اشتراک پلی استیشن شانسی علیه گیم پس ندارد
نبرد اشتراکها یادآور مبارزهی کنسولها در دههی 80 است
یکی از رقابتهای حیاتی و عظیم چند سال اخیر بدون شک میان سونی و مایکروسافت در حال وقوع است. این دو ابرکمپانی حال حاضر صنعت گیمینگ، اشتراکهای خود را دارند. مایکروسافت و سونی، هر دو، قصد اثبات برتری اشتراک انحصاری کنسول خود را دارند. با گذر زمان یک سوال بزرگ برای طرفداران پیش آمده؛ آیا اشتراک پلی استیشن شانی علیه گیم پس ایکس باکس دارد؟ در این مقاله از وبلاگ قصد دارم تا به کاربران و بازیکنان عزیز اثبات کنم که اشتراک پلی استیشن هیچ شانسی ندارد. این اشتراک حقیقتاً با این مسیر نسبتاً آهسته و نامناسب محکوم به فناست. بیایید نگاهی به مدارک و کاربرد هر یک از اشتراکهای مذکور بیاندازیم.
اشتراکی که صنعت گیمینگ را تا ابد عوض کرد
زمانی که سال 2017 فرا رسید، Xbox Game Pass همه چیز را تغییر داد. یک انقلاب در صنعت گیمینگ شروع شد. ایکس باکس گیم پس سعی کرد تا موفقیت Netflix را تکرار کند. اشتراک مذکور به مشترکین خود فرصت تجربه و بازی کردن صدها گیم را میدهد. بسیاری از این عناوین را تحت هیچ شرایطی دیگری بازی نمیکردید… فقط کافیست یک مبلغ ناچیز به صورت ماهانه پرداخت کنید. از لحظهی آغاز فعالیت ایکس باکس گیم پس، رقبای بیشماری سعی کردند تا پیروز میدان شوند. همه سعی داشتند تا قطعهای از کیک اشتراکی را از آن خود کنند. هیچ یک از رقبای مذکور نتوانستند حتی بخش کوچکی از موفقیت گیم پس را به دست آورند. یکی از این رقبا اشتراک پلی استیشن است.
همین امسال بود که بزرگترین رقیب مایکروسافت یعنی سونی شروع به رقابت جدی کرد. چندی پیش بود که اشتراک پلی استیشن به عنوان رقیب مستقیم گیم پس معرفی شد. متاسفانه پلی استیشن پلاس موفقیت چندانی را نتوانست تجربه کند. سونی با دشواریهای بیشماری مواجه شده است. البته این را در نظر داشته باشید که سرویس پلی استیشن پلاس پریمیوم برتریهایی نسبت به گیم پس دارد. پیشنهادات عناوین و وفاداری بیش از حد سونی به برند اوریجینال خود… سونی درگیر نبردی شده که کاملاً بر ضد آنها پیش میرود. آیا واقعاً شانسی برای پیروزی وجود دارد؟
عناوین عرضه شده در روز اول روی اشتراک گیم پس
حقیقت ماجرا اینجاست که اشتراک گیم پس یک سرویس کاملاً آزمایشی بود. مایکروسافت در روزهای اولیه با اشتراک خود مثل پلی استیشن پلاس پریمیوم تفاوت چندانی نداشت. تعداد به کیفیت ترجیح داده میشد و این زیاد جالب نبود. با گذر زمان ایکس باکس گیم پس به سمت و سوی تازهای رفته است. اینک گیم پس یک مارکت تازه را انتخاب کرده و اشتراک پلی استیشن است که عقب مانده. بازیهای قدیمیتر و نسبتاً نوستالژیک لذتبخش هستند اما پیشنهادات مایکروسافت یک سر و گردن بالاترند. با گذر زمان و پیشرفت، گیم پس تغییر کرد و بازیهای پریمیوم را به لیست خود آورد. محتوایی که باورنکردنی هستند! با این وجود، قیمت اشتراک ایکس باکس هیچ تغییری نکرد. چیزی که سونی باید هر چه سریعتر به آن خوب و دقیق فکر کند.
بزرگترین برتری که گیم پس دارد، عناوین انتشاری روز اول آن هستند. مایکروسافت تمرکز خود را روی جدیدترین بازیها گذاشته است. بازیهای جدید هر چه سریعتر، و در صورت امکان، بلافاصله در دسترس بازیکنان قرار میگیرند. همه چیز در اختیار مشترکین قرار دارد؛ از بازیهای مستقل کوچک گرفته تا فرنچایزهای AAA! با رشد کردن اشتراک گیم پس، شرکتهای بازی بیشتر سود حاضر در مخاطبهای بیشتر را دیدهاند. برای مثال؛ Forza Horizon 5 بزرگترین عرضهی تاریخ ایکس باکس شده است. تنها و تنها به خاطر حضور در ایکس باکس گیم پس.
اشتراکی که امیدی برای پیشرفت ندارد
حتی بازی خود شرکت سونی، یعنی MLB The Show 22، در لحظهی عرضه روی گیم پس منتشر شد. اگر سونی قرار است یکی از بزرگترین و محبوبترین عناوین خانگی خود را در اختیار حریف خود قرار دهد، آیا واقعاً رقابتی وجود دارد؟ پلی استیشن پلاس حتی نزدیک به کیفیت محصول گیم پس نیست. به جای نگه داشتن امید مردم و بازیکنان برای پیشرفت، شرکت سونی اشتباه باورنکردنی مرتکب شده است. این کمپانی به صورت رسمی اعلام کرده که خبری از عناوین روز اول انتشار نخواهد بود.
تنها با نگاه کردن به اعداد، میتوانید به یک نتیجهی حقیقی برسیم. یک چیز که روی سونی تاثیر گذاشته، ارزش مالی هر کمپانی است. اگر تمامی آثار و محصولات مایکروسافت را در کنار هم قرار دهیم، چه گیمینگ و چه غیرگیمینگ، ارزش آن باورنکردنی میشود. 2 تریلیون دلار رقمیست که تنها در رویاها در مورد آن حرف میزنیم؛ این در حالیست که ارزش سونی تنها 108 میلیارد دلار است… واقعاً این دو با یکدیگر قابل مقایسه نیستند. مایکروسافت 20 برابر سونی ارزش مالی دارد!
هزینهها آسیب بیشتری به شرکت کوچکتر میزنند
سونی خیلی ساده میتواند پول بازیها و عناوین پریمیوم را پرداخت کند و آنها را به پلی استیشن پلاس بیاورد. مشکل چیز دیگریست. به دست آوردن حق کامل از سازندهها کمی دشوارتر میشود. برای مایکروسافت آسیبهای قیمتی را تحمل کردن و به دست آوردن سود بیاندازهی اشتراکها در طولانیمدت ساده است. در صنعت گیم، پول است که حرف میزند و هیچ شرکتی در این زمینه به گرد پای مایکروسافت نیز نمیرسد. البته حق را باید به مایکروسافت داد؛ گیم پس به صورت مستمر بهترین عناوین را در اشتراک خود قرار داده است. فروش کنسول آنها نیز پیشرفت بزرگی را مشاهده کرد. این پیشرفت بیدلیل نیست.
خرید Xbox Series X/S و PlayStation 5 دلایل خاص خود را دارند اما گروه بزرگتری از طرفداران در حال مهاجرت به سمت برند ایکس باکس هستند. یکی از دلایل این تغییر وجود عناوین محبوب آنها روی سرویس اشتراک گیم پس است. در لحظهی انتشار دو کنسول، خیلی ساده میتوانستیم مشاهده کنیم که ایکس باکس برتری عظیم سرویس اشتراکی اختصاصی را با خود دارد.
شکست نهایی سونی آهسته و دردناک خواهد بود
سونی بیش از حد آهسته عمل کرد و خیلی دیر رقیب حقیقی گیم پس را به میدان آورد. در نهایت، خبری از پایهی وفادار مشترکین نبود! اگر سونی بخواهد تا به مایکروسافت برسد، باید با همهی تمرکز خود تلاش کند. شرکت مذکور ما باید تلاش کند تا ارزش اشتراک خود را بالا ببرد. استراتژی باید کامل عوض شود و بهترین بازیها در اختیار طرفداران قرار بگیرند. فقط زمان میگوید که آیا اشتراک پلی استیشن ارزشمند خواهد شد یا نه.
امیدوارم که از این مطلب لذت برده باشید و توانسته باشم به شما دلایل کافی داده باشم تا برتری پلی استیشن پلاس در برابر گیم پس را مشاهده کنید. آیا دلیلی علیه این برتریها دارید؟ با من موافق هستید؟ آیا به نظر شما پلی استیشن پلاس شانسی دارد؟ تمامی نظرات خود را در کامنتها به اطلاع من برسانید. تا مقالهای دیگر و موضوعی دیگر به گیمینگ ادامه دهید.
منبع: آرسان گیم