صنعت گیم و تحریم بازی روسیه
یک درگیری همه چیز را عوض کرد
جهان گیمینگ خیلی تغییر کرده است. این اواخر شاهد تغییرات عجیبی در صنعت گیم بودیم. اخباری که به شدت شرایط کنونی صنعت محبوبمان را عوض میکنند. همه چیز با درگیری روسیه و اوکراین شروع شد و همین درگیری کل صنعت بازی را مانند طوفانی تخریبگر، در برگرفت. حالا من قصد دارم تمامی این اخبار را به اطلاع شما برسانم. با من در این مقاله از بلاگ همراه باشید تا نگاهی دقیقتر به تحریم بازی روسیه و سایر اقدامات شرکتهای مختلف در ارتباط با این درگیری داشته باشیم.
تحریم بازی روسیه و اقدامات شرکت UBISOFT
موضوع اصلی تعداد شرکتهاییست که اقدام به تحریم و بلاک کردن کشور روسیه کردند. از EA گرفته تا Microsoft و UBISOFT، همه و همه اقدامات شدیدی ضد این کشور در حال جنگ کردهاند. همه چیز از هفتهی گذشته و درخواست دولت اوکراین از صنعت گیم برای “تحریم بازی روسیه” شروع شد. در پاسخ به درگیری روسیه و اوکراین، هر کمپانی پاسخ خاص خود را داده است. از اقدامات تحریماتی بگذریم، بزرگترین حرکت ممکنه از کشور فرانسه و ابر کمپانی صنعت گیم UBISOFT صورت گرفت. این شرکت فرانسوی مسئولیت و هزینهی کامل کارمندان اوکراینی خود را به عهده گرفته است.
حالا منظور از این اعلامیه چیست؟ در کنار تحریم بازی روسیه، تمامی کارمندان UBISOFT که در شعبهی اوکراین این کمپانی فعالیت میکردند، از کشور خارج شدهاند. بعد از فرار، کمپانی اروپایی محبوب ما منازل پنهانی را در کشورهای همسایهی اوکراین در اختیار آنها قرار داده است. این اقدامات بزرگترین حرکت یک شرکت گیمینگ برای حمایت از کارمندان اوکراینی خود بوده است. تمامی فروشهای دیجیتال و فیزیکال این کمپانی در روسیه متوقف شدهاند. در نظر داشته باشید که UBISOFT هیچ یک از سرویسهای آنلاین خود را متوقف نخواهد کرد. تمامی طرفداران روسی UBISOFT میتوانند به لذت بردن از عناوین این کمپانی لذت ببرند.
در نظر داشته باشید که این تحریمها در اکثر موارد موقت هستند و پس از پایان درگیری برداشته میشوند. UBISOFT تایید کرده که هیچ تغییر دائمی اعمال نخواهد شد.
پاسخ کمپانی Take-Two و شرکت Activision
بله، درست شنیدید. به نظر میرسد که Take-Two روسیه را نیز در کنار ایران قرار داد. نه تنها فروش آثار Take-Two متوقف شده بلکه تمامی سرویسهای دیگر مانند حمایت مارکتینگ و نصب عناوین بلاک شده است. این کمپانی نه تنها روسیه، بلکه بلاروس را نیز تحریم کرده و تمامی خریدهای ممکنه را روی Rockstar Game Launcher متوقف کردهاند. این شرکت مثال سایر رهبران قدرتمند صنعت گیم را دنبال کرده است اما کمی شدت بیشتری نسبت به دیگران به کار برده است. بالاخره روسیه نیز به لیست کشورهای حذفشدهی Rockstar خواهد پیوست.
پس از بررسی اقدامات Take-Two باید به سراغ شرکت برویم که تا کنون تغییرات بسیاری را تجربه کرده است. کمی پیشتر بود که ما شاهد خریداری شدن Activision Blizzard توسط ابرکمپانی Microsoft بودیم. حالا به نظر میرسد که سیاستهای این شرکت کمی ملایمتر و سادهتر خواهند بود. تنها فروش بازیها در روسیه متوقف خواهند شد. بر اساس پرسشهایی که من از منابع خودم کردم، به نظر میرسد شرکت سازندهی Call of Duty در حال انجام یک تصمیمگیری بزرگ است! در هفتهی آینده احتمالاً شاهد متوقف شدن سرویسهای فروشگاه درون بازی عناوین Activision Blizzard خواهیم بود.
البته کارمندان شرکت نیز مسابقههای 1 علیه 2 برگزار کردهاند تا برای خیریهی اوکراین بودجه جمع کنند.
برخورد شدید و بیرحم Electronic Arts در زمینهی تحریم بازی روسیه
هیچ شرکتی به جدیت و شدت کمپانی Electronic Arts برخورد نکرده است. توقف فروش بازیها و بسته شدن تمامی شیوههای خرید ارزهای دیجیتال تنها شروع کار بود. هیچ فرد روس یا بلاروسی تا زمانی که این درگیری ادامه داشته باشد، نمیتواند بستهی ارز دیجیتال برای بازیهای شرکت Electronic Arts خریداری کنند. هیچ رحمی در کار نیست. افرادی که در این کشورها زندگی میکنند نمیتوانند حتی برای بازیهای خود بستهی الحاقی بخرند. هیچ کمپانی دیگری تا این حد بیرحمانه برخورد نکرده است.
حالا مشکل جای دیگریست. مشکل اینجاست که تحریم بازی روسیه از سوی Electronic Arts اینجا تمام نمیشود. این کمپانی تمامی تیمهای فوتبال روسی را از عنوان Fifa 22 حذف کرده است. تیمهای فوتبال آمریکایی روسی هم از NHL 22 پاک شدهاند. این حرکت Electronic Arts Sports ظاهراً از اقدام مشابه سازمان بینالمللی ورشها الگو گرفته است. ظاهراً شرکت Electronic Arts و شعبهی ورزشی آن Electronic Arts Sports بیرحمانهترین تحریم را اعمال کردهاند.
آیا مدیران کمپانی ورزشی محبوب ایرانیان نقشهی دیگری برای محدودیتهای روسی و اوکراینی خود دارند؟ باید منتظر باشیم و مشاهده کنیم.
برخوردهای متفاوت و عجیب صاحبان پلتفورمهای گیمینگ
صاحبان پلتفورمهای صنعت گیم بسیار متفاوت برخورد کردهاند. برای مثال؛ شرکت لهستانی محبوب ما CD Projekt Red جزو اولین شرکتهایی بود که فروش خود در مارکت روسیه متوقف کرد. حتی فروش عناوین این کمپانی در فروشگاه آنلاین GOG ممنوع شده است. جواب مدیران این شرکت به این صورت بود. “ما میدانیم که بازیکنان حاضر در روسیه و بلاروس کسانی هستند که هیچ ارتباطی با درگیری اوکراین و روسیه ندارند. این اشخاص تنها کسانی هستند که مورد آسیب این تحریمهای قرار میگیرند اما این عملیست که باید انجام شود.”
مایکروسافت نیز پس از این شرکت به لیست کمپانیهای تحریمگر پیوست. فروش تمامی محصولات، سختافزارهای ایکسباکس، نرمافزارهای آن و حتی اشتراک Gamepass در روسیه و بلاروس متوقف شده است. شرکت معروف و شناختهشدهی Epic نیز اعلامیهی خود را منتشر کرده است. “ما فروش و تجارت بازیهای خود را در روسیه متوقف خواهیم کرد” هنوز معلوم نیست که این بن تمامی عناوین حاضر در Epic Games Store را شامل میشود یا نه. در هر صورت اکثر شرکتهایی که نام بردیم یک نقطهی مشترک دارند.
تمامی کسانی که در این کشورها بازی خریداری کردند، همچنان به این عناوین دسترسی خواهند داشت. دسترسی آنلاین نیز برای آنها حفظ خواهد شد.
امیدوارم که از این مقاله لذت برده باشید و از اخباری که در این حوضه در حال وقوع است آگاهتان کرده باشم. نظرتان را دربارهی این محدودیتها و تحریمهای مختلف به اطلاعمان برسانید. آیا این تصمیمات و اقدامات حرکت صحیحی هستند؟ آیا باید برخوردها کمتر شوند یا شدت محدودیتها نیاز است؟ در نهایت باید به همهی عزیزان گوشزد کنم که از این لحظه تا اطلاع ثانوی بازیهای خود را با کدهای روسی خریداری نکنید. تا مقالهای دیگر به گیمینگ خود ادامه دهید.
منبع: آرسان گیم