ولخرجی Epic Store و دعوایش با Apple
Epic Store و ولخرجی هایش برای بدست آوردن مخاطبان بیشتر و شکست دادن رقیب غول آسای خود یعنی Steam چیزی بوده که از روز اول در دستور کار این برنامه قرار گرفته است ، حال با عرضه بازی های رایگان در این استور ، Epic مبلغی حدود 300 میلیون دلار از دست خواهد داد و کاملا با این مساله مشکلی ندارد.
برای شکست دادن استیم ، Epic درآمد های دوسال گذشته خود از بازی Fortnite را صرف عرضه کردن بازی های رایگان در Epic Store کرده است ، بیش از صد بازی اختصاصی و عرضه کردن بازی رایگان بصورت هفتگی روشی است که Epic درآمد هایش را خرج میکند. میدانستیم که Epic مبلغ زیادی را برای کشاندن مخاطبان به سمت خود میسوزاند ولی تا قبل از دعوای حقوقی آنها با Apple رقم دقیقی از این میزان نداشتیم و متوجه شدیم Epic تنها مبلغ 444 میلیون دلار در سال 2020 خرج این بازی های رایگان کرده است.
دقیق تر بخواهیم بگوییم ، ولخرجی Epic Store یا این 444 میلیون دلار به عنوان ” گارانتی حداقلی” به سازندگان بازی های اختصاصی Epic Store پرداخت شده. گارانتی حداقلی روشی است که در آن فروشگاه مبلغی را به توسعه دهنده پرداخت میکند که حدی از درآمد از بازی را برای توسعه دهنده در صورت عدم موفقیت در فروش ضمانت میکند. برای مثال Epic 10.45 میلیون دلار برای ضمانت بازی Control پرداخت کرده است.
Apple” میگوید Epic Store مبلغ 181 میلیون دلار در سال 2019، 273 میلیون دلار در سال 2020 و 139 میلیون دلار برای سال 2021 از دست داده و خواهد داد.”
Epic در گزارش پایان سال خود ذکر کرده است که پلیر های مبلغ 700 میلیون دلار را در Epic Store خرج کرده اند اما بازی های عرضه شده تنها 265 میلیون دلار از این در آمد را شامل میشوند. و آن 444 میلیون دلاری که به عنوان ضمانت به توسعه دهندگان پرداخت شده حتی رقمی نزدیک به درآمد Epic از بازیهایش نیست. البته بعضی از از این 444 میلیون ممکن است برای بازیهای اختصاصی آینده این استور باشد ولی طبق یافته های Apple ، حداقل مبلغ 330 میلیون دلار در ولخرجی Epic Store بواسطه ضمانت هایی که داده است سوخته خواهد شد.
برای بدست آوردن مبلغی که Epic Games Store تا پایان سال 2021 از دست خواهد داد باید همه خرج ها و عرضه های اختصاصی را در نظر بگیریم که جمع همه آنها به مبلغ 600 میلیون دلار میرسد. پول تو جیبی!!
این پیشبینی ها توسط Apple بخشی از دفاعیات آن است که در ماه آینده به دادگاهی که در خصوص مشکلات عدم رعایت “قانون حق رقابت” بین Apple و Epic شکل خواهد گرفت ، عرضه میشود. در بخشی از این دفاعیه آمده است که چقدر Epic Store از لحاظ سودآوری ضعیف و بدلیل ولخرجی Epic Store اصلا با فروشگاه Apple یا App Store قابل مقایسه نیست.
با ذکر کردن بیانیه های مقامات پشت پرده ولخرجی Epic Store ، Apple میگوید Epic Store مبلغ 181 میلیون دلار در سال 2019، 273 میلیون دلار در سال 2020 و 139 میلیون دلار برای سال 2021 از دست داده و خواهد داد و استور اپیک تا سال 2027 به سوددهی نمیرسد.
در ادامه مناقشات Epic چهره زیبا تر روی Business Plan خود میگذارد و اذعان میکند که انتظار دارد Epic Store تا سال 2023 به سوددهی برسد. و چیزی که Apple آنرا از دست دادن پول خطاب میکند را سرمایه گذاری مینامد. Epic میگوید اینها همه بخشی از برنامه اش است و بالاخره میتواند استور خود را با سود 12 درصدی که از فروش بدست می آورد تغذیه کند ، چیزی که از زمان عرضه یعنی سال 2018 قولش را داده بود.
Tim Sweeney مدیر عامل Epic میگوید: ” Epic Games Store در این مرحله از پیشرفت و تکمیلش به سود دهی نرسیده زیرا هزینه های مارکتینگ خود را به صورا مستقیم صرف بدست آوردن مشتری کرده است تا بتواند سهم بیشتری از بازار را بدست بیاورد”
ادامه دعوای حقوقی Apple و Epic در خصوص ولخرجی Epic Store
دلیل اصلی این لگدکاری ها بین این دو کمپانی بر سر روشی است که Apple تراکنش های مالی را بر روی دستگاه های iPhone و iPad پردازش میکند. Apple توسعه دهندگان را مجبور میکند برای فروش برنامه هایشان در App Store تاییدیه بگیرند و برای پردازش تراکنش ها از روش درون برنامه ای Apple استفاده کنند که سود Apple از هر تراکنش 30 درصد است. Epic باور دارد که این ناعادلانه است و ادعا میکند تمام قدرت در اختیار تولید کنندگان تلفن های همراه است و توسعه دهندگان برای ساخت اپلیکیشن های موفق مجبور به پرداخت هزینه های هنگفت به Google و Apple هستند. Epic میخواهد پول هایی که پلیر ها در بازی هایش روی پلتفرم iOS خرج میکنند از پردازشگر داخلی خودش پردازش شود ، چیزی که بدون اجازه در حال انجامش بود ، در همین حال iOS همچنان قدر دارد 30 درصد خودش را از تراکنش های داخل Fortnite در اختیار داشته باشد ، خیلیم عالی!!
“Epic برنامه شکایتش از Google و Apple را Project Liberty نامگذاری کرده است”
Epic برنامه های بزرگتری از رد شدن از صد 30 درصدی App Store دارد و قصد دارد Epic Games Store را بر روی پلتفرم iOS بصورت جداگانه به عنوان یک فروشگاه برای فروش بازی های موبایل با سیستم پردازشگر خود قرار دهد و امیدوار است در دادگاه عالی آمریکا این اجازه به او داده شود.
Epic مدعی است بدلیل سیاست های پیشگیرانه Apple توسعه دهندگان نمیتوانند نوآوری کنند و امکانات امنیتی لازم را فراهم کنند ، Apple در جوابیه اذعان میکند بدلیل عدم سوددهی Epic Store چیز هایی که Epic ادعا میکند را نمیتواند انجام دهد.”با اشاره با ادعا های Epic –بعد از دو سال از عرضه – همچنان فاقد ویژگی های حیاتی میباشد” وکلای Apple در نوشته تحویل دادگاه.
در بخش های پوشیده شده ، Apple حمله های سایبری سال 2019 به Fortnite که بدلیل حفره های امنیتی Epic Games Store بود و به انتشار اطلاعات کاربران ختم شد را بیان میکند. همچنین ادعا دارد تیم پشتیبانی Epic نسبت به Apple ضعیف تر است و به ایمیلی که از مدیر عامل Epic ارسال شده بود “چه بلایی سر تیم پشتیبانی آمد؟” اشاره میکند.
در دادگاه ، امکان دارد که بحث عدم اجبار توسعه دهندگان به استفاده از سیستم پردازش تراکنش مالی Epic باز شود. و حقیقت دارد ، در بازی های Ubisoft روی Epic Store بازی شامل سیستم پردازش داخلی خودش است. Apple قصد دارد به دادگاه بفهماند که App Store و Epic Store اصلا قابل مقایسه نیستند ، و پرداخت های درون برنامه ای بخشی از پلتفرم iOS است نه یک ویژگی و اولین iPhone اصلا برنامه های خارج از اکوسیستم Apple را برای ورود به iOS تایید نمیکرد. ( بخوانید : باید ممنون باشید که اجازه میدیم اصلا روی پلتفرم ما حضور داشته باشید!)
در ادامه نوشته های Apple کم و بیش میگوید: Epic ، فروشگاه تو مثل منقلیه که توش پولاتو میریزی ، همه گیمر ها ازت شاکین و اگه بهت اجازه میدادیم آزاد باشی مشکلات امنیتی زیادی روی گوشی های ما درست میکردی! تو اپ استور ما رو نیاز داری تا بتونی 700 میلیون از فورتنایت دربیاری ، خنگ های ناراضی!
البته شک دارم که مقایسه بین دو Store بخش بزرگی از شکوایه دادگاه باشد. در آخر مشکل Epic با Apple فقط میزان سود Apple از فروش نیست بلکه عدم اجازه Apple برای دور زدن سیستم پرداخت درون برنامه به Epic است که باعث میشود نتواند قیمت های رقابتی عرضه کند و حقوق مصرف کننده را زیر پا گذاشته است ، البته این از دید Epic است.
بخشی از جوابیه Apple این است که Microsoft و Sony هم برای Xbox و PlayStation همچین قوانینی دارند. Epic در جواب میگوید ، نه این دو قابل مقایسه نیستند زیرا ” کنسول ها ویژگی های کلی را مانند اسمارت فون ها ندارند ، خیلی قابل حمل نیستند ، به شبکه مخابراتی وصل نمیشوند و اسمارت فون ها از پلتفرم های حیاتی برای توسعه دهندگان هستند” و از آنجایی که بیشتر اسمارت فون های در حال استفاده iPhone هستند ، توسعه دهندگان چاره ای جز قبول قوانین Apple ندارند. Apple میگید این حقیقت ندارد زیرا ” کاربران میتوانند از بین پلتفرم های iOS و Android انتخاب کنند و دستگاه خود را تغییر دهند” و خیلی از مردم بازی Fortnite را در پلتفرم های مختلف بازی میکنند پس خیلی هم رقابتی است!
دو کمپانی نکات و جوابیه های متعددی در این دعوای 500 صفحه ای باهم به اشتراک میگذارند. برای مثال اپل میگوید: مثل گذشته Epic تلاش کرده تا یک معامله زیر میزی با Apple داشته باشد و هدف این برنامه های اپیک بهبود شرایط برای بقیه توسعه دهندگان نیست بلکه سود خود را در دیدگان دارد. و Epic در ادامه Apple را به خاک کردن رقبایش در بخش Search اپ استور متهم میکند.
برخلاف باور ها ، شکوایه Apple جدی تر و سنگین تر است در ادامه بخشی از شواهد Apple را بررسی میکنیم:
- متوسط پلیر های Fortnite بین سال های 2018 و 2019 کاهش یافت و Epic با ترند شدن هشتگ RipFortnite متوجه این موضوع شد.
- Epic باور داشت که Fortnite میتواند به پلتفرمی برای تولیدکنندگان تبدیل شود ولی احساس کرد هزینه ها برای توسعه دهندگان ، همانند Apple ، باعث دور شدن آنها از این پلتفرم شود.
- Epic برنامه شکایتش از Google و Apple را Project Liberty نامگذاری کرده است.
- Epic میدانست که شاید عموم با تلاش او برای دور زدن انحصار App Store همدردی نکند و نگران بود به نظر مردم به طرف منفی داستان تبدیل شود برای همین 300.000 دلار هزینه به یک آژانس روابط عمومی پرداخت کرد تا روی Project Liberty کار کند.
- Epic مبلغ 700 میلیون دلار از پلتفرم iOS بدست آورده است.
Apple و Epic در سوم ماه می به دادگاه میروند. البته بدلیل محدودیت های کرونایی خبرنگاران امکان ورود را ندارند ولی صدا بصورت زنده پخش خواهد شد. قبل از دادگاه کنفرانسی در 21 آوریل برگزار خواهد شد که دو طرف عدله خود را شفاف سازی کنند.
منبع : آرسان گیم