Game Pass چیست؟
حتما همهی شما در مورد Game Pass چیزهایی شنیدهاید، مانند داشتن قیمت ارزان ولی پر شده از بازیهای متنوع! در این مقاله قصد داریم که هر چیزی که در مورد این سرویس باید بدانید را به شما بازگو کنیم.
تاریخچهای برای عصر جدید
تحول بازیهای ویدویی چیز عجیبی است. ابتدا بازیها بر روی دیسکهای فلاپی عرضه میشد که نهایت با حجم 2 تا 3 بود. به عنوان بازی Doom سال 1993 که اولین بازی این سری بود در یک فلاپی به فروش میرسید که حجم بازی 2.39 مگابایتی را در خود جای داده بود. بعدها اگر به یاد داشته باشید، کارتریجها رایج شد که اوج استفاده آنها در دوران کنسول Sega Genesis بود اما در نهایت در یک بهرهی زمانی چند ساله، شرکت سونی، با ارائهی اولین کنسول پلیاستیشن، سیدی ها را وارد صنعت بازیسازی کرد. سیدیهایی که در آن زمان ظرفیت حدود 720 الی 730 مگابایت را داشتند. دست سازندگان را برای تولید بازیهای با کیفیتتر باز کرد. همچنین در این زمان بود که بخش سهبعدی وارد بازار شد.
گذشته از بخش سخت افزارها، اینترنت شبکهای عنکبوتی مانندی که تمام جهان را به یک دیگر متصل کرده باعث به وجود آوردن نوع جدیدی از دریافت محصولها شده است. اگر به یاد داشته باشید، ابتدا دانلود کردن بازی به جای خرید فیزیکی بیشتر مانند یک ویژگی اضافه بود. چیزی که شرکت مایکروسافت میخواست آن را در ابتدای نسل هشتم با ایکسباکس وان به جهان نشان دهد، تبدیل به یک سلاح تمسخر و شکست در رقابت با کنسول پلیاستیشن 4 شد اما بعد از گذشت 8 سال، اکنون سونی هم به دانلود بازیها روی کنسول روی آورده و همانطور که شاهدش هستیم، نسخهی دیجیتالی پلیاستیشن 5 به بازار عرضه شده است.
خرید گیم پس، آلتیمیت، مخصوص ایکسباکس و مخصوص PC
اما با توجه به افزایش سرعت اینترنت و روی کار آمدن سرویسهای خدماتی مختلف، صنعت انتشار بازیهای ویدیویی هم تغییر کرده است. شرکت نتفلیکس اولین سازمان بزرگی نیست که بازار Streaming Service راه انداخته، زیرا که پیش از او سرویسهای استریم دیگری مانند hulu برای والت دیزنی و Crunchyroll که برای نشر مانگا و کمیک بود در این بازار فعالیت داشتند. نتلفیکس تنها کاری انجام داد که هیچ کمپانی بزرگی حتی دیزنی شجاعت انجام آن را نداشت. ساخت فیلمها با قیمتهای سنگین، خرید استودیوهای بزرگ و استفاده از افراد محبوب سینما در سریالها که خرج زیادی برای آنها در پی داشت و ارائهی این حجم تنها با اشتراک ماهانهی 10 دلار بود. زمانی که سرویس نتفلیکس معرفی شد کسی به فکرش هم نمیرسید که آنها بتوانند تا اینجا پیش بیایید اما اینطور که مشخص است، میزان درآمد از این سرویسها بیشتر از چیزی است که حتی خود دیزنی هم مجبور به ساخت همچنین سرویسی کرده است.
مایکروسافت بر خلاف سونی، بسیار ریسک پذیر است. بنابراین زمانی که فیل اسپنسر به عنوان رییس استودیویهای Xbox انتخاب شد، شروع به انجام همچین سرویسی برای ایکسباکس کرد. بسیاری، Game Pass را در واقع ناجی کنسول ایکسباکس میداند، کنسولی که در نسل هشتم به شدت خار و خفیف شده و حالا کنسول جدید آنها یکی از محبوبترین دستگاها شناخته میشود.
Game Pass چیست؟
سرویس گیم پس یک سیستم اشتراکی مایکروسافت است که میتوان به صورت ماهانه و یا سالانه آن را شارژ کرد. در این سرویس که مانند نتفلیکس عمل میکند، مایکروسافت تعداد بسیار زیادی بازی را در سرویس خود میگذارد و کسانی که این سرویسها را خریداری کنند میتوانند این بازیها را دانلود و به اجرای آن بپردازند. از نکات جذاب این سرویس، اینجاست که تمام انحصاریهای شرکت مایکروسافت در روز اول عرضه برای این سرویس منتشر خواهد شد. به عنوان مثال بازی Gears 5 در کنار این که فروش به صورت فیزیکی و دیجیتالی، روی سرویس گیمپس در روز اول روی این سرویس قرار گرفت و همین باعث شد که موج عظیمی به سمت این بازی سرازیر شوند.
در سرویس Game Pass بیش از 100 عنوان جدید و قدیمی حضور دارد. بازیهای خاطرهانگیر که میتواند شما را به دوران گذشتهی خود بازگرداند و نوستالژی خاصی داشته باشند. در کنار این موضوع توانایی پشتیبانی از نسل قبل کنسول ایکسباکس این اجازه را به شما میدهد تا بازیهای قدیمی مانند Halo و Gears of War 2 را انجام دهید.
Xbox Game Pass Ultimate چیست؟
نسخهی پیشرفتهتر گیم پس به حساب میآید. به صورت عادی شرکت مایکروسافت سه نوع Game Pass ارائه میدهد. یک نوع گیمپس مخصوص ایکسباکس، نوع دوم مخصوص بازیهای ویندوز و نوع سوم که آلتیمیت گیم پس است که تمام موارد قبلی را شامل میشود. به این معنی که شما هم برای ویندوز دارید، هم ایکسباکس و در کنار آن سرویس Xbox Live هم خواهید داشت. سرویس ایکسباکس لایو این امکان را به شما میدهد که بازیهایی که نیاز به اتصال اینترنتی دارند، به سرورها متصل شوند.
خرید گیم پس، آلتیمیت، مخصوص ایکسباکس و مخصوص PC
Game Pass برای PC؟
با توجه به سیاستهای جدید مایکروسافت، بیشتر بازیهای استودیوهای این شرکت برای سیستم عامل ویندوز هم منتشر خواهد شد. در کنار این موضوع مایکروسافت اشتراک اکانتهای ایکسباکس و فروشگاه مایکروسافت را یکی کرد و این به معنی است که شما اگر یک اکانت مایکروسافت داشته باشید و روی آن از سرویس Game Pass استفاده کنید، میتوانید همان اکانت را روی ویندوز داشته باشید.
تفاوت بازیها و تعداد بازی!
بین بازیهای ویندوز و ایکسباکس تفاوتهایی وجود دارد. ایکسباکس به دلیل محبوبیت آن، بازیهای متنوعتری را در خود دارد اما برخی از بازیهای مهم هم برای ویندوز منتشر شده است. از جمله آنها میتوان به بازی Forza و یا Gears اشاره کرد. همچنین بازیهای انحصاری مانند Age of Empire هم برای ویندوز قابل دسترس است.
تعداد بازیهای این سرویس بسیار زیاد است. طبق آمار بیش از 100 عنوان برای کنسول ایکسباکس و بیش از 50 عنوان برای رایانههای شخصی بازی وجود دارد که شامل عناوین جدید و قدیمی است. شرکت مایکروسافت هر ماهه بازیهای جدید به این سرویس اضافه میکنند. این بازیها به دلیل قرار دادی بودن آنها بعدها از این سرویس حذف خواهند ولی مدت زمان این موضوع به اندازهای است که بازیکنان برای چندین و چندبار آنها امتحان کنند.
در کنار این موضوع، شرکت الکترونیک آرتز که یک سیستم خدماتی به نام EA Play دارد، در طی یک قرار دادی، این اجازه را به دارندگان Game Pass میدهد که به تمام بازیهای EA هم دسترسی پیدا کنند. EA Play اکنون به صورت جداگانهای به فروش میرسد اما با خرید گیمپس آلتیمیت میتوان تمام آنها را هم داشته باشید.
منبع: آرسان گیم