حضور ایران در بازی Assassins Creed
تئوری توطئه
بدون شک یکی از بزرگترین، پرفروشترین و پرطرفدارترین فرنچایزهای صنعت گیم Assassins Creed است. فرنچایز پرچمدار شرکت UBISOFT به دلایل بسیاری به این سطح از موفقیت دست یافت. اما چیزی که برای ما ایرانیان باید مورد توجه قرار بگیرد، حضور کشورمان و یا مردمان آن در بسیاری از بخشهای مختلف قسمتهای این سری است. در نظر داشته باشید که این قسمت دوم سری آنالیز من برای حضور ایران در بازی Assassins Creed است. حتماً قبل از مطالعهی این مطلب، قسمت اول را بخوانید. در این مقاله از وبلاگ آرسانگیم قصد دارم تا سایر حضورهای ایران در بازی Assassins Creed را برای شما بررسی کنم.
پیمان برادری و سرنوشتی غرق در غم
در یکی از قسمتهای محبوب سری Assassins Creed، یعنی Assassins Creed Brotherhood، ما شاهد یکی از بخشهای خارقالعاده و پرطرفدار فرنچایز بودیم. گزینهی Glyphs در قسمت دوم سری اساسینها معرفی شد و در قسمت Brotherhood نیز حضور داشت. Glyphها پازلهای جذاب و خاصی بودند که با حل کردن آنها میتوانستید حقایقی از تاریخ ناگفتهی جهان را مشاهده کنید. حالا شاید از خودتان این سوال را بپرسید که “این Glyphها چه ربطی به ایران دارند؟” جواب باورنکردنیتر و هیجانانگیزتر از آن است که بتوانید تصور کنید. یکی از بزرگترین قهرمانان ملی ما در یکی از همین Glyphها حضور پیدا میکند. کسی که از حق ما برای ملی شدن نفت دفاع کرد.
حضور ایران در بازی Assassins Creed اینجا غمانگیزتر میشود. در تصویری از دیدار مصدق برای ملیسازی حق نفت، ما مشاهده میکنیم که بازی میگوید مصدق میخواست حق نفت به مردم برسد. ما حتی انقلاب سال 1953 را مشاهده کردیم. اشارهای به این بخش نمیکنیم تا شما خودتان در مورد آن تحقیق کنید و از حقایق برای خودتان پرده بردارید. ما حتی شاه را در کنار شعبان جعفری دیدیم و فهمیدیم این افراد زیردستهای تمپلارها بودند. تصویر شکننده و غمانگیزی در انتظار شماست. عکسی که از مصدق در سالهای آخر وی در تبعید گرفته شد قلب ایرانیان را میشکند. همیشه به یاد داشته باشید که پس از جرقهای از برق، دولتها سقوط کردند.
حضور ایران در بازی Assassins Creed Origins
چی؟! بازی Assassins Creed Origins؟! شاید پیش خودتان فکر کنید ایران هیچ نقشی در این قسمت ندارد. تا حدودی حق با شماست. خبری از حضور شخصیتهای ایرانی نیست بلکه وسیلهای را برای اولین بار مشاهده میکنیم که ارزش باورنکردنی دارد. هیدن بلید داریوش. بله، درست شنیدید، در ماجراجویی مصری ما بود که برای اولین بار شاهد هیدن بلید اولین اساسین بودیم. اولین تیغهی رسمی فرقه در دستان Aya بود و به Bayek منتقل شد. این تیغه از شخص Cleopatra به یکی از محافظین خود، یعنی Aya، رسید. این زمینهساز یکی از هیجانانگیزترین نکات داستان حضور ایران در بازی Assassins Creed بود. حالا یکی از بزرگترین سوالهای تاریخ فرقه در دستان طرفداران قرار گرفته است. “تیغهی داریوش حالا کجاست؟!”
البته تیغهی داریوش تنها اشارهی این بازی به کشورمان نیست. با کمی دقت، باری دیگر در بخشهای پایانی این قسمت نقشهای مشاهده میکنیم. نقشهای که معابد باورنکردنی ایسوها را دوباره به ما نشان میدهد. در همین لحظات است که باری دیگر ایران را خیلی واضح و دقیق روی نقشهی عدن حاضر در معبد آمون ببینیم. البته این بار یک نقطهی دیگر هم به نقشهی ایران اضافه شده است. کنجکاوید بدانید این مکان جدید کجاست؟ جواب ممکن است شما را متعجب کند. این معبد ایسوی پنهان زیر قلعهی نابودشدهی الموت پنهان شده است.
بزرگترین و قدرتمندترین حضور ایران در بازی Assassins Creed
این قسمت بمبی بود که منتظر بودیم تا انفجارش را مشاهده کنیم. کشور ایران و شخصیتهای آن برای مدتی بسیار طولانی یکی از نقاط تمرکز سری بودند. در عنوان Assassins Creed Odyssey ایران بیشتر و قدرتمندتر از همیشه حضور داشت. از لحظهی آغازین اودیسهی حماسی ما، ایران با قدرت در شروعی جنجالبرانگیز وارد داستان شد. میزان حضور ایران در این عنوان تا حدی گسترده است که باید به دو دستهی مختلف تقسیم کنیم. داستان این قسمت عملاً با نبرد معروف 300 شروع شد. اول از همه، شاهد واقعگرایانهترین به تصویر کشیدن ارتش ایران بودیم. لباسها، اسلحه، ظاهر ایرانیان! همه چیز عین حقیقت بود.
بسیاری از مردم گفتند که ایرانیان زیادی شبیه یونانیان بودند اما حقیقت با اعتراض مردم فرق میکند. تاریخدانها جدیداً به این موضوع پی بردند که ظاهر و قیافهی ایرانیان و یونانیان آن دوران به شدت مشابه بوده است. برای اولین بار حقیقت تاریخ را دیدیم. پیروز نبرد 300 ایران بود! البته وقایع تاریخی پایان ماجراجویی پارسی ما در بازی Assassins Creed Odyssey نیستند. در فضای زیبا و نفسگیر یونان، ما مردی را دیدیم که با لباسهای کهنه ولی زیبا کنار یک معبد ایستاده است. پیرمردی نابینا و خسته. چه کسی فکر میکرد که این شاه نابینا اردشیر اول بود؟! ارتباط گرم و مکالمهی غمانگیزی که بین وی و شخصیت اصلی مشاهده میکنیم حقیقتاً عالی و به یادماندنیست.
میراث تیغهی اول: پدر فرقه از راه میرسد
بله، بله، بله. در همین قسمت بود که ما پس از تقریباً یک دهه انتظار وی را دیدیم. اولین اساسین تاریخ را با چشمان خود ببینید! ما داریوش را به عنوان یک مجسمه دیدیم، هیدن بلید وی را در دستان پایهگذاران فرقه مشاهده کردیم! رونمایی از این شخصیت میراثی (معروف به Legacy Characters) بینظیر انجام شد. در نگاه اول میتوانید به راحتی ببینید که این اساسین قدرتمندترین فرد تاریخ فرقه است. او نیازی به قدرتهای فرابشری ایسوها ندارد تا با شخصیت اصلی مقابله کند. شاید فراموش کرده باشم تا یک نکتهی مهم را به اطلاع شما برسانم. او در لحظهی مبارزه با کاراکتر ما حداقل 70 سال سن دارد!!!
اگر علاقه دارید تا داستان اولین و بهترین اساسین تاریخ را در کنار کاراکتر اصلی Assassins Creed Odyssey شخصاً تجربه کنید، این بخش شامل اسپویلرهای بزرگی میشود. من هشدار الزامی را دادم. داریوش چند فرزند دوستداشتنی داشته ولی اکنون تنها 2 نفر از آنها زنده مانده است. پسر او، ناتاکاس، و دختر او، نیما. فرزند شخصیت اصلی این داستان نیز نیمه ایرانی است. Bayek یکی از نوادههای داریوش است. پس ما به راحتی میتوانیم مشاهده کنیم که فرقهی اساسینها، اولین اساسین، عقاید آنها و حتی سلاحی که پس از قرنها هنوز مورداستفاده قرار میگیرد از ایران آمده است.
جمعبندی کلی
اگر بخواهم با شما روراست باشم، ایران و شخصیتهای ایرانی پایه و اساس کلی سری بازی Assassins Creed است. صحبت در مورد حضور ایران در بازی Assassins Creed نیست، چون سرزمین پارس در قلب داستان Assassins Creed قرار دارد. امیدوارم که از قسمت دوم این سری لذت برده باشید و توانسته باشم به شما تصویری واضحتر از ریشههای پارسی فرقه نشان دهم. حقیقت این است که ایران در قلب Ubisoft نیز قرار دارد.
از اولین موفقیت AAA شرکت اروپایی محبوب ما (Prince of Persia) گرفته تا شخصیت محبوب رسمی رئیس کمپانی! بله، درست شنیدید!!! آقای Yves Guillemot در بیوی شخصی خود در سایت Ubisoft اینطور نوشته است. در جواب سوال این که شخصیت محبوب ساختهی آنها برای وی کیست همه را شوکه کرد. شاهزاده دستان و اتزیو دو کاراکتر محبوب او بودند! چند شرکت بازیسازی سراغ دارید که تا این حد برای فرهنگ ما ارزش قائل باشند؟
در قسمت بعدی این سری، به نکات ریز و جا افتادهی فرنچایز خواهم پرداخت.
منبع: آرسان گیم