بررسی بازی It Takes Two
بازی It Takes Two اثر استودیو Hazelight Studios یکی از بهترین عناوین دو نفره در بازی های کامپیوتری است که از همان لحظه ی اولش تا آن آخرین لحظاتش لذتی وصف ناپذیر دارد با بررسی این بازی با سایت آرسان گیم همراه باشید.
بیشتر بازی های کامپیوتری طوری ساخته شده اند که بتوانند توسط یک بازیکن قابل اجرا باشند و اکثرا حالت چند نفره ی بازی ها به عنوان بخشی اضافی از تجربه ی آن ها گنجانیده شده است. با این حال، عناوین ساخته شده توسط Josef Fares و Hazelight Studios طوری ساخته شده اند که حالت چند نفره برای انجام آنها به امری ضروری تبدیل میشود، نکته ای که گیم پلی ای کاملا یکتا را ساخته و به شکلی کاملا آشکار از مزایای این سیستم استفاده میکند. اولین اثر تیمی با اشتراک گذاری صفحه نمایش این استودیو در سال 2018 به بازار آمد و نامش A Way Out بود، این اثر با اینکه چندین ایده ی جذاب را معرفی کرد ولی در کل مشکلاتی هم داشت. آخرین اثر Hazelight Studios به نام It Takes Two بر اساس همان کارهای A Way Out ساخته شده، با این تفاوت که همه چیز تا بی نقصی تمام پخته شده و حالا میتواند به عنوان بهترین بازی تیمی تمام تاریخ به خاطره ها بپیوندد.
داستان یک زوج
در بازی It Takes Two بازیکن نقش Cody و May را بازی میکند، یک زوج که چیزی نمانده طلاق بگیرند. دخترشان – Rose – از این خبر مطلع شده و ناراحت میشود. بعد از آن Cody و May چشم باز کرده و خودشان را در بدن دو عروسکی که Rose ساخته میابند. بدن های واقعی شان به خواب رفته اند و خودشان هم تحت نظر کتابی نوشته ی Dr. Hakim هستند، کتابی به نام The Book of Love.
هدف Dr. Hakim این است که رابطه ی Cody و May با انجام یکسری کارها و به چالش کشیده شدنشان در برخی از سختی هایی که در دیداری – که با بدن های عروسکی – از خانه شان دارند بازسازی شود. این ایده ی کوچک شدن کاراکتر و دیدن جهان از چشم چنین کاراکتری، قبلا بارها استفاده شده است ولی بازی It Takes Two تکه هایی جدید به این فرمول اضافه میکند، شامل سخن گو و هوشمند کردن خیلی از اجسام و حیوانات که Cody و May در مسیرشان با آنها برخورد دارند. این شامل حیوانات سخنگو مثل سوسک ها و سنجاب ها میشود، البته شامل چکش ها و جعبه ابزارهای سخنگو هم میشود.
بله، مکانیک و جزئیات عجیبی است ولی به لظف داستان عالی و نویسنگی بدون نقصش، همچنین صداپیشه گان عالی و شوخی های به موقع، به خوبی با بازی جور شده است. داستان بازی It Takes Two به شدت عجیب است، ولی صحنات عمیق و احساسی هم دارد. جوری که در نهایت همه چیز به هم گره میخورد تا حد زیادی قابل پیش بینی است، ولی مسیری که برای رسیدن به آن نقطه طی میشود پر شده از انواع و اقسام سوپرایزها که مطمئنا بازیکن را سرگرم خواهند کرد.
داستان بازی It Takes Two به اندازه ی کافی سرگرم کننده هست، ولی چیزی که این بازی را واقعا بی نقص کرده گیم پلی آن است. هر مرحله مکانیک های کاملا جدیدی را برای گیم پلی معرفی میکند که به کل طرز تعامل بازیکن با محیط را دگرگون میکنند و باعث میشوند در هر مرحله چیز جدیدی را برای رد کردن چالش ها تجربه کنید. ذات گیم پلی Platforming در طول مراحل بازی در کل بدون تغیر باقی مانده، ولی همیشه نکته ی ریزی هست تا مطمئن شوند روند بازی یکسان نشده و بازیکن ها تمام مدت در حال انجام کاری تازه هستند. با اینکه این رویکرد به معنی این است که بازی این ریسک را به جان خریده که بازی ای با نوآوری کلی و نداشتن هیچ چیز کاملا تازه باشد، ولی هیچ مکانیکی را اینجا پیدا نمیکنید که خسته کننده یا ذره ای تکراری باشد. این بازی تا جایی که بتوانید از یک حقه استفاده میکند و قبل از اینکه آن حقه تکراری شود به سراغ بعدی میرود.
اینکه خیلی عمیق بخواهیم درباره ی مکانیک های مختلف بازی It Takes Two صحبت کنیم به معنی این است که باید وارد وادی اسپول و لو دادن داستانش شویم. بخشی از جذابیت این بازی این است که خودتان ببینید Cody و May چه قابلیت جدیدی برای مراحل مختلف دارند و طرز تفاوت گیم پلی با مکانیک های مختلف را خودتان کشف کنید. ولی به عنوان مثال، در یکی از مراحل Cody و May چندتا میخ و یک چکش بدست میآورند. Cody میتواند با استفاده از میخ هایش میله هایی ایجاد کند و بعد May با استفاده از چکشش از این میله ها آویزان شده و از پرتگاه ها رد میشود. چنین قابلیت هایی در حل معماهای بازی های Platforming استفاده میشود و تقریبا برای حل تمام معماهای بازی به همکاری هر دو کاراکتر نیاز خواهید داشت.
ماجراجویی دو عاشق
همانطور که گفتم در هر مرحله Cody و May قابلیتی جدید دارند، ولی نکته ی جالبتر اینکه تمام مراحل هم حول همان قابلیت خاص ساخته شده اند ولی به ندرت چالشی تکراری را در بازی It Takes Two پیدا میکنید. توسعه دهندگان بازی در Hazelight Studios دائما راه های جدیدی برای استفاده از قابلیت های مختلف بازیکن ارائه میدهند، ضمن اینکه خود مراحل هم برخی اوقات به گیم پلی هایی کاملا متفاوت از آنچه در ابتدا بودند تبدیل میشوند. یکی از مراحلی که به وضوح این کار را انجام میدهد، مرحله ی گوی شیشه ای است. در این مرحله Cody و May باید با استفاده از دو سر مخالف آهن ربا معماها را حل کرده و در نهایت راهشان را به شهری پیدا کنند.
وقتی بازیکنان بازی It Takes Two به شهر گوش شیشه ای میرسند، بازی خودش را از یک بازی سبک Platformer با چالش های حل معما به یک نوع بازی جهان باز تغییر میدهد، بازی ای جهان باز با اهدافی متفاوت که بازیکنان میتوانند به هر ترتیبی دلشان خواست انجامشان دهند. در این شهر ماموریت های جانبی ای هم برای بازیکنان در نظر گرفته شده و حتی میتوانید در یک بازی که Cody و May در آن باهم رقابت خواهند کرد هم شرکت کنید. این یکی از بهترین مراحل بازی است و تنوع مراحل و گیم پلی بازی را به خوبی به نمایش میگذارد.
بازی It takes Two در هر یک از مراحلش میتواند یک بازی Platformer با چالش های حل معما، یک بازی شبیه Super Mario با دنیایی باز، یک بازی مسابقه ای، یک مجموعه از بازی های Minigame، یک بازی Side-Scroller، یک بازی اکشن سوم شخص و خیلی ژانرهای دیگر باشد. به شخصه باور دارم که بازیکنان با دیدن تمام ژانرها و چیزهایی که این بازی با خود برای ارائه خواهد داشت شوکه خواهند شد.
در بازی It Takes Two هیچ زمان هدر رفته ی وجود ندارد، به این معنی که این بازی حدود 8 تا 10 ساعت طول میکشد و تمام این مدت یک تجربه ی بدون مکث، بدون هیچ گونه فضای خالی داستانی یا اهداف زمان بر است. بعضی ها ممکن است این نقد را به بازی بگیرند که با این روش ارزش دوباره بازی کردن را ندارد، ولی قابلیت های Cody نسبت به May آنقدر متفاوت است که یک بازیکن میتواند در بار دوم بازی را با کاراکتر دیگر شروع کرده و تجربه ای کاملا متفاوت نسبت به بار اول را برای خودش رقم بزند.
همچنین چیزی به اسم یا شکل آن Collectibles های همیشگی بازی های کامپیوتری در این بازی وجود ندارد که بخواهید دنبالشان بگردید، که البته چیز عجیبی هم نیست چون سازنده ی بازی، Josef Fares به وضوح گفته بود که برای چنین چیزهایی اهمیت قائل نیست. ولی این بدین معنی نیست که دنیای بازی خالی از اسراری برای کشف کردن است. در واقع برعکس، دنیای It Takes Two مملو از مناطق مخفی و چیزهای ریزی است که میتوانید پیدا کنید. و با اینکه آن Collectible های همیشگی اینجا وجود ندارند، هر مرحله در خود Mini-Game هایی را جا داده که در آنها Cody و May میتوانند محض فخر فروختن به هم در آنها با هم رقابت کنند. بعضی از این بازی ها خیلی سطحی و ساده هستند، و برخی دیگر هم به قدری عالی هستند که بازیکنان به دفعات سراغشان برگشته و دوباره و دوباره بازی شان میکنند. اینجا هرچیزی از ضربه زدن به توپ تا یک صفحه شطرنج تمام عیار پیدا میشود و با وجود 25 بازی مختلف، مطمئنا بازیکنان بازی ای را از بین آنها خواهند پسندید.
نکته ی اصلی این است که بازی های Mini-Game موجود در بازی It Takes Two به راحتی از منوی بازی قابل دسترسی اند، و برخی از آنها حتی جزئیات بیشتری هم دارند که بازیکنان میتوانند بوسیله آنها مراحل را طبق نیاز یا خواستشان تغییر دهند. مثلا همین صفحه ی شطرنج، بازیکن ها میتوانند بدون دستکاری بازی وارد شوند، یا میتوانند مهلت زمانی بین حرکات را کم یا زیاد کنند، یا حتی میتوانند مهلت زمانی را به کل خاموش کنند تا هر بازیکن برای انجام حرکاتش هرچقدر بخواهد وقت داشته باشد.
قابلیت Chapter Select در It Takes Two باعث شده پیدا کردن این Mini-Game ها – اگر بار اول از دستشان داده باشید – خیلی راحت باشد و بازیکنان با استفاده از آن تمام این بای ها را باز کرده و به مدال Platinium Trophy آن دست یابند. این بازی ای نیست که بازیکنان مجبور باشند هرکدام از مراحلش را در چندین ساعت رد کنند، همچنین بازی ای هم نیست که بخواهد وقت بازیکنان را برای طولانی کردن مدتش تلف کند. این بازی دقیقا به همان میزانی طولانی است که نیاز دارد باشد، ولی این بازی به اندازه کافی سرگرم کننده است که بازیکنان علاقمند به Co-Op یا تیمی بارها و بارها سراغش بروند و دوباره تجربه اش کنند – در واقع هیچ بازی ای مثل این وجود ندارد.
سخن آخر
یک بازی هوشمندانه در سبک Co-Op یا تیمی که به عنوان یکی از نامزدهای بهترین بازی سال و ماندگارترین بازی در سبک خودش در یادها خواهد ماند. حتی یک لحظه ی خسته کننده و بی تحرک هم در این بازی وجود ندارد و ما هم در طول تجربه ای که در آن داشتیم هم به هیچ مشکل تکنیکی یا گرافیکی برنخوردیم. بازی It Takes Two تا بی نقصی تمام ساخته و پرداخته شده و اگر یکی از علاقمندان به بازی های تیمی باشید، این بازی یکی از عناوینی است که باید تجربه اش کنید.
این بازی در تاریخ 26 مارچ برای پلتفرم های PC، PS4، PS5، Xbox One و Xbox Series X ارائه خواهد شد.
منبع: آرسان گیم