بررسی بازی Need for Speed: Hot Pursuit Remastered
در این بخش از بلاگ آرسان گیم به بررسی بازی Need for Speed: Hot Pursuit Remastered خواهیم پرداخت که خاطرات زیادی را برای ما زنده کرده است.
در نسخه های مختلف سری بازی های Need for Speed، بازی Need for Speed: Hot Pursuit یک عنوان خاص محسوب میشود. بازی اصلی که روی PC و PlayStation ارائه شد، یکی از عناوینی بود که سعی میکرد به بازی هدفی بالاتر از فقط یک مسابقه ی خیابانی در مقابل رقبا بدهد.
این بازی، اولین تلاش استودیو Criterion برای معرفی خود در سری بازی های Need for Speed بود که موجب معرفی سیستم شبکه ی Autolog هم شد، و چیزی نگذشت تا این سیستم تبدیل به یکی از پایه های بازی های بعدی این سری شود. حالا که EA علاقه ی شدیدی به بازسازی عناوین خود پیدا کرده، تصمیم به بازسازی بازی Need for Speed: Hot Pursuit منطقی به نظر میرسد، چون این بازی یکی از محبوب ترین عناوین این سری است. همچنین در این بازسازی چند بخش جدید هم به بازی اضافه شده که میتواند برگ برنده ای برای آن به حساب بیاید.
بازی Hot Pursuit در شهر خیالی Seacrest County اتفاق میافتد، منطقه ای که شامل انواع مختلفی از پوشش است، مثل جنگل های انبوه، بیابان های خشک، و مسیرهای کنار دریا. همچنین این شهر خانه ی یک سری راننده ی مسابقات خیابانی است که تصمیم دارند آنجا را تبدیل به زمین بازی خودشان بکنند.
با این مقدمه جنگ بین این راننده ها و پلیس شهر Seacrest County شروع میشود، پلیس هایی که حالا به بهترین تجهیزات برای مقابله با این تهدیدها مجهز شده اند. به عنوان یک راننده ی مسابقات، ماموریت شما اول شدن در هر مسابقه است…و البته فرار از پلیس در تمام مسابقات. و به عنوان یک مامور پلیس، شغل شما این است که راننده های خاطی و مسابقات غیرقانونی را هرجا دیدید متوقف کنید.
در واقع بازی Hot Pursuit دارای دو جناح قابل دسترس است: پلیس ها و راننده های مسابقات. هر جناح به مسابقات خاص خودش – که گرچه از نظر نوع محدودند – دسترسی دارد. راننده ها میتوانند یکی از چهار نوع Duel، Gauntlet، Race و Time Trial را انتخاب کنند. Duel یک مسابقه ی یک در برابر یک است که در آن باید اول شوید.
در حالت Gauntlet باید تا جایی که امکان دارد از دست پلیس فرار کنید. Race یک مسابقه ی خیابانی است که قبلا هم در نسخه های Need for Speed شاهدشان بوده ایم، مثل همیشه باید یک خودروی مناسب انتخاب کرده و از بقیه ی راننده ها زودتر به خط پایان برسید. در حالت Time Trial هم باید سعی کنید در کوتاه ترین زمان ممکن یک مسیر را طی کنید. از طرفی، پلیس ها فقط به دو نوع مسابقه دسترسی دارند. Rapid Response که یک نوع مسابقه ی پلیس هاست، در این حالت با پلیس های دیگر برای رسیدن به یک نقطه ی خاص مسابقه میدهید، و Interceptor که خیلی شبیه Duel است، با این تفاوت که باید خودروی راننده ی مسابقه را در کوتاه ترین زمان ممکن متوقف کنید.
هر جناح بیست Level مختلف دارد، و هر Level دارای تعداد مشخصی امتیاز است. این امتیازها را میتوانید با برنده شدن در مسابقات بدست بیاورید، در عین حال ثبت رکوردهایی مثل سریعترین زمان، کمترین تعداد تصادف، و بیشترین تعداد ماشین های بازداشت شده – اگر پلیس باشید – برای شما امتیاز اضافه به همراه خواهد داشت. این امتیازها رتبه ی شما را بالا میبرند، ضمن اینکه این امتیازها باعث باز شدن قفل خودروهای مختلف از پنج کلاس بازی Hot Pursuit و محیط های جدید برای مسابقه هم میشوند.
با اینکه امتیازهای هر جناح مختص به خودش هستند، ولی در هر جای بازی میتوانید جناح خودتان را عوض کنید. این موضوع باعث دو برابر شدن طول قسمت داستانی بازی میشود. ضمنا بسته ی الحاقی بازی حالا در نسخه ی Hot Pursuit Remastered از همان ابتدا قابل دسترسی است، یعنی قسمت داستانی بازهم طولانی تر خواهد بود، گرچه به مقداری کم.
طرفداران بازی های Burnout در همان نگاه اول متوجه خواهند شد که Criterion خیلی از عناصر آن سری را به Need for Speed: Hot Pursuit آورده. این بازی اولین عنوان سری بازی های NFS بود که صدمه های شدید به خودروها را معرفی کرد. البته چیزهایی مثل انفجار خودروها را اینجا نمیبینید، ولی تغییر شکل قطعات بدنه خیلی بیشتر از یک خط روی رنگ یا سپر های تکه شده هستند. حتی بعضی وقت ها ماشین ها چپ میکنند، یا به پایین دره پرت میشوند.
“سرعت” بخش بعدی بازی Hot Pursuit است. این بازی حس سرعت چند صد کیلومتر بر ساعت را به شما نشان میدهد، آنهم بدون استفاده از Nitro. و وقتی از Nitro استفاده کردید، این حس به قدری زیاد میشود که مغزتان شروع به هشدار دادن میکند، انگار هر لحظه ممکن است کنترل خودرو را از دست بدهید.
از آنجا که در این عنوان چیزی به اسم خودروی فرسوده و قدیمی وجود ندارد، حس سرعت بیشتر هم هست. چه پلیس باشید و چه راننده ی مسابقات خیابانی، تمام ماشین ها از همان میتسوبیشی لنسر و نیسان 350z تا ابر خودروها سریع هستند، حتی یک ماشین معمولی پلیس توانایی رقابت با بهترین ماشین های راننده های خلافکار را دارد.
بهترین قسمتی که از بازی های Burnout در Hot Pursuit استفاده شده، روش بدست آوردن نیترو است. رانندگی با سرعت زیاد، حرکت در جهت مخالف ترافیک، و رد شدن از نزدیک بقیه ی خودروهای مسیر، هم باعث پر شدن درجه ی Nitro شده و هم حس رانندگی هیجان انگیز را به بازیکن میدهد. با اینکه از بین بردن خودروی رقیب خیلی سخت است، ولی انجام این کار باعث پر شدن کامل مخزن Nitro میشود. تمام اینها در بازی ای اتفاق میافتد که به هوش مصنوعی ای بی رحم مجهز است، برای همین هیچوقت شاهد این نیستید که کسی به راحتی و بدون زحمت، بدون مزاحمت دیگران از خط پایان عبور کند.
در مقایسه با حالت داستانی، حالت چند نفره کمی ناپخته به نظر میرسد. میتوانید در مسابقات معمولی با هشت راننده ی دیگر مسابقه دهید، میتوانید در حالت Interceptor با ماشین پلیس در یک دوئل با یک راننده ی خلافکار شرکت کنید. ولی بهترین حالت بازی Hot Pursuit است، در این حالت بازی Need for Speed: Hot Pursuit چهار راننده ی مسابقه را در رقابتی تیمی، مقابل چهار خودروی پلیس قرار میدهد.
راننده های خلافکار هنوز هم باید برای اول شدن باهم رقابت کنند، ولی در عین حال مجبورند برای فرار از پلیس ها باهم همکاری داشته باشند. در همین حال، پلیس ها باید برای از بین بردن ماشین های خلافکار باهم کار کنند، ولی این را هم باید بدانید که پلیسی که ضربه ی نهایی را به خودروی خلافکار بزند بیشترین امتیاز را خواهد گرفت. این حالت از حالت آفلاین هیجان انگیزتر است، چون اینجا عامل انسانی و در دسترس بودن بدون وقفه ی اسلحه ها حس سرعت و هیجان بیشتری با خود به همراه میآورد. همین موضوع باعث شده بخواهید چندبار پشت سرهم یک نقشه را بازی کنید.
مثل حالت آفلاین، تمام کارهایی که در حالت آنلاین انجام میدهید هم امتیازی دارند که در نهایت این امتیاز به پروفایلتان اضافه میشود. بنابراین افرادی که به حالت آنلاین علاقه دارند هم میتوانند Level خودشان را افزایش دهند و این امر فقط شامل بازیکنان حالت آفلاین نیست.
سیستمی که تمام این عناصر بازی Need for Speed: Hot Pursuit را مثل چسب بهم پیوند میدهد، Autolog است، که بدون شک یکی از ابداعات موفق این بازی هم هست. این سیستم درست مانند یک پوسته عمل میکند، پوسته ای که بازیکنان را دائما به فعالیت ها و رکوردها متصل نگه میدارد. با این سیستم میتوانید از مسابقاتتان عکس بگیرید، یا عکس های بازیکنان دیگر را تماشا کنید، یا میتوانید مستقیما دوستانتان را در یک مسیر مسابقه به مبارزه دعوت کنید.
قسمتی که حتی جالب تر هم هست، قابلیت چالش های اتوماتیک است که وقتی کاری انجام میدهید به صورت اتوماتیک انجام میشود. بازی Hot Pursuit در ابتدای هر مسابقه به شما یک لیست از زمان هرکدام از دوستانتان در آن مسابقه میدهد، اگر مسابقه را کامل کنید اسم شما هم به لیست اضافه شده و برای هرکدام از دوستانتان که در حال انجام بازی هستند پیامی مبنی بر زمان شما در آن مسابقه داده میشود. از آنجا، دوستانتان میتوانند به رکورد شما نگاه کرده و بلافاصله سعی کنند آن را بشکنند.
اگر کسی از آنها موفق شود رکوردتان را بشکند شما مطلع شده و خواهید توانست برای شکستن رکورد جدید اقدام کنید. این مکانیک بازی را تبدیل به یک مسابقه ی رکورد زنی میکند، و باعث میشود بازیکن ها برای ساعت ها در یک مسیر به مسابقه بپردازند. البته این سیستم بی اشکال هم نیست، در واقع نقد من به سیستم Autolog این است که اعلان های آن هر زمانی ممکن است نشان داده شوند، این بیرون پریدن اعلان ها در وسط مسابقه میتواند برای بازیکن خیلی حواس پرت کننده باشد.
اگر کسی از دوستانتان در حال انجام بازی نیست، سیستم Autolog دنبال افرادی خواهد گشت که قبلا Need for Speed: Hot Pursuit را بازی کرده اند. با این کار، بازی شما را به غریبه ها معرفی نمیکند، که این امر موجب بوجود آمدن یک رقابت صمیمانه بین دوستان خواهد شد و با این رویکرد شما هم حس بهتری به رقابت ها خواهید داشت.
اما بزرگترین خبر برای بازی Need for Speed Hot Pursuit Remastered این است که یک بازی Cross-Platform است. بازیکنان Steam و Origin حالا میتوانند با بازیکنان PS4، Switch، و Xbox One همبازی شوند و دیگر لازم نیست منتظر یک بروزرسانی باشند – و با اینکه تعداد بازی هایی که قابلیت Cross-Platform دارند خیلی کم است ولی بازهم در نوع خودش پیشرفت خوبی برای سری بازی های NFS به شمار میآید. گرچه ما در زمان تحریر این بررسی در نسخه ی PC به یک باگ برخوردیم که در هنگام فعال کردن قابلیت Cross-Platform باعث خارج شدن از بازی میشد، ولی امیدواریم که این باگ تا موقع ارائه ی نسخه ی اصلی برطرف شود. ضمن اینکه تا موقعی که برطرف شود میتوانید به انجام مسابقات آفلاین بپردازید.
اما بزرگترین خبر برای بازی Need for Speed Hot Pursuit Remastered این است که یک بازی Cross-Platform است. بازیکنان Steam و Origin حالا میتوانند با بازیکنان PS4، Switch، و Xbox One همبازی شوند و دیگر لازم نیست منتظر یک بروزرسانی باشند – و با اینکه تعداد بازی هایی که قابلیت Cross-Platform دارند خیلی کم است ولی بازهم در نوع خودش پیشرفت خوبی برای سری بازی های NFS به شمار میآید. گرچه ما در زمان تحریر این بررسی در نسخه ی PC به یک باگ برخوردیم که در هنگام فعال کردن قابلیت Cross-Platform باعث خارج شدن از بازی میشد، ولی امیدواریم که این باگ تا موقع ارائه ی نسخه ی اصلی برطرف شود. ضمن اینکه تا موقعی که برطرف شود میتوانید به انجام مسابقات آفلاین بپردازید.
از نظر گرافیکی بازی Need for Speed: Hot Pursuit Remastered زیباست. محیط ها متفاوت هستند و شاهد برخی مناظر عالی هستیم. چه در شب رانندگی میکنید و چه در جاده ی کنار ساحل، همیشه تمام مناظری که میبینید به بهترین شکل طراحی شده اند. همچنین زیبایی این مناظر چه با سرعت 300 کیلومتر در حرکت باشید و چه در یک جا ثابت ایستاده باشید تغییری نمیکند. ماشین ها هم عالی هستند، مخصوصا نسخه های نیروی پلیس، ولی اگر از نزدیک به زوایای مختلف، مثل لبه های کاپوت، توجه کنید متوجه دندانه ای شدن این خطوط خواهید شد.
صدمات وارده به ماشین ها به اندازه ی Burnout شدید و اغراق آمیز نیستند، ولی بازهم میتوان شاهد برخی تصادف های جذاب بود. سپرهای تکه شده، خطوط روی رنگ، قطعات کج شده، حتی گاهی وقت ها شاهد خم شدن بدنه در برخورد با ستون ها هستیم، خرده های شیشه و باران جرقه ها، در هر تصادف شاهد ترکیبی از این عناصر هستیم که حس عجیبی دارند. ضمنا این صدمات تنها برای خودروهای بازیکنان نیست، خودروهای عابرین هم میتوانند همین مقدار صدمه ببینند.
رخ فریم 60 رسیده و در رزلوشن 1080 به روانی اجرا شود، البته این امر تا مقداری هم به سیستم شما مربوط میشد. ولی اگر این نسخه را بخرید متوجه خواهید شد که کمی روی سطوح کار شده و قابلیت Anti-aliasing هم به بازی اضافه شده، ولی اینها تنها تغییرات بازی هستند.
اگر نسخه ی اصلی بازی Need for Speed: Hot Pursuit را چه روی دیسک و چه از Steam داشته اید، در مقایسه با نسخه ی Remastered متوجه تغییرات کمی خواهید شد. بازی اصلی موتور گرافیکی خیلی قوی ای داشت طوری که به راحتی میتوانست به نرخ فریم 60 رسیده و در رزلوشن 1080 به روانی اجرا شود، البته این امر تا مقداری هم به سیستم شما مربوط میشود.
ولی اگر این نسخه را بخرید متوجه خواهید شد که کمی روی سطوح کار شده و قابلیت Anti-aliasing هم به بازی اضافه شده، ولی اینها تنها تغییرات بازی هستند. از طرف دیگر، شاهد برخی تنظیمات جدید در قسمت گرافیک بازی هستیم، که همیشه مایه ی خوشحالیست، ولی با وجود این تغییرات کم در ذهن این سوال را ایجاد میکنند که آیا این تنظیمات واقعا کار میکنند؟ مثلا با اینکه قابلیت vsync را در حالت Triple Buffering گذاشتیم ولی برخی مواقع درتصادف ها، در قسمت بالای صفحه شاهد جدا شدن فریم ها از هم بودیم.
صداگذاری یکی دیگر از وجوه مثبت بازی Need for Speed: Hot Pursuit بود، و در نسخه ی Remastered هم این قانون پابرجاست. صدای بیسیم پلیس ها جالب است، و افکت های صوتی هم عالی هستند. صدای بهم کشیده شدن فلز و نعره ی موتور خودروها قبل از این بازی هیچوقت انقدر عالی نبوده، مخصوصا اگر برای بازی از یک سیستم بلندگوی خوب استفاده کنید.
موسیقی بازی هم همان سبک راک و تکنویی است که از نسخه ی Need for Speed: Underground با آن آشنا شدیم، تمام آهنگ های نسخه ی اصلی عینا اینجا هم حضور دارند. با اینکه موسیقی بازی خوب است ولی وقتی عالی میشود که وارد صحنات تعقیب و گریز شده باشید. آهنگ های زیادی برای این قسمت در نظر گرفته نشده – که این امر در یک بازی که بر مبنای تعقیب و گریز بنا شده کمی عجیب است – ولی همین تعداد کم هم در تولید حس هیجان عالی عمل میکنند.
برای بیشتر طرفداران بازی های مسابقه ای، بازی Need for Speed: Hot Pursuit Remastered عنوانی است که هنوز هم ارزش بازی کردن را دارد. حالت داستانی دوگانه که هم میتوانید راننده ای خلافکار باشید و هم یک پلیس، هنوز هم جذاب و هیجان آور است، مخصوصا که هر کدام از اینها حسی کاملا متفاوت نسبت به دیگری دارد.
با اینکه ظاهر بازی Hot Pursuit نسبت به نسخه ی اصلی کمی بهتر است، ولی وجود قابلیت Cross-Platform است که برگ برنده ی نسخه ی Remastered آن محسوب میشود. اگر میخواهید برای اولین بار این عنوان را تجربه کنید، این یک بازی عالی است. و اگر نسخه ی اصلی را دارید یا قبلا آن را تجربه کرده اید، تعداد بیشتر بازیکنان نسخه ی Remastered بخاطر وجود Cross-platform میتواند نظرتان را جلب کند. اگر قصد خرید بازی Need for Speed: Hot Pursuit Remastered را دارید، میتوانید آن را از فروشگاه سایت آرسان گیم تهیه کنید.
منبع: آرسان گیم