بررسی بازی Company of Heroes 2
بازی Company of Heroes 2 با آن حالت داستانی اش و کلی بسته های الحاقی واقعا شروع عالی ای دارد. اگر فقط به خودش نگاه کنید میبینید که یک بازی استراتژی عالی است، ولی با این حال باز هم افرادی هستند که دوست دارند بدانند این بازی دقیقا چه چیزی دارد که آن را تبدیل به بازی ای بهتر از Company of Heroes میکند … دقیقا از چه جهت از آن بهتر است؟ این سوال جواب ساده ای دارد: این بازی از همان محتوایی پر شده که در نسخه ی قبلی عاشقش بودید. در ادامه با بررسی بازی Company of Heroes 2 توسط آرسان گیم همراه باشید.
این نسخه ی جدید با خودش یک داستان جدید دارد، با کلی نقشه های حالت چند نفره ی جدید، نیروهای جدید، حالت های تیمی جدید، با کلی انفجار، نیروهای بیشتر در هر مبارزه و جنگ های مرگبار در زمستان. تمام اینها در همان گیم پلی ای ارائه شده اند که باعث شد نسخه ی اول بازی آنقدر معروف شود. در واقع بازی Company of Heroes 2 ضمن وفادار ماندن به اصل خود، برای شما کلی محتوای جدید و جذاب ارائه میدهد و دقیقا همین نکته است که آن را یک بازی ارزشمند کرده.
بعد از بررسی بازی Company of Heroes 2 باید بگویم که این نسخه ی جدید یکی از بهترین بازی های ژانر استراتژی است و در حد و اندازه های نسخه ی قبل ظاهر میشود. بازی روی جنگ های زمینی دوره ی جنگ جهانی دوم تمرکز دارد، و در طول حالت داستانی بازی، بازیکن نقش نیروهای روسی را ایفا خواهد کرد. این یک بازی استراتژی با سرعت کم است که روی مکان نیروها تاکید زیادی دارد – در واقع اگر میخواهید نیروهایتان زنده بمانند باید آنها را پشت پناهگاهی پنهان نگه دارید.
در این بازی هر Unit یا هر واحد از نیروهای شما شامل دسته ای از افراد خواهد شد، بجای اینکه مثل بازی های دیگر فقط یک نفر را شامل شود. قدرت هر جوخه بستگی به تعداد سربازهای زنده ی آن جوخه دارد. این سیستم باعث میشود که در هر نبرد صدها سرباز در میدان حاضر باشند و در عین حال بازیکن برای کنترل آنها فقط باید روی چند واحد تمرکز کند. هر جوخه را میتوان در مرکز نیروهایتان بازسازی کرد، یا از قبل سربازهایی را داشت که به محض خالی شدن یک رده آن را پر کنند. در آن واحد یک بازیکن میتواند بین پنج تا بیست جوخه را کنترل کند، که به نظر نمیرسد کار خیلی سختی باشد، ولی باور کنید که حرکت دادن و زنده نگه داشتن تمام این نیروها میتواند چالش رانگیز باشد.
حالت داستانی عالی این بازی یکی از بهترین هایی است که در بررسی یک بازی استراتژیک تجربه کردم. ماموریت ها هرکدام با دیگری تفاوت دارند و برای پیروزی در هرکدام باید از تاکتیک های متفاوتی استفاده کنید. مراحل تدافعی هم داریم و همین مراحل برای من بیشتر از بقیه دردسرزا بودند، چون باید تمام مدت مکان نیروهایم را طوری تغییر میدادم که بتوانم با حملاتی که هر لحظه از گوشه های مختلف نقشه سرم میبارید مقابله کنم. یک مرحله در برف هم هست که باید برای جلوگیری از مرگ سربازانتان بر اثر سرما آنها را نزدیک آتش نگه دارید…یا آنها را به داخل خانه ای ببرید.
یکی دیگر از مراحل مورد علاقه ی من در طول بررسی بازی Company of Heroes 2 هم مرحله ی ردگیری و شکار تانک Tiger است، که با کشیدنش به وسط یک میدان مین که خودم ساخته بودم با موفقیت تمام انجامش دادم. در کل 14 مرحله در حالت داستانی داریم، که هر کدام بین 20 تا 60 دقیقه زمان میبرند – و این زمان بستگی به درجه سختی بازی و سطح مهارت شما دارد.
تمام مکانیک های جدید بازی به خوبی با حالت شرقی بازی جور درمیآیند. سربازهای زیادی را از دست خواهید داد، و بازی Company of Heroes 2 مرگ هر سرباز را برایتان گران تمام میکند. سربازان وظیفه را میتوانید به سرعت و با قیمت کم به خط مقدم بفرستید، ولی این سربازها برای زنده ماندن در این شرایط مناسب نیستند. بهترین استفاده از آنها برای پر کردن جای خالی سربازان بهتر است، تا تمرین داده شده و بعد به خط مقدم فرستاده شوند. گرفتن منطقه ای از دشمن باعث میشود سربازان زیادی را از دست بدهید و بعضی وقت ها باید با علم به این قضیه به پیشروی ادامه دهید، شاید برای همین است که وقتی یکی از این جوخه ها را میسازید فریاد میزنند “به جان فدا احتیاج داری؟”
در تمام طول بازی همیشه احساس میکردم که در یک دو راهی هستم و باید بین اینکه الآن حمله کنم و تمام نیروهایم را به کشتن بدهم و یا اینکه صبر کنم تا موقعیت بهتری پیش بیاید یکی را انتخاب کنم. البته فرصت های بهتر همیشه پیش نمیآیند و بعضی وقت ها هم مجبورید که برای بردن تعدادی از افرادتان را فدا کنید. بدست آوردن یک تانک معمولا خیلی با ارزش تر از یک جوخه است، هوای سرد هم این حرفم را بیش از پیش تایید میکند چون اگر این واحد های گران قیمت را نداشته باشید و از جوخه های معمولی پیاده نظام استفاده کنید، هوای سرد به تدریج آنها را از پا در خواهد آورد. حتی اگر نیروهایتان از یک مبارزه جان سالم هم بدر ببرند، معمولا هوای سرد است که باعث مرگشان میشود. تمام این مکانیک های محاسبه شده کار را برای بازیکن سختتر میکنند و اتمسفر بازی هم طوری طراحی شده که تصمیم برای اینکه کدام جوخه را به خط مقدم بفرستید را سخت میکند.
در کنار حالت داستانی، حالت Theater of War هم در بازی وجود دارد که در طول بررسی بازی Company of Heroes 2 نظرم را جلب کرد. حالتی شامل چند مرحله ی تیمی و تک نفره. این حالت برای این در بازی گنجانده شده که قسمت های مختلف جنگ جهانی دوم در دامنه ی شرقی نقشه اش را به بازیکن معرفی کند – قسمت هایی که ربطی به داستان اصلی بازی ندارند. گرچه تمام مبارزه ها در حدود سال 1941 اتفاق میافتند ولی Relic قول داده محتوای بیشتری هم به بازی اضافه کند.
این مراحل و سناریوها، ماموریت هایی با تمرکز بالا روی یک کار هستند و داستانشان حول اتفاقات جنگ آن سال است، باید اعتراف کنم که از نظر من این مراحل جزو بهترین قسمت های بازی Company of Heroes 2 میباشند. ولی حقیقتش را بخواهید این بازی را وقتی دوست دارم که به من 3 جوخه داده شده و باید با کلی زحمت کنترلشان کنم تا نمیرند. مراحل تیمی، مراحلی با وسعت زیاد هستند که بازیکنان را در مقابل یک حریف هوش مصنوعی میگذارند؛ بقیه ی مراحل هم همان مراحل تک نفره ی معمول هستند که از نقشه های حالت آنلاین استفاده کرده و یک حریف هوش مصنوعی دارند.
یک حالت چند نفره ی رقابتی هم در بازی Company of Heroes 2 هست. این حالت همان چیزیست که باعث شد نسخه ی قبلی این عنوان عمری به آن درازی داشته باشد، و در این نسخه هم به همان خوبی قبل است. شکل این حالت مثل قبل باقی مانده، یعنی بازیکن ها یا باید برای تصرف منطقه ای باهم مبارزه کنند یا هم برای نابودی رقیب تا آخرین نفر باهم بجنگند. ولی این بار شاهد کلی نقشه و واحد جدید هستیم، به اندازه ای که مرا مجاب میکند یک بازی با سبکی تکراری را دوباره بازی کنم. اگر یکی از طرفداران قدیمی این سری هستید و فقط میخواهید حالت چند نفره ی آن را بازی کنید احتمالا به این حالت علاقمند خواهید شد، اگر نسخه ی قبل را بازی کرده اید حتما این حالت را هم تجربه کنید. حقیقتش را بخواهید این حالت آنقدرها هم بدون تغییر نمانده…در واقع تغییراتش بیشتر از تغییراتی است که هر سال در بازی Call of Duty شاهدش هستیم، و مردم هنوز هم آن بازی را مثل دیوانه ها بازی میکنند.
مهم نیست که سبک بازی کردنتان چه باشد، آنقدر چیزهای مختلف برای انجام، باز کردن قفل، و پیشروی وجود دارد که مطمئنا تا ساعت ها پای بازی Company of Heroes 2 قفل خواهید شد. در کل در بازی CoH2 شاهد 366 تا Steam Achievement مختلف هستیم که عددی به شدت بزرگ برای یک بازی کامپیوتری است، ولی اگر بازیکنی باشید که وقت زیادی را پای این بازی میگذارد احتمالا خوشحال میشوید که بدانید همیشه کاری هست که قبلا انجام نداده اید و شاید بد نباشد محض سرگرم شدن هم چیز جدیدی امتحان کنید. پروفایل درون بازی شما که به صورت مستقیم به Steam متصل شده، Level بدست میآورد و همینطور که با بالا رفتن این Level سطح شما در Steam بالا میرود، در بازی هم میتوانید ارتشتان را شخصی سازی کنید – آن هم با واحدهای خاص، قابلیت های بخصوص و یا پوسته های نایاب.
بازی Company of Heroes 2 گیم پلی بازی کلاسیکش را به دنیای مدرن آورده. این گیم پلی تمام مکانیک های آشنای قبل را دارد و با این حال از تکنولوژی های جدید برای بهتر شدن همه ی جوانب بازی، مثل بصری یا واکنش ها، استفاده میکند. فیزیک بازی خیلی واقع گرایانه است و تقریبا هر چیزی در بازی را میتوان از بین برد. در یکی از مراحل بازی باید از نقطه ای در برابر هجوم نازی ها دفاع میکردم ولی تمام مدت بخاطر حملاتی که از یک جناح به من میشد شکست میخوردم. قضیه از این قرار بود که بین نقطه ی تحت محافظت من و منطقه ی آنها یک پل وجود داشت که این نازی ها با عبور از آن به من میرسیدند. بار سوم یا چهارمی که مرحله را شروع کردم این فکر به سرم زد که اگر پل را منفجر کنم چه؟ پس چند مهندس به پل فرستادم تا زیر آن بمب نصب کنند . . . نتیجه؟ موج اول آلمان هایی که قصد رد شدن از آن پل را داشتند به شدت غافلگیر شدند و پل هم دیگر برایم مشکلی درست نکرد.
هرگونه پناهگاهی قابل نابود شدن است، البته اگر مهاجم اسلحه ی مناسبش را داشته باشد. اگر برای در امان ماندن از گلوله ها پشت دیوار پناه گرفته اید باید بگویم که کارتان درست است، ولی وقتی سر و کله ی یک تانک پیدا شد بهتر است دیوار را فراموش کنید. ایستادن روی یخ هم اصلا ایده ی خوبی نیست، با کمی وزن بیشتر ممکن است یخ بشکند. همینطور که اجسام مختلف نابود میشوند، سربازها میتوانند در سوراخ ها یا پشت توده ی آوار ناشی از تخریب پناه بگیرند، یا پشت تانک ها، یا حتی جنازه ی دیگران. بعد از یک جنگ طولانی، معمولا نقطه ای از نقشه که مرکز مبارزات بوده به کلی به یک ویرانه تبدیل شده و همه جایش پر از انواع و اقسام نشانه های جنگ است. این میدان نبرد همیشه در حال تغییر همان چیزی است که باعث شده Company of Heroes 2 از بقیه ی بازی های سبک استراتژی متفاوت باشد، و فکر میکنم بعد از این اگر هر بازی ای با سطح جزئیاتی کمتر از این را ببینم بگویم که مصنوعی ساخته شده!
پس از بررسی بازی Company of Heroes 2 باید اعتراف کنم که این عنوان یک بازی استراتژی عالی است. حالت داستانی اش معرکه است و شما را به چالش خواهد کشید، همچنین این حالت کلی مبارزات مختلف دارد و با این حال واقعیات جنگ را هم بیان میکند. اتمسفر بازی خیلی سنگین و پر از صداهای بم است که شما را تکان خواهند داد، همچنین موسیقی بازی یک ارکستر کامل است که شاید بهترین موسیقی متن برای چنین بازی ای باشد. این بازی از نظر گرافیکی هم تاثیرگذار است و با این حال میتواند به راحتی اجرا شود. تمام حالت های چند نفره و سیستم یارکشی بازی از طریق Steam انجام میشود، و به همین علت لازم نیست برای تجربه ی حالت آنلاین آن دو بار Log in کنید؛ همه چیز بی نقص اجرا میشود.
در کل بازی Company of Heroes 2 یک بازی استراتژیک بی نقص است که اگر بخواهم درباره ی آن بگویم شاید این مقاله خارج از توان و حوصله ی شما برای خواندن شود.
شما می توانید در صورت تمایل از فروشگاه آرسان گیم، سی دی کی بازی Company of Heroes 2 را خریداری کنید. یادآور میشود که این بازی در ریجن های مختلف برای پلتفرم استیم در فروشگاه آرسان گیم موجود است.
منبع : آرسان گیم