بررسی بازی Diablo Immortal
بهای بازی کردن با دم شیطان
بعد از این همه مدت که زمانم را در بازی صرف کردم تا بتوانم مقاله ی بررسی بازی Diablo Immortal را بنویسم، دست هایم به شدت درد میکنند، شاید برای اینکه عادت ندارم آنها را تا این حد دور گوشی ام حلقه کنم. اما جدای از دردی که دستان پا به سن گذاشته ام در چند روز اول برای نوشتن این مقاله متحمل شدند، بقیه ی چیزهای این بازی در برابر سرگرمی ای که برایم ایجاد کرد، ارزشش را داشت. در ادامه، در این قسمت از وبلاگ آرسان گیم با بررسی بازی Diablo Immortal در خدمت شما هستم.
آن سبک خاص بازی های Diablo که هم RPG است و هم اکشن، به لطف کنترل های قابل تنظیمی که برای افراد مختلف قابل شخصی سازی است و به کمک تکنولوژی روز گوشی های هوشمند، به راحتی و زیبایی به موبایل ها آمده. ضمن اینکه با این نسخه ی موبایل یک مدل Free-to-play هم آمده که بیشتر افراد میتوانند از آن برای بازی کردن رایگان استفاده کنند، با این حال برخی علائم طمع کارانه هم در این بازی هستند که باعث میشوند نمره ی کامل را نگیرد. چنین چیزی به نظر من به شدت مایوس کننده است – مخصوصا که بازی Diablo Immortal از همه لحاظ دیگر عالی است.
یکی از نکاتی که در همان ابتدای بررسی بازی Diablo Immortal نظرم را جلب کرد، ظاهر جذابش بود. این بازی واقعا یک Diablo ی مدرن است – چه ظاهری و چه باطنی – و اکثر مواقع من را یاد نسخه ی موبایل Diablo 3 میاندازد. چیزی نخواهد گذشت که بعد از انتخاب یکی از شش کلاس بازی – Barbarian، Wizard، Demon Hunter، Necromancer، Crusader و Monk – شروع به جستجوی تکه های Worldstone خواهید کرد، که یک شئ مهم از بازی های قبلی است.
با اینکه داستان بازی Diablo Immortal زمانی بین داستان Diablo 2 و Diablo 3 رخ میدهد، اما این داستان هنوز هم به طرز عجیبی تازه و جذاب است. شیطانی به نام Skarn تصمیم میگیرد خلأ ایجاد شده با کشته شدن Diablo و Baal را پر کند و با این کارش باعث ایجاد هرج و مرج بیشتری در دنیای همیشه پر از جنگ Sanctuary میشود. در این بازی کاراکترهای کلاسیکی مانند Deckard Caine برمیگردند، اما در عین حال شاهد حضور چهره های جدیدی مانند Jin و Rayek هم هستیم که داستان Diablo را به شکلی جذاب گسترش میدهند.
بعد از بررسی بازی Diablo Immortal باید اعتراف کنم که بازی کردن این عنوان یک موهبت است؛ چیدمان و حساسیت کنترل های لمسی این بازی به شکلی هستند که باعث شده یکی از بهترین کنترل های بازی های موبایلی باشند که تا به حال تجربه کرده ام – البته هنوز هم بی اشکال نیستند. مهارت هایتان را میتوانید با لمس یک اطراف یکی از این دکمه های لمسی اجرا کنید و برای هدف گیری هم کافیست با شستتان روی صفحه بکشید.
پرتاب یک گلوله ی آتشین یا پریدن وسط یک لشگر شیاطین به این روش لذتی دوچندان دارد، با این حال هنوز هم جا برای بهینه سازی هست. مثلا برخی حملات دور برد به نظر به هدف میخورند، اما بازی آنها را به خطا رفته محسوب میکند؛ چیزی که اگر وسط میدان نبرد سرتان بیاید ممکن است کمی اعصاب خرد کن باشد.
اگر شروع به گشت و گذار در دنیای اطراف Sanctuary کنید، به زودی به بازیکنان دیگری برمیخورید که دارند با هیولاها میجنگند. دیدن این صحنات در طول بررسی بازی Diablo Immortal به من یادآوری میکرد که این بازی هنوز هم یک MMO است، حتی اگر به موبایل ها آمده باشد. البته این تصمیم موجب شده که دیگر شاهد آن جمعیتی که به صورت خودکار و تصادفی برای هر منطقه تولید میشد نباشیم، اما با وجود مردم واقعی در بازی باید اعتراف کنم که دنیای Diablo هیچ وقت تا به حال اینقدر زنده نبوده.
بازی Diablo Immortal راه های زیادی برای هم تیمی شدن با افراد مختلف را هم معرفی میکند. این راه ها شامل یک تیم 8 نفره به نام Warband است که بهتر است برای رقابت های کم حجم استفاده شود و یک Clan با ظرفیت 100 نفر هم وجود دارد که بدرد افرادی میخورد که دوست دارند قدرت جناح خودشان را به دیگری اثبات کنند. بله، در بازی Diablo Immortal دو جناح هم داریم که شامل Immortals و Shadows میشوند.
من که در طول انجام بررسی بازی Diablo Immortal، واقعا از هم تیمی شدن با دیگران لذت بردم. تشکیل تیم های 4 نفره و انجام Dungeon های بازی یا هم تیم شدن با فردی برای انجام تمام ماموریت های یک منطقه، یکی از سرگرم کننده ترین کارهایی بود که با موبایلم انجام داده ام.
خب حالا برسیم به قسمت اصلی ماجرای بررسی بازی Diablo Immortal. این بازی خودش را به عنوان یک بازی Free-to-Play یا رایگان برای بازی معرفی میکند. اما به عنوان بازی ای که چنین ادعایی دارد، دارای راه های بیش از اندازه زیادی برای انجام خرید های درون بازی هم هست. در طول تجربه ای که با این بازی داشتم، میتوانستم تقریبا هر قسمتی از بازی را بدون پرداخت ریالی تجربه کنم و از بابت صحیح بودن این ادعا خیلی هم خوشحالم.
اگر هم به قسمت Shop بازی نگاهی بیاندازید، میبینید که تنها چند بسته ی Premium battle Pass و بسته های پوسته های فروشی – که ظاهر کاراکترتان را تغییر میدهند – برای فروش قرار دارند. اما مشکل وقتی شروع میشود که بدانید دسترسی بازیکنانی که بازی Immortal را به شکل رایگان بازی میکنند به یک سری آیتم ها به شدت محدود است و این محدودیت با پرداخت پول قابل برداشته شدن میباشد.
با پرداخت پولتان و خریداری یک سری صندوقچه، شما دسترسی به یک سری Gem سطح Legendary خواهید داشت که توانایی ها و کیفیت شان کاملا تصادفی است و وقتی به انتهاب بازی رسیدید متوجه فواید بسیار زیادشان خواهید شد. نه تنها گرفتن این صندوق برای بازیکنانی که به شکل رایگان بازی میکنند بسیار سخت است که حتی با پرداخت پولتان هم تضمینی نیست که به آن برسید و همین است که وعده ی پوچ Free-To-Play بازی Diablo Immortal را مانند چوبی بر سرمان میکوبد.
پس از بررسی بازی Diablo Immortal و با توجه به اینکه از تمام قسمت های دیگر بازی به شدت لذت بردم، باید اعتراف کنم که تنها مورد منفی این عنوان همین سیستم طمع کارانه ی کمپانی سازنده برای خالی کردن جیب بازیکنان است. سیستمی که در حال حاضر به شدت مایوس کننده است و واقعا یک بازی عالی را تخریب کرده.
بررسی بازی Diablo Immortal: نتیجه گیری
وقتی بررسی بازی Diablo Immortal را شروع کردم، دلم میخواست با یک بازی عالی روبرو شوم که جانشین مناسبی برای تجربه ی Diablo، اما این بار روی موبایل را فراهم کند و این عنوان خیلی جاها توانست خودش را به این حد از توقع من برساند. با اینکه فکر نکنم تا وقتی Blizzard فکری به حال مشکل Gem های Legendary نکرده به سراغ قسمت های پایانی اش بروم، اما قصد دارم ساعت های زیادی را در بازی Diablo Immortal بگذرانم. از هر کلاس یک کاراکتر را Level Up کنم و شب ها با درد دست بخوابم.
منبع: آرسان گیم.