بازطراحی سخت افزار کنسول PlayStation 5
روز گذشته شرکت سونی خبری تحت عنوان بازطراحی سخت افزار کنسول PlayStation 5 منتشر کرد. هدف از طراحی دوبارهی سخت افزار این کنسول، ارزان شدن روند تولید آن است.
پس از کمبود بیسابقهی عناصر مورد نیاز برای ساخت سخت افزارهای وسایل الکترونیکی، شرکت سونی تصمیم به بازطراحی سخت افزار کنسول PlayStation 5 گرفته تا هزینهی ساخت آن را کاهش داده و تعداد بیشتری کنسول در دسترس بازیکنان قرار دهد. معماری فعلی پردازندهی کنسول PlayStation 5 بر اساس معماری 5 نانومتری شرکت AMD طراحی شده و طرح 6 نانومتری جدیدی توسط همین شرکت به سونی ارائه داده شده که این پردازنده را تا حدی دچار تغییرات اساسی کرده و هزینهی کلّی ساخت این کنسول را پایین میآورد و تلاش میکند دقیقاً همان کارکرد را به بازیکنان ارائه دهد. ساخت این کنسولها پس از بازطراحی سخت افزار کنسول PlayStation 5، از نیمهی دوم سال 2022 شروع خواهد شد.
کاربری به نام Dr. Serkan Toto برای اولین بار گزارشی در مورد بازطراحی سخت افزار کنسول PlayStation 5 منتشر کرده بود که دلایل سونی برای تغییر معماری پردازندهی مرکزی را به صورت خلاصه توضیح داده بود. اصلیترین دلیل برای چنین تغییری در معماری این کنسول، کمبود نیمههادیها و همچنین مخارج بالای ساخت این کنسولها بوده و شرکت سونی تلاش میکند ضرری که به خاطر ساخت این کنسولها متحمل میشود را کمتر کند. کنسولهای PlayStation 4 و PlayStation 3 تا انتهای روند ساخت و عرضهی خود این شرکت را با ضرر مواجه کردهاند و تنها با ارائهی خدمات آنلاین بوده که این شرکت توانسته به این ضررها غلبه کند. در حال حاضر هدف اصلی سونی رد کردن آمار فروش کنسول PS4 در سال دوم، 14.8 میلیون دستگاه، بوده و شرکت سونی سعی میکند با ایجاد تغییرات در کنسول یا ساخت نسخهای دیگر به این هدف مهم برسد.
انتشار اولین آپدیت عظیم PlayStation 5
اولین آپدیت عظیم PlayStation 5 هفتهی گذشته در دسترس بازیکنان قرار گرفت. این به روز رسانی که با کد 03.00.00.38-21.01 منتشر شده، برای تمامی نواحی جغرافیایی به صورت همزمان عرضه شده است. پس از انتشار اولین آپدیت عظیم PlayStation 5 و نصب آن، بازیکنان میتوانند بازیهای خود را به حافظههای جانبی انتقال داده تا فضای بیشتری برای دیگر بازیها در اختیار داشته باشند. همان طور که اطلاع دارید، حافظهی اصلی کنسول PlayStation 5 محدود به 825 گیگابایت بوده و با توجه به این که حجم بازیهای عرضه شده برای نسل بعد کنسولها به صورت تصاعدی افزایش یافته است، پر شدن فضای این کنسول امری کاملاً عادی خواهد بود.
علاوه بر قابلیت انتقال بازیها به حافظههای جانبی، با انتشار اولین آپدیت عظیم PlayStation 5 منوی اصلی این کنسول دچار تغییر شده و گزینههای جدیدی برای صحبت کردن با دوستان و قرار گرفتن در گروههای مختلف در دسترس آنها قرار گرفته است. علاوه بر آن، بازیکنان میتوانند بازیهای خود را از دید دیگر بازیکنان پنهان کرده و همچنین قابلیتی برای آنها فراهم شده که هنگام به دست آوردن تروفیها، کنسول PlayStation 5 بر اساس تنظیمات تعریف شده توسط آنها به ضبط کردن ویدیو یا عکس گرفتن از لحظهی دریافت این تروفیها بپردازد. پس از اولین آپدیت عظیم PlayStation 5، نمایشگرهای 120 هرتزی هم توسط این کنسول در وضوح صفحهی 1080p پشتیبانی میشود.
قابلیت انجام بازیهای PS4 در PS5
در مطلبی که شرکت سونی چندی پیش در سایت خود منتشر کرده بود، قابلیت انجام بازیهای PS4 در PS5 برای بسیاری از بازیهای عرضه شده برای این کنسول فراهم خواهد شد. این مطلب که به پرسشهای هواداران پاسخ داده، توضیحات مختصری راجع به قابلیت انجام بازیهای PS4 در PS5 میدهد. بیش از 4000 عنوان برای کنسول PlayStation 4 تاکنون عرضه شده است و به نظر میرسد که تعداد بسیار زیادی از این عناوین، قابل تجربه کردن بر روی کنسول PlayStation 5 خواهد بود. با این اوصاف، شرکت سونی اقدام به انتشار لیستی از عناوین پشتیبانی نشده توسط کنسول PlayStation 5 نیز کرده است. صفحهی مربوط به قابلیت انجام بازیهای PS4 در PS5، که به عنوان قابلیت Backwards Compatible نیز شناخته میشود، توضیحاتی راجع به قابلیت Game Boost برای برخی از بازیهای کنسول نسل هشت سونی داده است.
قابلیت Game Boost برای بعضی از این بازیها باعث بهتر اجرا شدن آنها، مانند اجرا در وضوح صفحهی بالاتر با نرخ پردازش فریمی بیشتر، خواهد شد و به خوبی از سخت افزار کنسول نسل جدید سونی استفاده کرده و تجربهای روانتر را برای بازیکنان فراهم خواهد کرد. هم چنین، برخی از ویژگیهای کنسول PlayStation 4 ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در اجرای بازیهای این کنسول بر روی PlayStation 5 شود. بیشتر این مشکلها، میتواند مربوط به زمانی باشد که بازیکن نیاز به استفاده از یک قابلیت خاص مربوط به دستهی این کنسول داشته باشد و به همین خاطر، ممکن است بخشهایی از این بازیها به خوبی قبل اجرا نشده و دچار ایراد شود.
منبع: آرسان گیم