یک مکان و اینکه آنها چطور یک کار خاص را انجام میدهند، بد نیستند، ولی در عین حال لزومی به وجودشان هم نیست.
برخلاف بازی Final Fantasy 7 Remake، که ما میدانستیم باید انتظار تغییرات بزرگی را داشته باشیم و این تغییرات باعث گسترش داستان بازی خواهند شد، برای ساخت بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered فقط کافی بود به همان بازی اصلی کمی رسیدگی شده و گرافیکش بهبود پیدا کند.
به نظر من استفاده ی بازی Modern Warfare 2 از سیاست و پشت صحنه ی زشت و کثیف جنگ، خیلی تاثیرگذارتر از نحوه ی استفاده از این عناصر در نسخه ی سال 2019 بازی Modern Warfare است.
اهمیت داستانی این بازی
این بازی عاشق نشان دادن اینها به بازیکن است، آنقدر که حس میکنم دارد داستان را به زور به خوردم میدهد. نویسندگی لحظه به لحظه ی اتفاقات هم ساختگی به نظر میرسد، و هیچکدام از کاراکترها دلیل عقلانی و منطقی ای برای اینکه چرا فکر میکنند راه حل آنها در مواجهه با یک وضعیت بهتر است، ارائه نمیدهند.
از طرف دیگر، Modern Warfare 2 اهمیتی به اینها نمیدهد. این بازی علاقه ای به تکرار پیامش ندارد و شما را بخاطر کار بدتان و نتایجش نصیحت و نکوهش نمیکند، و همانطور که General Shepherd قبل از ماموریت No Russian به Private Allen گفت: “اینجا قسمتی از خودت را از دست خواهی داد” بازی به سادگی اجازه میدهد که صحنات اتفاق بیافتند – در حالی که Allen بیش از حد ساکت است – و بعد به بازیکن این انتخاب داده میشود که یا مردم را به رگبار ببندد و یا قتل عام آنها را به دست Marakov و افرادش تماشا کند.
نمیگویم که بازی Modern Warfare 2 پیامی برای درمیان گذاشتن با مخاطب ندارد، نه، تفاوت اینجاست که داستانش با دقت و ظرافت بیشتری روایت میشود. بدون اینکه بیشتر وارد جزئیات داستان شوم فقط میگویم که در انتهای بازی هیچکدام از کاراکترها دنیا را نجات نمیدهند، حتی مشکلی از این دنیا را هم حل نمیکنند. آنها فقط چرخ دنده های یک ماشین بزرگتر هستند.
ولی داستان بازی همیشه هدف خاصی را دنبال میکند، که هدفی بر مبنای دستورات نظامی نیست. داستان بازی Modern Warfare 2 تبدیل به یک ماموریت انتقام جویی میشود، نه برای بهبود وضعیت دنیا، بلکه بخاطر کاری که این دنیا با کاراکترها کرده.
بررسی بازی Modern Warfare 2 Remastered: بازگشت شخصیت های دوست داشتنی
Soap و Price با اینکه به خوبی میدانند چه چیزی در انتظارشان است و چه بلایی سر آینده ی خود میآورند، قصد کشتن Shepherd را میکنند. آنها اصلا به این چیزها اهمیتی نمیدهند، تنها دلیلشان برای این کار این است که به نظرشان کار درستی است، با اینکه هیچکس هیچوقت حرفشان را باور نمیکند.
کاراکترهای Soap، Price و کل TF 141 به همان اندازه ای که در بازی اصلی قابل درک بودند، در بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered هم قابل درکند. استودیو Beenox برای بازسازی این عنوان خیلی زحمت کشیده، چون نه تنها تمام جزئیات گرافیکی ارتقا داده شده اند، که تمام مکالمات هم دوباره و با کیفیت بهتر ضبط شده اند.
بخاطر این زحمات استودیو Beenox، بازیکن ها میتوانند بازی Modern Warfare 2 را با جزئیات و قابلیت های بازی های سال 2020 تجربه کنند. البته عنوان Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered به اندازه ی نسخه ی بازسازی سال 2019 زیبا نه نظر نمیرسد، شاید به این خاطر که سازندگان این بار خودشان را به موتور گرافیکی موجود در بازی اصلی محدود کرده اند و قصد داشتند ظاهر و حس بازی اصلی را عینا منتقل کرده باشند.
برای همین است که این بازی برایم کمی عجیب است، و کمی هم ناراحت کننده. استودیو Beenox انیمیشن هایی که باعث شهرت بازی اصلی شدند را، در محصول خودش از نو ساخته. انیمیشن تعویض خشاب اسلحه های UMP 45، Intervention، .44 Magun، و Desert Eagle به کل عوض شده.
میدانم که شاید برای شما چنین نقدی ممکن است بی اهمیت به نظر برسد، ولی یکی از جاذبه های بازی Modern Warfare 2 نرمی و مهارت تمام کارهایی بود که کاراکتر بازیکن انجام میداد، و این عناصر تا کوچکترین جزئیات حرکات وجود داشت. واقع گرایی معمولا یکی از این عناصر نبود.
موسیقی
تعداد این تغییرات کوچک که در طول این بازسازی هر کدامشان خودش را مانند یک اتفاق بد نشان میدهد هم کم نیست. وقتی تک تک به این تغییرات نگاه میکنید، آنقدرها هم بد نیستند. ولی وقتی به همه ی آنها در کنار هم نگاه میکنید، احساس میکنید که در حال خراب کردن وجهه ی یک بازی بی عیب و نقص هستند.
چیزی که در کل Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered دست نخورده باقی مانده، اثر بیاد ماندنی Hans Zimmer است. اگر فقط بازسازی بازی را بدون این موسیقی قدیمی داشتیم، مطمئنا برخی صحنات داستان بازی آن تاثیر عمیق خود را از دست میدادند.
بازی از نظر صداگذاری و طراحی صدا هم بی نقص است، گرچه گاهی وقت ها خودش را تا نزدیکی اشتباهاتی که Call of Duty 4 Remastered کرد، میبرد. با این حال، هر لحظه ی تنش در بازی به خوبی صداگذاری شده، و برای همین، لحظات سکوت – که توسط Infinity Ward با دقت تمام انتخاب شده اند – اثری دوچندان دارند.
بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered از نظر گرافیکی
یکی از مشکلاتی که نسخه ی کامپیوتر بازی Modern Warfare 2 همیشه داشت، راندمانش بود. این بازی نهایتا 91 فریم بر ثانیه داشت و نسبت به Call of Duty 4 از نظر راندمان خیلی بی ثبات بود، حتی نمیتوانست در یک تنظیم جزئیات ثابت از خود راندمانی ثابت نشان دهد. در کل اگر بخواهم ساده بگویم باید قضیه را اینطور بیان کنم: بله، همان چیزی که در تبلیغات دیده بودید نصیبتان میشد، ولی با کمی مشکلات.
اما در طول بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered مشخص بود که استودیو Beenox تقریبا از هیچ کوششی دریغ نکرده تا بتواند این مشکلات را برطرف کند. حالا میتوانید Frame rate بازی را تا جایی که سیستمتان اجازه میدهد بالا ببرید، و هر چیزی که از یک سیستم تنظیم گرافیک انتظار دارید را میتوانید اینجا پیدا کنید. هرچیزی که بتوانید تصورش را بکنید اینجا پیدا میشود، از FoV گرفته تا Ultra-wide Support، از Ambient Occlusion تا Fill Video Memory.
برای همین وقتی به صفحه ی تنظیمات صدای بازی بروید احتمالا برایتان خیلی خنده دار خواهد بود، اینجا چیزی جز یک تنظیم کننده ی میزان صدای بازی وجود ندارد. اگر بخواهید جزئیات خاصی از صدا را زیاد یا کم کنید باید بگویم که ناامید خواهید شد. این نکته ای است که به نظر من چیزی جز یک کم کاری بی دلیل نمیتواند باشد، ولی وقتی به بازی اصلی برگشتم متوجه شدم که Modern Warfare 2 اصلی هم همینطور بوده و شکایت من احتمالا مردود است!
یک شکایت دیگر هم از بازی دارم، آنهم اینکه حالا که اینقدر در صدا گذاری دقت شده، کاش در جزئیات آن هم دقت میشد، در بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered صداهای خیلی جالب و جذابی وجود دارند و کاش میتوانستیم این صداها را با عمق بیشتری تجربه کنیم.
سخن آخر
در پایان بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered باید بگویم که این عنوان ممکن است پایه های دنیای بازی سازی را – برخلاف بازی اصلی – متحول نکند، ولی اصلا از آن چنین انتظاری هم نمیرفت و نمیرود. این یک بازسازی و بهینه سازی روی بازی و داستانی عالی است که میلیون ها نفر تجربه اش کرده و از آن لذت برده اند.
کاراکترها و سیاست های نشان داده شده در داستان هنوز همانقدر قابل درک هستند که زمان ارائه ی بازی بودند، و این عنوان از بیشتر بازی های موجود در بازار کیفیت، صدا، گیم پلی، و ظاهر بهتری دارد.
مثل همه ی بازسازی ها، اینجا هم مشکلاتی بخاطر تغییراتی که در بازسازی اعمال شده وجود دارد، ولی وقتی غرق دنیای Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered شوید، متوجه خواهید شد که چرا یازده سال پیش تبدیل به بازی ای شد که نسل بعدی بازی ها را شکل داد.
شما می توانید در صورت تمایل از فروشگاه آرسان گیم، سی دی کی بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered را خریداری کنید. یادآور میشود که این بازی در ریجن های مختلف برای پلتفرم Battle.net در فروشگاه آرسان گیم موجود است.
منبع : آرسان گیم