پیشنمایش بازی Cyberpunk 2077
هفت سال پیش و با انتشار یک تریلر سینماتیک مزین به آهنگ Bullets از گروه موسیقی Archive بود که استودیوی CD Projekt Red بازی Cyberpunk 2077 را به دنیا معرفی کرد. این استودیوی لهستانی قصد داشت تا در بازی بزرگ بعدی خود بالاخره از دنیای ویچر خارج شود و به سراغ یک دنیای جدید برود. هایپی که سیدی پراجکت رد با این تریلر ایجاد کرد دوام چندانی نداشت، چرا که شاهد یک سکوت خبری طولانی از بازی بودیم که پنج سال ادامه پیدا کرد و در عوض، استودیو تمرکز خود را روی قسمت سوم The Witcher قرار داد. در این بین شایعات متعدد در سطح اینترنت و همچنین اطلاعات اندکی از سوی خود سازندگان پخش میشد، اما اینها عطش طرفداران و مشتاقان را کم نکرد، تا اینکه بالاخره در کنفرانس شرکت مایکروسافت در نمایشگاه E3 2018 و با نمایش یک تریلر جدید این سکوت شکسته شد. طی دو سال گذشته اطلاعات بسیاری از بازی Cyberpunk 2077 در دسترس قرار گرفته و حالا که کمتر از یک ماه تا عرضهی آن باقی مانده است، بد نیست تا نگاهی کلی به این اطلاعات داشته باشیم.
استودیوی سیدی پراجکت رد همچون سری «ویچر» باز به سراغ یک اثر اقتباسی رفته است؛ این بار از یک بازی نقشآفرینی رومیزی با نام Cyberpunk که بیشتر با نام ویرایش دوم آن یعنی Cyberpunk 2020 شناخته میشود. این اثر که یکی از محبوبترین بازیهای نقشآفرینی رومیزی به حساب میآید، توسط Mike Pondsmith نوشته و طراحی و در سال ۱۹۸۸ میلادی منتشر شد. سیدی پراجکت رد برای ساخت «سایبرپانک ۲۰۷۷» از خود پاندسمیت هم کمک گرفته و او مشاور سازندگان در طراحی دنیا و شخصیتها محسوب میشود.
این بازی همان طور که از اسمش پیداست، در سال ۲۰۷۷ میلادی و در شهری خیالی به نام Night City جریان دارد که در کالیفرنیای شمالی و حاشیهی اقیانوس آرام قرار گرفته است. شهری که فراز و نشیبهای بسیاری همچون جنگ داخلی را تجربه کرده و حالا به عنوان «بدترین شهر برای زندگی در آمریکا» شناخته میشود که جرم و جنایت تمام آن را فرا گرفته است. مخاطب در بازی کنترل یک مزدور به نام V را دارد که در نایت سیتی میخواهد به بزرگترین رویاهای خود برسد. بازی Cyberpunk 2077 در وهلهی اول، اثری در سبک نقشآفرینی به حساب میآید که سازندگان مهارت خود را در این ژانر با سری ویچر نشان دادهاند. البته این عنوان کاملا با سری ویچر تفاوت دارد و دنیای فانتزی با المانهای قرون وسطایی، جای خود را به یک دنیای علمی تخیلی آیندهنگرانه با المانهای سایبرپانک میدهد. تنوع بالا و جزئیات فراوان چیزیست که در تمام نمایشهای این بازی تا به حال دیدهایم. وسعت خود نایت سیتی طبق اطلاعات منتشر شده اندکی از نقشهی قسمت سوم ویچر کمتر است، سازندگان در عوض این مسئله را با تراکم بیشتر و همچنین گسترش در بعد عمودی جبران کردهاند. نایت سیتی شهری شلوغ و پر از ساختمانهای چندطبقه و آسمانخراشهای بلند است که میتوان در داخل بسیاری از آنها گشت و گذار کرد.
در نتیجه کمیت مکانهایی که میتوانید به آنها سر بزنید بسیار بیشتر از ساختههای قبلی CD Projekt Red خواهد بود. طراحی نایت سیتی از لحاظ کیفی هم کم نمیآورد. این شهر به شش منطقهی اصلی تقسیم میشود که هر کدام از لحاظ تم و سطح اجتماعی و فرهنگی، با دیگر مناطق متفاوت است. مثلا یک منطقه در اختیار ابرسازمانهایی است که شهر را در سلطه دارند و آسمانخراشهایشان از هر جایی دیده میشود و در منطقهای دیگر افرادی زندگی میکنند که حاضرند برای مقدار پول دست به هر کاری بزنند. به جز ۶ منطقهی اصلی نایت سیتی، منطقهای با نام Badlands وجود دارد که شامل تمام مکانهای بیرون از این شهر میشود و بهنوعی، رانده شدگان از نایت سیتی در آنجا زندگی میکنند. همان طور که ذکر شد، هر کدام از این هفت منطقه تم و حال و هوای خاص خود را چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ فرهنگی دارند که با گشت و گذار بهوضوح متوجهشان خواهید شد. شهر نایت سیتی بستری خواهد بود تا سازندگان داستان خود را روایت کنند و همچنین به دغدغهها و مضامینی بپردازند که علاوه با همسویی با سبک سایبرپانک، به مسائل روز هم اشاره دارند. برای این کار سازندگان به جز خود V شخصیتهای اصلی و فرعی متعددی در نظر گرفتهاند که هر کدام گذشتهی خاص خود را خواهند داشت. در این بین سازندگان به جز استفاده از صداپیشههای حرفهای، از «کیانو ریوز» بازیگر مشهور فیلمهای «ماتریکس» و «جان ویک» برای ایفای نقش شخصیت Johnny Silverhand بهره گرفتهاند؛ یکی از مهمترین شخصیتهای منبع اقتباس بازی که اینجا هم قرار است نقش بسیار پررنگی داشته باشد.
بازی Cyberpunk 2077 قرار است یک نقشآفرینی تمام و کمال باشد و استودیوی سازنده هم روی این مسئله بسیار مانور داده است. در ابتدای بازی شما امکان شخصیسازی ظاهر خود را بهطور کامل خواهید داشت و از مواردی ساده چون جنسیت، صورت و رنگ پوست گرفته تا مواردی که حتی در دیگر بازیهای این سبک هم کمتر دیده شدهاند را میتوانید طبق دلخواه خود تغییر دهید. پس از آن و با استفاده از مکانیکی به اسم Lifepath شما باید گذشتهای برای شخصیت خود در نظر بگیرید که از بین سه گزینهی Corpo و Street Kid و Nomad قابل انتخاب است. گزینهی Corpo یعنی که شخصیت «وی» زندگی خود را با انجام کارهای مختلف برای ابرسازمانهای مختلفی همچون Arasaka گذرانده است و با آنها آشنایی کامل دارد. در گزینهی Street Kid او یک شهروند نایت سیتی است که در خیابانهای آن بزرگ شده و اطلاعات بسیاری از سطح شهر دارد. گزینهی آخر یعنی Nomad هم وی را تبدیل به یکی از اهالی Badlands میکند که از نایت سیتی دور افتاده و حالا میخواهد پا به آن بگذارد. در واقع مکانیک Lifepath سیستمی مشخص برای تعریف پایهی شخصیتی و گذشتهی شخصیت V است که علاوه بر ایجاد یک پسزمینه برای او، در مسیر داستان و گیمپلی هم تاثیر قابل توجهی دارد. برای مثال انتخاب هر کدام از این سه مورد میتواند یک گزینهی اضافه و منحصربه فرد حین دیالوگها اضافه کند یا مثلا حین انجام یک ماموریت در سطح شهر، اگر Street Kid را انتخاب کرده باشید، اطلاعاتی از گذشته خواهید داشت که در دو انتخاب دیگر در دسترس نیست و میتواند پیشرفت ماموریت را راحتتر کند.
همان طور که اشاره شد، شخصیت V یک مزدور (Mercenary) است که از طریق انجام ماموریتهای مختلف امرار معاش میکند. در شهری چون نایت سیتی که همه جور آدم و گروهی در آن حضور دارند، از این ماموریتها فت و فراوان است. به جز ماموریتهای خط داستانی و فعالیتهایی که طی آن باید انجام دهید، قادر هستید تا در سطح شهر بگردید و ماموریتهای دیگری هم پیدا کنید تا از این طریق پول بیشتری به جیب بزنید. برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد. در نایت سیتی افرادی به نام Fixer حضور دارند که در واقع واسطهای بین کارفرماها و مزدورها هستند تا کار را به دست آدم مناسبش برسانند. روش دیگر مراجعه به گنگها و گروههای مختلفی است که هر کدام بخشی از شهر را تحت سلطهی خود درآوردهاند. گروههایی که هر کدام در حوزهی خاصی فعالیت میکنند و کارهای غیر قانونی انجام میدهند. در بازی ده گنگ مختلف حضور خواهند داشت که دوتای آنها مختص منطقهی Badlands هستند و یکی با نام Scavengers در تمام مناطق فعالیت دارد و به دزدیدن اعضای سایبری بدن شهروندان عادی و فروش آنها در بازار سیاه میپردازند. به این ترتیب امیدوار نباشید که در بازی بتوانید نقش آدم خوب را بازی کنید، چرا که خوب بودن در نایت سیتی کاری تقریبا غیرممکن است. به لطف ساختار جهان باز (Open-World) سایبرپانک ۲۰۷۷ میتوانید فعالیتهای بیشتری مثل مسابقات رانندگی، مبارزات مشتزنی یا سر زدن به کلاب و مکانهای تفریحی را هم تجربه کنید.
صحبت از رانندگی شد. در بازی Cyberpunk 2077 طیف متنوعی از اتومبیل و موتورسیکلت وجود خواهد داشت. ماشینها به پنج دستهی Economy، Executive، Heavy Duty، Sport و Hypercars تقسیم میشوند. دستهی اول ماشینهای ارزان هستند که قدرت و سرعت زیادی ندارند، ولی برخی انواع آن به واسطهی اندازه کوچک میتوانند وارد محیطهای غیرمعمول شوند. دستهی دوم ماشینهای شیکی هستند که برای جابهجایی افراد مهم از آنها استفاده میشود. ماشینهای سنگین همچون کامیون و ماشین زرهی در دستهی سوم قرار میگیرند. دستهی چهارم و پنجم مربوط به ماشینهای با سرعت و قدرت بالاست که طبعا قیمت بالایی هم دارند. اکثر وسایل نقلیه در بازی نمونهی واقعی ندارند و بهصورت کاملا اوریجینال طراحی شدهاند، اما سازندگان با شرکت پورشه و همچنین شرکت موتورسازی Arch Motorcycle که «کیانو ریوز» یکی از موسسان آن است، برای ساخت نمونههای خاصی در بازی همکاری داشتهاند. اگرچه با یک بازی در سبک ریسینگ طرف نیستیم، اما سیدی پراجکت وقت زیادی را برای طراحی وسایل نقلیه، صداگذاری و کنترل آنها صرف کرده تا راندن هر کدام حس عمیق و متفاوت با دیگر ماشینها و موتورها داشته باشد.
بخش دیگری از بازی که عنصر نقشآفرینی در آن نقش بسیار پررنگی دارد، نحوهی انجام ماموریتها و گذراندن مراحل است. مشابه چیزی که در سری Deus Ex میبینیم، در اینجا هم میتوان بسیاری از ماموریتها را از راههای درگیری مستقیم، مخفیکاری و گفت و گو انجام داد. برای درگیری مستقیم و مبارزه، سلاحهای گرم و سرد فراوانی در بازی وجود دارد که از چاقو و چماق گرفته تا تفنگهای پیشرفته و هوشمند را شامل میشود. سلاحهای گرم خود سه دسته هستند؛ سلاحهای Tech که گلولههای آنها قابلیت عبور از دیوار و موانع را دارد، سلاحهای Power که بیشترین شباهت را به تفنگهای امروزی دارند و در عین حال، گلولههای آنها میتواند کمانه کند و سلاحهای Smart که به لطف وجود تکنولوژی هوشمند، گلولههای آنها قادر است تا دشمنان مشخص شده را ردیابی و دنبال کند. به جز سلاحهای گرم و سرد، شخصیت V میتواند بدن خود را به ابزاری با نام Cyberware مجهز کند که در نمایشهای منتشر از بازی، برخی از آنها مثل Nano Wire که یک سیم برنده است یا تیغهایی با نام Mantis Blades که از دو ساعد دست بیرون میآید را بیشتر دیدهایم. یکی از مشخصههای اکثر آثار سایبرپانک این است که انسانها مایل به جایگزین کردن اعضای بدن خود با تکنولوژیهای رباتیک هستند و این کار در دنیای Cyberpunk 2077 و نایت سیتی هم رواج فراوانی دارد.
شخصیت V هم از این قاعده مستثنی نیست و قادر خواهید بود تا در طی بازی او را به انواع تجهیزات و گجتها مجهز کنید. قابلیت هک کردن که گل سرسبد این قابلیتهاست، اجازه میدهد تا طی ماموریتها کارهایی چون استخراج اطلاعات، خرابکاری در سیستمها و حتی کنترل دیگر افرادها را انجام دهید. نکتهی جالب در بازی اینکه دشمنان هم قادر به هک کردن شما هستند و باید مراقب تهدید آنها هم باشید. بخشی از سیستم شخصیسازی و مهارتها در بازی به همین تکنولوژیها مربوط میشود. شما قادر خواهید بود تا خود را ارتقا دهید و به گجتهای جدید مجهز کنید تا فاکتورهایی چون سرعت، قدرت یا مقاومت در برابر آسیب افزایش یابند. با وجود راههای مختلف شما قادر خواهید بود تا بازی را به روش دلخواه خود پیش ببرید؛ تفنگ به دست طوفان خون به پا کنید یا بدون هیچ صدایی دشمنان را از سر راه بردارید یا اینکه با مذاکره کار را پیش ببرید. سیدی پراجکت ادعا کرده است که میتوان بازی را بدون کشتن حتی یک دشمن به پایان رساند. البته این را ذکر کردهاند که نمیتوان همیشه بدون درگیری و خشونت کار را پیش برد، اما به لطف تجهیزات و ابزار متنوع قادر خواهید بود تا به جای کشتن دشمنان، آنها را مثلا بیهوش کنید یا با هک کردن باعث شوید به شما آزاری نرسانند.
به گفتهی سازندگان، چگونگی انجام هر ماموریت و نتیجهی آن علاوه بر تاثیراتی که روی نایت سیتی و مناطق آن دارد، میتواند روی دیگر ماموریتها و حتی خط داستانی هم تاثیر بگذارد. سازندگان گفتهاند که شکست خوردن در یک ماموریت به معنای رسیدن به بنبست یا Game Over نیست، بلکه همچنان دنیای بازی جریان خواهد داشت و در عین حال تحت تاثیر نتیجهی ماموریتتان قرار خواهد گرفت. حتی عواقب این اتفاق میتواند پایان داستان را هم تحت تاثیر قرار دهد. با این اوصاف هر کاری که انجام دهید، تاثیرش را در سطح نایت سیتی حس خواهید کرد. سازندگان تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا این مسئله عمیق حس شود. در نتیجه نایت سیتی علاوه بر وسعت و تراکم بالا، یک شهر کاملا پویا و زنده است که جریان زندگی در آن دیده میشود. سازندگان این کار را با طراحی تعداد بسیار زیادی شخصیت فرعی و NPC انجام دادهاند. به جز این از لحاظ بصری هم شاهد تنوع بالایی هستیم. این موارد به لطف قدرت بالای انجین مخصوص سیدی پراجکت رد یعنی نسخهی چهارم ReDengine میسر شده است که قادر خواهد بود تا این حجم از جزئیات و وسعت را با گرافیکی عالی به کنسولهای نسل حاضر بیاورد. اوج گرافیک بازی در نسل بعد و همچنین روی رایانههای شخصی خواهد بود که فریمریت بالاتر و تنظیماتی چون ریتریسینگ را برایتان به ارمغان میآورد. موسیقی و صداگذاری هم بخشی است که سازندگان برایش اصلا کم نگذاشتهاند. موسیقی در بازی قرار است بخشی از هویت نایت سیتی را تشکیل دهند و برای همین آرتیستهایی در داستان وجود دارند که سیدی پراجکت برای نمایش آنها از گروههای موسیقی واقعی چون Run the Jewels و Refused و همچنین آهنگسازهایی مثل Grimes استفاده کرده که در قالب شخصیتهای درون بازی ایفای نقش کردهاند.
طی هفت سال از رونمایی بازی Cyberpunk 2077 تا به حال، این عنوان به یکی از موردانتظارترین عناوین نسل هشتم بدل شده که حالا کمتر از یک ماه تا انتشار آن فاصله داریم. این بازی در تاریخ ۲۹ آبان برای رایانههای شخصی، پلیاستیشن ۴، ایکسباکس وان و کنسولهای نسل بعدی PS5 و Xbox Series X/S منتشر خواهد شد. در صورت خرید بازی روی کنسولهای فعلی، نسخهی نسل بعدی را در قالب یک آپدیت رایگان دریافت خواهید کرد.
منبع: آرسان گیم