بررسی بازی Total War: Rome Remastered
نسخهی بازسازی بازی Total War: Rome شما را دوباره به دوران بسیار قدیمی و جذاب و خاطره انگیز توتال وار میبرد. با بررسی بازی Total War: Rome Remastered جذاب با وبلاگ آرسان گیم همراه باشید.
سال هاست که بازی Total War: Rome عنوان مورد علاقه ی من در این سری بوده و هست، چون انی بازی توانسته بالانس ظریفی بین سرگرمی و درس تاریخ ایجاد کند. حالا بازی Total War: Rome Remastered خاطراتی را برایمان بازسازی میکند که شاید بتوان اسم اولین عنوان مدرن سری بازی های Total War را رویش گذاشت، بروزرسانی ای که خیلی از عناصر رابط کاربری بازی را بهتر کرده و گرافیک بازی را تا سطح 4K افزایش داده.
این بازی مانند یک یادآوری خاطرات برای کسانی است که عاشق بازی اصلی بودند و از طرف دیگر برای طرفداران بازی های مدرن Total War میتواند عنوانی باشد که تجربه ی خوبی خلق کند. ولی باید اعتراف کرد که این بازی توانایی رقابت با رقبای به روزش را ندارد.
وقتی یک بازی بازسازی میشود، بیشترین تمرکز روی این است که صداگذاری ها و گرافیکش بهتر از نسخه ی اصلی باشد. ولی چیزی که در این بازسازی مورد تمرکز بوده، طرز اجرا شدن آن است. بازی اصلی Rome: Total War همیشه به آن شکل که باید روی دستگاه های مدرن اجرا نمیشد، ولی این نسخه ی جدید به خوبی از پس این کار برمیآید. روی سیستم تقریبا قدیمی ای که اجرایش کردم، بازی میتوانست با جزئیات کاملا بالا بدون هیچ گونه مشکلی – حتی در نبردهای بسیار بزرگ – اجرا شود و حتی کوچک ترین تیک زدنی را هم نداشتیم.
البته منظورم این نیست که گرافیک یا صداگذاری بازی کم و کاستی ای دارد. مخصوصا موسیقی بازی Total War: Rome Remastered کیفیت بسیار بالاتری نسبت به نسخه ی قدیمی اش دارد و نمیدانم آنها با چه جادویی توانسته اند یکی از بهترین موسیقی های آن دوران را بازسازی کنند. از گرافیکش میپرسید؟ خب، این یک بازی Remaster است و نه یک Remake.
وضعیت گرافیک بازی خیلی بهتر است، خیلی از ساختمان های بازی – به خصوص ساختمان های داخل نقشه ی حالت داستانی بازی – بازسازی شده اند، ولی با این حال هم در مقایسه با بازی های مدرن Total War حرفی برای گفتن ندارند. نبرد ها، مخصوصا بخاطر نبود جزئیات در میادین نبرد، خالی به نظر میرسند. فکر میکنم بهترین تعریفی که بتوانم از این بازی بکنم این است که بگویم با توجه به تغییراتی که اعمال شده گرافیک بازی آنقدر بهینه شده که یک نوستالژی هفده ساله ی زیبا را برایمان بسازد.
چیزی که زمان اثری رویش نگذاشته، لایه های استراتژیک بازی Total War: Rome است و نقشه ی بهینه شده ی قسمت داستانی هم به خوبی جزئیات ساده و در عین حال مهم اداره ی یک امپراطوری را به خوبی مشخص میکند. آن سیستم ابتدایی مدیریت جمعیت بازی های Total War اینجا وظیفه ی سنگینی به عهده دارد و از شما میخواهد بین بهینه سازی زیرساخت های جامعه برای رشد جمعیت یا بهبود اقتصاد یکی را انتخاب کنید، یا معاملاتتان را بهبود دهید تا بودجه ی بهتری داشته باشید و ساختمان های نظامی بهتری بسازید تا نیروهای بهتری در اختیارتان باشد. اوه، و وقتی هم که نیروی جدیدی استخدام میکنید، جمعیتتان کم میشود و روی اقتصاد طولانی مدتتان تاثیر مستثیم میگذارد. انتخاب ها در رابط کاربری که شاخه های مختلف را نمایش میدهد، به خوبی نمایش داده شده اند.
چیزی که به این سیستم اضافه شده چند صفحه ی جدید برای نقشه ی جهان است، که به شما اجازه ی دسترسی به اطلاعاتی درباره ی وضعیتتان در دنیا با یک نگاه را میدهند، چیزی که در بازی اصلی میتوانست بسیار خسته کننده باشد و بعضا هیچوقت نمیشد فهیمد که کدام اقامت گاه ها بزرگ ترین ها هستند، منابع کجا قرار گرفته اند، یا چه کسی را باید خارج از مرزهایتان بدانید.
دوران ساده ی قدیم در بازی Total War: Rome Remastered
بازی Total War: Rome Remastered یک بازی استراتژی است که برای زمان خودش خیلی عظیم بود، ولی در برابر استانداردهای بازی های مدرن کوچک به نظر میرسد. حتی با وجود اینکه در این بازسازی جناح های بیشتری وجود دارند – گرچه جناح های جدید قابل انتخاب نیستند – ولی بازهم تعدادشان از استاندارد بازی های مدرن کمتر است. ولی این سادگی در نهایت تبدیل به قدرت اصلی این عنوان میشود. یک جناح انتخاب کنید، چند شهر که در اطراف نقشه پراکنده شده اند را پیدا کنید و بعد فتحشان کنید. این بازی در دوره های کوتاه مدت به شما جوایز بزرگتری را نسبت به هر بازی Total War مدرن دیگری میدهد.
با وجود دو حالت داستانی – بازی اصلی و بسته ی الحاقی Barbarian Invasion – راه های زیادی برای قتح جهان قدیم دارید. همچنین داستان اسکندر را هم در بسته ی الحاقی داریم، که اگر بخواهید یک داستان معمول تر را تجربه کنید راه مناسبی است. پس با توجه به مقدار محتویات، بازی Total War: Rome Remastered یک بسته ی پر ارزش میباشد
جایی که بازی Total War: Rome Remastered واقعا میدرخشد، جایی است که با بهینه سازی هایش در رابط کاربری تجربه ی شما را بهتر کرده و این داستان ها را برایتان ساده و سریع میکند.
کنترل ها هم عالی هستند، حالا چند کلید میانبر در اختیار دارید و استانداردهای جدید کنترل با موس هم که در طی چند دهه نوآوری بدست آمده اند در کنارتان هستند. پس بالاخره ضعف بازی Total War: Rome Remastered کجاست؟ خب مبارزات تاکتیکی Real Time آن. در سال 2004 عالی بودند ولی استانداردهای امروزی خیلی بالاتر رفته اند و به همین خاطر این قسمت بازی کندتر، ساده تر و ساختگی تر از آنچه که انتظار دارید حس میشوند.
عناوین جدید سری بازی های Total War تصمیم گرفته اند تمرکزشان را بر روی کیفیت گرافیکی مدل ها بگذارند تا اندازه و سایز، ولی خدا را شکر بازی Total War: Rome Remastered این اشتباه را نمیکند. امیدوارم بازی های مدرن Total War درسی از این نکته بگیرند: سایزهای اغراق آمیز هیچوقت تکراری نمیشوند. هیچ چیز مثل دستور دادن به یک دسته 160 نفره از مبارزان، یا دسته ای 300 نفره از وحشی های خونخوار نیست.
هوش مصنوعی تلاش خودش را میکند، ولی هنوز هم به همان سادگی میتوانید گولش زده و از مخفی گاه یا پناهگاهش – در این مورد قلعه اش – بیرونش بکشید. پیچیدگی جذابی در تعامل مدل ها باهم وجود دارد که وقتی رخ میدهد سرگرم کننده است، ولی هوش مصنوعی قسمت داستانی در ساختن ارتش های دسته بالایی که بتوانند با شما مبارزه کنند، خوب عمل نمیکند.
البته قسمت داستانی بازی اصلی تنها چیزی نیست که Total War: Rome Remastered برایتان دارد. یکی از برتری های این بازی و چیزی که احتمالا خیلی ها را به سمتش خواهد کشاند، قابلیت ماد کردنش است. خیلی از مادهایی که برای بازی اصلی ارائه شدند، تا مدت ها پس از ارائه شان دستکاری شده و رویشان کار میشد و حالا این نسخه ی جدید هم آمده تا به همان اندازه قابل دستکاری و ماد شدن باشد، آنهم با چیزهای جدیدی مثل یک نقشه ی قابل ماد شدن جدید، چیزی که احتمالا درب های جدیدی را برای مادهای جدید باز خواهد کرد.
سخن آخر
نتیجه ی این Remaster یک بازی جذاب است که شاید بتوان گفت بهترین راه برای تجربه ی یکی از عناوین کلاسیک Total War باید، ولی بازی Total War: Rome Remastered نمیتواند با رقبای مدرنش رقابت کند.
منبع: آرسان گیم