همه چی در مورد درگیری اخیر مایکروسافت و سونی
همه چیز برای نبرد سرویسهای اشتراکی
پس از اعلام شدن قصد خرید Activision Blizzard توسط شرکت مایکروسافت، سونی اقداماتی را انجام داده که زیاد جالب نیستند. ابرشرکت گیمینگ مایکروسافت ادعا کرده سونی حق انتشار بازیها را بلاک میکند. همین موضوع باعث شده تا محتوای بیشماری از دسترس ایکس باکس گیم پس خارج شوند. این ادعای منفجره در حین تحقیقات رقابتی ملی برزیل صورت گرفت. در این مقاله از وبلاگ نیز قصد دارم تا جزئیات بیشتری از درگیری مایکروسافت و سونی را برای شما نمایان کنم. در صورتی که به رقابت میان ایکس باکس گیم پس و پلی استیشن پلاس علاقه دارید، به این مقاله مراجعه کنید.
مانعی عظیم علیه سرویس اشتراکی گیم پس
قابلیت مایکروسافت برای گسترش دادن و توسعهی گیم پس توسط خواستهی سونی برای به دست آوردن همین رشد تحت فشار قرار گرفته است. ادعاهای مایکروسافت به یک بخش رسمی در کیس دادگاهی 9 آگوست تبدیل شده است. سنای مدیریت دفاع اقتصادی در این مورد پاسخگو بوده است. “سونی هزینهی باورنکردنی برای حق بلاک کردن آیپیها و جلوگیری از اضافه شدن محتوا به گیم پس و سایر سرویسهای اشتراکی پرداخت کرده است.” این ادعا باید طی جلسهی دادگاهی این دو ابرشرکت اثبات شود.
آیا این موضوع به آن معناست که سونی پلید است و شرکت مایکروسافت در حال سعی برای پیشرفت کاری و اقتصادی به صورت صادقانه است؟ حقیقت ماجرا برای هر دو طرف کمی پیچیدهتر است. سونی خیلی ساده میتواند هزینهی مربوط به دریافت حق انحصاری عناوین برای سرویس اشتراکی خود را پرداخت کند. البته امکان یک احتمال دیگر نیز وجود دارد. طبق شرایط حاضر در قراردادهای سونی با شرکتهای بازیسازی، حق انتشار عناوین آنها روی اشتراکهای دیگر ممنوع شده باشد.
مایکروسافت نیز قوانین و قواعد خود را دارد
مایکروسافت بیش از پیش، در سالهای گذشته، تمرکز بالایی روی اشتراک گیم پس خود گذاشته است. معلوم نیست که مایکروسافت به چه موضوع اشاره دارد؛ قراردادهای مربوط به انتشار عناوین بسیار پیچیده هستند. از همه چیز پیچیدهتر حق استریم شدن و قرار گرفتن سرویسهای اشتراکی است. جزئیات اسناد حاضر در جلسهی دادگاهی میان Epic Games علیه Apple یک موضوع را مشخص میکند. مایکروسافت قصد تقسیم سود بازیهای کامپیوتر برای اضافه شدن حق استریم برای شرکت خود را دارد.
اگر شرکت مایکروسافت نقشههای خود را ادامه داده بود، اینک حق استریم کردن انحصاری برخی بازیها را در دست داشت. این موضوع باعث جلوگیری از انتشار آنها در سرویسهای اشتراکی دیگر میشد. همهی این موضوعات و شرایط به چگونگی نوشته شدن قراردادهای انتشاری بستگی داشت. هم مایکروسافت، هم سونی به صورت مستمر عناوین انحصاری برای سیستمها و سرویسهای خود جمع میکنند. چه انحصاری زمانبندی شده، چه عناوین انحصاری کنسولی. دلارهای زیادی در این مسیر خرج شدند.
رقابت دو ابرشرکت به نقطهی اوج خود میرسد
شرکت مایکروسافت در حال تلاش است تا دادگاه CADE کشور برزیل را متقعاد کند. این موضوع برای نهایی شدن خرید 68 میلیارد دلاری مایکروسافت الزامیست. در حالی که FTC مستندات ارائه داده شده توسط مایکروسافت را در آمریکا بررسی میکند، همه چیز باید پنهان بماند. متاسفانه قوانین در کشور برزیل کاملاً متفاوت هستند؛ در این کشور تمامی مستندات قضایی باید به صورت عمومی منتشر شوند. این مستندات عمومی نگاه عمیقتر و بهتری در مورد جزئیات درگیری سونی و مایکروسافت در اختیار ما قرار میدهند. اینجاست که همه چیز جالبتر میشود.
مستندات مربوط به CADE کشور برزیل توسط اکثر طرفداران پلی استیشن و ایکس باکس بررسی شدهاند. برخی پوسترها نیز با تمرکز روی نکات مهم منتشر شده که همه چیز را جذابتر میکند. متعادلکنندهی دادگاه از سونی و سایر رقبای مایکروسافت در مورد خرید و به دست آوردن Activision Blizzard سوال کرده است. سونی چندی پیش اینگونه پاسخ داد که “سایر سازندهها توانایی ساخت فرنچایزی به قدرتمندی و عنوانی به موفقیت Call of Duty را ندارند.” البته باور این موضوع کمی دشوار است.
طبیعتاً مایکروسافت و بسیاری دیگر از اعضای کلیدی صنعت گیم این حرف سونی را قبول ندارند. شرکتهای قدرتمندی چون UBISOFT، Bandai Namco، Google و حتی Riot Games نیز توانستهاند تا عناوین قدرتمندی چون Call of Duty خلق کنند. آثار عالیرتبهای چون Rainbow Six Siege، Apex Legends، Battlefield و غیره مدرک پیشرفت در سبک CoD هستند. البته سری R6 پیش از ساخت CoD شروع به کار کرده بود.
ادعاهای بیشتر از سوی شرکت مایکروسافت
درگیری مایکروسافت و سونی شدیدتر میشود و اطلاعات بیشتری نمایان شدهاند. سونی واقعاً از قابلیت کراس پلی PS4 متنفر بود. این موضوع توسط مدارک ارائه داده شده تایید شده است. در کنار موارد مذکور، مایکروسافت اینگونه ادامه داد:”اضافه کردن محتوای مربوط به Activision Blizzard قابلیت فعالیت سایر رقبا را نابود یا ضعیف نمیکند. رویداد خریداری Activsion Blizzard توسط مایکروسافت باعث بهتر شدن و شدیدتر شدن رقابت میشود.” گیم پس سود بیشتر را در ازای هزینهی کمتر فراهم میکند.
سونی هیچ پاسخی برای این ادعای مایکروسافت نداشته است. با قیمت تنها 10 دلار در ماه برای ایکس باکس گیم پس، تصور این که بازیکنان این گزینه را انتخاب کنند دشوار نیست. از هر چیز که بگذریم 60 دلار برای داشتن عنوان Call of Duty هزینهبرتر بوده و نسبتاً به صرفه نیست. Call of Duty در مرکز وحشتهای رقابتی سونی قرار گرفته بود. مایکروسافت که رقیب شماره یک سونی است قصد داشته تا با خرید Activision Blizzard همه چیز را عوض کند.
درگیری مایکروسافت و سونی اوج میگیرد
مایکروسافت در ادامه گفته که پخش نکردن و توسعه ندادن Call of Duty روی فروشگاه کنسول رقیب خود اشتباه است. این موضوع برای کمپانی مایکروسافت سودآور نیست و ضررهای بیشماری را به همراه دارد. مایکروسافت پیش از این اطمینان داده بود که Call of Duty روی کنسول پلی استیشن باقی میماند. مایکروسافت استراتژی توسعه ندادن عناوین Activision Blizzard روی کنسول رقیب تنها ضرر به همراه خواهد داشت. تنها حالتی که ضررهای مذکور شامل حال مایکروسافت نمیشود این است که تعداد بازیکنان سیستم ایکس باکس جبران کنند. احتمال وقوع این موضوع بسیار ناچیز است.
گرچه ادعای مایکروسافت در مورد بلاک کردن حق انتشار درست بوده، اولین باری نخواهد بود که سونی اجازهی نشر را به سازندههای بازی نداده است. سونی برای مدتها کراس پلتفورم را از کنسول پلی استیشن 4 دور نگه داشت. حتی هنگام فعال کردن کراس پلتفورم، بسیاری از سازندهها مجبور به پرداخت هزینه برای فعال شدن آن بودند.
سونی پیش از این نیز مواردی را بلاک کرده است
هزینهی کراس پلتفورمی که پیش از این به آن اشاره کرده بودم سازندهها را مجبور به پرداخت هزینهی باورنکردنی برای باز کردن این قابلیت کرده بود. در کنار این هزینه، سونی سود زیادی نیز از درصد بازیکنان پلی استیشن برای کراس پلتفورم دریافت میکرد. رئیس اجرایی شرکت Epic Games تیم سوئینی سال گذشته اعتراف کرده بود که سونی تنها پلتفورمیست که برای کراس پلی از سازندهها هزینه میگیرد. شنیدن این موضوع واقعاً آزاردهنده است.
بسیاری از منابع خارجی از سونی در مورد ادعاهای مایکروسافت سوال کردهاند؛ در همین حین مایکروسافت مورد سوال برای پاسخ دادن علیه سونی قرار گرفته است. متاسفانه هیچ یک از شرکتها پاسخگو نبودند و ما نیز پاسخی برای این جزئیات منفجره در مورد سونی نداریم. بدون شک همهی بازیکنان و متخصصان ادامهی کیس دادگاهی CADE کشور برزیل را دنبال خواهند کرد. آیا سونی پاسخی برای ادعاهای مایکروسافت خواهد داشت یا نه؟
امیدوارم که از این مطلب لذت کامل برده باشید و توانسته باشم به بهترین شکل این کیس دادگاهی را تا این لحظه شرح داده باشم. به نظر شما حق با کدام کمپانی است؟ کدام یک از ابرشرکتهای صنعت گیم حقیقت را میگویند و لایق پیروز این کیس شدن هستند. در کامنتها نظرات خود را به اطلاع من برسانید. تا مقالهای دیگر و موضوعی دیگر، به گیمینگ ادامه دهید.
منبع: آرسان گیم