بررسی بازی Halo The Master Chief Collection
سالها بود که کاربران PC منتظر انتشار کامل سری بازی مشهور Halo روی این پلتفرم بودند. نه تنها به خاطر کیفیت بالایی که در هر دو بخش تکنفره و چندنفره دارد، بلکه به این خاطر که گیمپلی بازی کاملا برای تجربه با موس و کیبورد جور در میآید. از سوی دیگر همیشه عناوینی که دارای بخش آنلاین هستند و مسابقات جدی دارند، به احتمال زیاد روی PC مخاطب وفادار خود را پیدا میکنند. این انتظار طی یک سال گذشته با عرضهی Halo: The Master Chief Collection برای رایانههای شخصی محقق شد تا بالاخره این قشر بتوانند حماسهی مستر چیف را روی پلتفرم مورد علاقهی شان تجربه کنند.
کالکشن Halo: The Master Chief Collection شش نسخه از سری بازی Halo را در قالب یک پکیج به ارمغان میآورد که شامل قسمتهای اول تا چهارم و دو نسخهی Reach و ODST است. این کالکشن در نوامبر ۲۰۱۴ برای کنسول ایکسباکس وان منتشر شد که البته در زمان نسخهی Reach را نداشت. قسمتهای اول و دوم هم شامل نسخههای ریمستر آن میشود که حین بازی میتوانید با فشار تنها یک دکمه، گرافیک را بین حالت اوریجینال و ریمستر جابهجا کنید. برای کسانی که با داستان سری «هیلو» آشنا نیستند، این سری بازی با روایت داستان سلسله جنگهای طولانی بین انسانها و یک اتحاد از گونههای مختلف فضایی با نام The Covenant آغاز میشود که قصد دارند بشریت را بهطور کامل نابود کنند. مخاطب در قالب شخصیتی به نام Master Chief قرار میگیرد که یک اسپارتان است؛ ابرسربازهایی که از توسط گروهی از دانشمندان خلق شدهاند و زرهی به تن دارند که آنها را صاحب قدرتهای جدید میکند. مستر چیف به عنوان قدرتمندترین اسپارتان، در واقع حکم قهرمان و ناجی زمین را دارد. در میانهی این جنگ، هر دو طرف از وجود یک حلقهی بسیار عظیم با نام Halo خبردار میشوند، غافل از اینکه تهدیدی بزرگتر کل کهکشان را تهدید میکند؛ انگلی هوشمند به نام Flood که اگر جلویش گرفته نشود، همه چیز را در بر خواهد گرفت. حال مستر چیف و ارتش زمین هم باید در برابر کاوننت مقاومت کنند و هم جلوی گسترش فلاد را بگیرند تا منقرض شود.
گیمپلی سری بازی Halo در سبک تیراندازی اول شخص قرار میگیرد. شما در قالب مستر چیف امکان حمل دو سلاح بهطور همزمان و نارنجک را دارید که شامل سلاحهای ارتش انسانها و سلاحهای نژادهای مختلف کاوننت مثل Elites و Brutes میشود. در بسیاری از مراحل، شاهد محیطهای نسبتا وسیع هستیم که ساختار سندباکس دارد. در این محیطها معمولا امکان استفاده از وسایل نقلیهی مختلف مثل ماشین، تانک و سفینههای جنگی کاوننت را دارید. به لطف زرهی که مستر چیف به تن دارد، به جز خط سلامتی یک خط برای میزان مقاومت این زره در برابر آسیبهای دشمن وجود دارد. سلامتی بازیکن در برخی نسخهها با بستههایی در محیط و در برخی دیگر بهصورت خودکار پر میشود. زره هم هنگامی که در وضعیت امنی قرار داشته باشید دوباره شارژ خواهد شد. زره همچنین میتواند از قابلیتهای اضافهای مثل ظرفیت بیشتر سپر و نامرئی شدن بهره ببرد که البته در هر نسخه مکانیک آن فرق داشت. برای مثال در نسخهی اول، این قابلیتها به شکل آیتم در محیط وجود داشتند که برای مدتی موقت فعال بود و در قسمت چهارم و نسخهی Reach این آیتمها قابلیت را بهطور دائمی در دسترس قرار میداد. با پیشرفت این سری در طول زمان، قابلیتهای جدیدی هم اضافه شد. در قسمت سوم گجتهایی چون سپر کروی، فلش بنگ و دستگاهی که انرژی زره دشمنان را خالی میکند به بازی اضافه شد. از نسخهی Reach به بعد هم شاهد اضافه شدن مکانیک دویدن به بازی بودیم.
حال که دربارهی فرم کلی گیمپلی این بازی صحبت شد، بهتر است به خود کالکشن و همچنین پورت آن روی رایانههای شخصی بپردازیم. عنوان Halo: The Master Chief Collection همان طور که بالاتر هم گفتیم، شامل شش بازی میشود که در چهار قسمت اصلی در قالب شخصیت «مستر چیف» قرار میگیریم. نسخهی ODST روایتگر ماجراهای گروهی از سربازان ویژه با همین نام در شهری در آفریقا است و ماجراهایش، موازی با بازی Halo 2 و پس از آن رخ میدهد. نسخهی Reach هم یک پیشدرآمد برای سری محسوب میشود که از دید یک گروه از اسپارتانها با نام Noble Team روزهای آخر مقاومت انسانها در برابر کاوننت روی «ریچ» مهمترین سیاره پس از زمین را روایت میکند. استودیوی 343 Industries که در حال حاضر مسئول اصلی توسعهی فرنچایز هیلو محسوب میشود، با کمک استودیوهای مختلفی اقدام به پورت این کالکشن برای PC کرد. این روند حدود یک سال به طول انجامید که با انتشار Reach شروع شد و هر چند ماه یک بار با انتشار نسخههای بعدی ادامه پیدا کرد تا در نهایت این کالکشن، با انتشار Halo 4 در آبان ماه امسال کامل شود. از امکاناتی که این کالکشن بهطور خاص روی PC از آنها بهره میبرد، میتوان به پشتیبانی کامل از موس و کیبورد، وجود تنظیمات گرافیکی، امکان ساخت ماد و پشتیبانی از مانیتورهای عریض اشاره کرد. سازندگان برای تمام نسخهها، کیفیت تکسچرها را افزایش دادهاند تا در وضوح Full HD و بالاتر تجربهی بصری رضایتبخشی داشته باشید. خبر خوب اینکه با یک سیستم نه چندان قوی هم خواهید توانست از پس اجرای این کالکشن برآیید. طی انتشار این عناوین برخی مشکلات وجود داشت که خوشبختانه سازندگان با پشتیبانی مناسب این موارد را رفع کردهاند و در نتیجه، تقریبا به هیچ مشکل فنیای طی بازی کردن این کالکشن بر نخواهید خورد.
از بخش داستانی این کالکشن و موارد فنی که بگذریم، به بخشهای دیگر میرسیم. بخش اول یعنی چندنفره که گل سرسبد سری هیلو است و بسیاری از بازیکنان به خاطر همین بخش سراغ آن میروند، سه قسمت دارد؛ قسمت Social که در آن میتوانید تعیین کنید Matchmaking شامل کدام نسخهها و چه حالتهایی شود. در قسمت Competitive هم بازی حالت جدیتری دارد و باید تمام مهارت خود را به کار بگیرید. در قسمت Custom هم میتوانید خودتان یک مسابقه درست کنید و تمام تنظیمات آن را طبق میل خود تغییر دهید. یک خبر بسیار خوب این که پس از انتشار قسمت چهارم، سازندگان قابلیت کراس پلی را به کالکشن اضافه کردهاند که در نتیجه، بازیکنان پلتفرمهای PC و ایکسباکس میتوانند با یکدیگر رقابت کنند. شما حتی میتوانید مچمیکینگ را بر این اساس تنظیم کنید که تمام بازیکنان از موس و کیبورد یا کنترلر استفاده کنند. مورد دیگر این که روی رایانههای شخصی امکان انتخاب منطقهی سرورها هم وجود دارد تا با توجه به کیفیت اینترنتی، پینگ مناسبی داشته باشید.
این کالکشن بخشی به نام Create دارد که خود شامل دو حالت Forge و Theater میشود. حالت Forge که از قسمت سوم اضافه شد، یک ویرایشگر است که به شما اجازه میدهد تا نقشه و حالتهای دلخواه خود برای بخش چندنفره را طراحی کنید. حالت Theater که آن هم اولین بار در قسمت سوم وجود داشت، فهرستی از ۲۵ مسابقه در بخش چندنفره یا ماموریت بخش داستانی (تنها از نسخهی Reach) را ضبط و ذخیره میکند و شما قادر هستید تا آنها را دوباره نگاه و مرور کنید، با این تفاوت که کنترل دوربین حالا دست شماست و امکان جابهجایی آن وجود دارد. این بخش برای کسانی که قصد تهیهی کلیپ و اسکرینشاتهای خاص از بازی را دارند بسیار به کار میآید. دیگر حالت موجود در این کالکشن Firefight است که حکم حالت Survival را دارد و باید در آن، مقابل موجهای مختلف دشمنان دوام بیاورید.
دیگر امکانات این کالکشن از سری بازی Halo شامل تنظیمات و Careers و Customize میشود؛ از شخصیسازی پروفایل و کاراکتر خود برای بخشهای چندنفره گرفته تا نمایش آماری مثل اچیومنتهای کسب شده، مدت زمانی که در بخشهای داستانی و چندنفره گذراندهاید، مدالهایی که دریافت کردید و موارد دیگر.
در مورد Halo: The Master Chief Collection صحبت خاص دیگری باقی نمیماند. جز این که بدون شک سری بازی Halo جزو یکی از مهمترین فرنچایزهای تاریخ بازیهای ویدیویی محسوب میشود و تاثیری که در سبک تیراندازی اول شخص کنسولی، بازیهای آنلاین، هوش مصنوعی دشمنان و طراحی سندباکس گذاشته را به هیچ وجه نمیتوان کتمان کرد. اگر تا به حال تجربهای از این سری نداشتید، این کالکشن بهترین راه برای ورود به دنیای هیلو است. اگر هم قبلا این عناوین را تجربه کردهاید، باز هم میتوان پورت آن برای رایانههای شخصی را به شما پیشنهاد کرد، چرا که با یک پورت کاملا خوب طرف هستیم که تجربهی بخش داستانی و چندنفره را به شکلی عالی روی این پلتفرم ارائه میدهد. صد البته که این کالکشن تمام بازیهای عرضه شده از این سری را پوشش نمیدهد و سری فرعی Halo Wars در سبک استراتژی و نسخههای Spartan Assault و Spartan Strike در سبک اکشن ایزومتریک را باید جداگانه تهیه کنید. قسمت پنجم سری هم در حال حاضر برای رایانههای شخصی در دسترس نیست، اما با توجه به این که نسخهی بعدی یعنی بازی Halo Infinite علاوه بر نسل هشتم و نهم کنسولهای ایکس باکس راهی رایانههای شخصی هم میشود، پس دیر یا زودی شاهد انتشار Halo 5: Guardians برای PC هم خواهیم بود. تا آن موقع کالکشن مستر چیف از سری هیلو بهترین گزینه برای کاربران PC است.
منبع: آرسان گیم